Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто клапан чистачки

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Пунто клапан чистачки

    Има ли клапанчета в магистралата за водата на чистачките на Пунто 1? И ако има колко са, къде са и парт.No за поръчка, че не мога да вляза в е_per. Балгодаря на всички предварително!
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

    #2
    Има, 5 лв. в Александър Ауто
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

    Коментар


      #3
      Има малка подробност че съм във Варна, а тук няма Александър Ауто. Две ли са клапанчетата?
      Брава 1.6 16V ELX
      Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

      Коментар


        #4
        bright написа:
        Има малка подробност че съм във Варна, а тук няма Александър Ауто. Две ли са клапанчетата?
        Обикновенно са две, за предните и задната чистачка, трипътно и двупътно.Лесно ще ги откриеш като проследиш маркучите от резервоарчето

        Коментар


          #5
          колкото и смешно да звучи за пореден път пиша че от Трабант са същите и струват стотинки!

          Коментар


            #6
            Също става и с тройник/ разклонител/ от аквариум, но има забавяне от около 1/2 до 1 секунда преди да почне да пръска, понеже този разклонител няма клапа и водата се връща в казанчето, и трябва изестно време помпата да я качи до пръкалките. Иначе аз си купих от алекс ауто тройник, и още в момента на монтирането почна да тече. Изнервих се зверски и си сложих такова от аквариум. За сега всичко си е ОК.Бтв моят оригинален тройник се прецака от хубава течност за чистачки. То си е цяла одисея, но ще сподея че правих промиване на казанчето за течността и от там изкарах 2 шепи синя слуз и СОПОЛИ и всичко това от прекрасни течности за чистачки. Как не ми е издумкала помпата не ми е ясно. Сега съм на следната течност - 1 л спирт 95С е 4.50 в аптеката, сипвам го + 3 литра вода и няма грижи, и не мирише на пърцуца най - важното
            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

            Коментар


              #7
              Питане за "формулата" за течност за чистачки

              Здравей колега !Аз също съм се напатил от прехвалени и скъпи течности за чистачки и смятам също да мина на самоделна...Да те попитам, при тази рецепта за течността за чистачки, може ли да се прибави и някакъв "миещ" препарат, който да прави и малко пяна за да обира мазнотиите по стъклата ? Т.е. питенето ми е, мога ли да добавя към спирта и водата и малко шампоан примерно или течен сапун ? Или и това ще доведе до гадости в казанчето за течността ? Кажи ми как мислиш ?А относно клапанчето-разпределител, моето също се скапа и сега смятам да сложа такова от Трабант ако намеря или пък от Лада. Ако не намяря и аз ще мина към аквариумните, какво като се чака 1 секунда...тъжното е ако чистачките вървят на сухо, докато се подкачи течността..., но ще гледам да стане с оригинални за автомобил...
              FIAT Marea ELX 1.6/16 V '98

              Коментар


                #8
                А къде физически се разполага клапана за задната чистачка и откъде минава маркуча през купето? Не съм го проследявал все още поради липса на време та ако някой ме ориентира ще му бъда благодарен.
                Пунто 1.1 1994 г.

                Коментар


                  #9
                  На пунто 1.1 въпросното клапанче е тройника който се намира на предния капак. Моето като взех колата беше изолирано и магистралата беше закачена на едната пръскалка. Последва изкормяне на клапанчето и залепяне на капачката със силикон - разбира се имаше ефекта с изчакването но на нашите коли може да подаваш вода и без да пускаш чистачката, пускаш когато вече стъклото е мокро. Така си и продадох колата.Сега на бравата съм с обикновено тройниче, което закупих от ЕМК33 за 50 стотинки мисля. Преди това бях с клапанче но явно тия течности тука са си .... майката защото след една такава течност от лукойл клапанчето замина.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                  Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                  Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                  http://forum.fiat-bg.org

                  Коментар


                    #10
                    Проблема на клапанчето е, че му се разяжда мембранката от калпавата течност която продават. Аз го оправих като го отворих и на мястото на разтопената мембрана сложих изрязано кръгче от балон. Мисля, че ще е по добре с мембрана от презерватив и би трябвало да издържа повече. Елементарно е и всеки може да си го поправи сам.
                    Brava 1.6 16V 90к.с.

                    Коментар


                      #11
                      Идеята ти за поправка на клапанчето с гума от балон или презерватив е супер, но как се разглобява подобно "дребно" пластмасово нещо...после как го сглоби...с лепило ли ? Моля те, обясни ми по-подробно за ремонта ако не ти е проблем...мерси !
                      FIAT Marea ELX 1.6/16 V '98

                      Коментар


                        #12
                        Отремонтирах си сам клапанчето !Отварянето и затварянето му се оказа фасулска работа, но виж с рязането на презерватива с ножичка и то за едно гумено кръгче с диаметър 1 см, доста се узорих..., а си измазних и ръцете...незнайно зашо този "Дурекс" беше доста "смазан" Сега си мия стъклото без проблем, струята е силна и НЕ използвам вече купешка течност за чистачки !
                        FIAT Marea ELX 1.6/16 V '98

                        Коментар

                        Working...
                        X