Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капе масло

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Капе масло

От известно време намирам под колата по 1-2 капчици моторно масло. Онзи ден вдигнах колата да видя от къде иде теча и се оказа че омасляването и капката идат откъм шайбите на ремъците. За съжаление не е от филтъра на маслото. Така като си мисля най-вероятно да е семеринг на коляновая вал. Обадих се в Ванто и там казаха вадене на двигателя, разглобяване и 300 лв само труд. Та си мисля не е ли възможно да се направи смяната само със сваляне на кори и гумата разбира се. Дайте идея и за друг сервиз и наистина ли трябва да се вади двигателя. То вярно че място при тоя петак няма ама..........
    Bravo HGT

проблема ти наистина е неприятен и доколкото знам се сваля двигателя -много интелигентно решение на конструкторите. лошото е че се омаслява и ангренажния ремък и може да прескочи зъб или още по лошо да скъса ремъка. аз го имах същия проблем но моята е 1,6 и ремонта е по лесен.питай хитко на личната поща.
    HONDA I-VTEC

Коментар

Re: Капе масло

cio написа:
      От известно време намирам под колата по 1-2 капчици моторно масло. Онзи ден вдигнах колата да видя от къде иде теча и се оказа че омасляването и капката идат откъм шайбите на ремъците. За съжаление не е от филтъра на маслото. Така като си мисля най-вероятно да е семеринг на коляновая вал. Обадих се в Ванто и там казаха вадене на двигателя, разглобяване и 300 лв само труд. Та си мисля не е ли възможно да се направи смяната само със сваляне на кори и гумата разбира се. Дайте идея и за друг сервиз и наистина ли трябва да се вади двигателя. То вярно че място при тоя петак няма ама..........
      Има и по икономични начини, при нас агренажа го сменяме без сваляне на двигателя и работата е около 4-5 часа.Но, разстоянието до Ямбол, не знам дали на всеки е проблем?

Коментар

Въпроса е не в смяната на ангренажния ремък, а в смяната на семеринга, ако наистина проблема е в него де. Колко парички би излезнала тази смяна при вас? За да си направя сметката дали е опрадвано идване до Ямбол за тази процедура.
        Bravo HGT

Коментар

Working...
        X