Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна термостат Пунто 1.1 /94 г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна термостат Пунто 1.1 /94 г.

Здравейте, купих си термостат за Пунто 1.1 94 г. на фирма BEHR и смятам да си го сменя сам, към него има и гарнитура. Искам да питам знаещите дали е необходимо слагането на термоустойчив силикон или само с гарнитурата (и ако е само гарнитурата трябва ли да я правя нещо предварително или както си е така направо да я слагам) ще е достатъчно за да уплътни и да не протече и ако има някакъв засукан проблем около тая смяна да сподели преди да съм се захванал?
    Пунто 1.1 1994 г.

Ами поне при мен нямаше никакви особености... сваляш стария, хубаво почистваш остатъците от старата гарбитура (аз с бензин и парцал го направих), сложих си новата гарнитурка, термостата и вече 2г няма проблеми... Чувал съм, че не е хубаво да се маже гарнитури за водни съеденения с масло... А за силикон... ами според мене няма нужда, но ако има някакви дълбоки одрасквания (някой чегъртал с отвертка например ) или пък по-натам нещо протече - тогава.
    Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
    --- в сърцето завинаги... ---
    Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Слагай смело колега и не се тревожи-елементарна операция е-не иска майсторлък а и е на хипер лесно место :D
      Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
      Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
      Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

Re: Смяна термостат Пунто 1.1 /94 г.

mmony написа:
        Здравейте, купих си термостат за Пунто 1.1 94 г. на фирма BEHR и смятам да си го сменя сам, към него има и гарнитура. Искам да питам знаещите дали е необходимо слагането на термоустойчив силикон или само с гарнитурата (и ако е само гарнитурата трябва ли да я правя нещо предварително или както си е така направо да я слагам) ще е достатъчно за да уплътни и да не протече и ако има някакъв засукан проблем около тая смяна да сподели преди да съм се захванал?
        От силикон няма никаква нужда. Аз намазах гарнитурата съвсем леко с грес, или масло както е казал колегата преди мен.Няма никаква философия в процедурата
        I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Току що се връщам. За съжаление само до половината я свърших и стана тъмно. Дотук разглобих стария и няма да се учудя ако е бил оригиналния. От едната страна има щампа FIAT Lancia. Изглежда наред, затворен е. Ама явно пружината е мека или не знам, много лесно се натиска с пръст да отвори. Новия е почти невъзможно по тоя начин. Ама така или иначе съм купил нов и ще го сменям - имаше всички признаци на постоянно отворен - веднага загряват маркучите без никакво време закъснение и като загрее перката се включва за много кратко минута най много и спира... Неприятната изненада (на мен все такива ми се случват че на единия болт (по достъпния за щастие) се скъса главата и след няколко минути псуване и шашкане и с една допълнителна гайка успях да го разклатя и развия и после добре почистих от старата гарнитура и се стъмни. Утре ще довърша. Предполагам че няма да има изненади и новия ще си работи нормално.
          Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

mmony написа:
            Току що се връщам. За съжаление само до половината я свърших и стана тъмно. Дотук разглобих стария и няма да се учудя ако е бил оригиналния. От едната страна има щампа FIAT Lancia. Изглежда наред, затворен е. Ама явно пружината е мека или не знам, много лесно се натиска с пръст да отвори. Новия е почти невъзможно по тоя начин. Ама така или иначе съм купил нов и ще го сменям - имаше всички признаци на постоянно отворен - веднага загряват маркучите без никакво време закъснение и като загрее перката се включва за много кратко минута най много и спира... Неприятната изненада (на мен все такива ми се случват че на единия болт (по достъпния за щастие) се скъса главата и след няколко минути псуване и шашкане и с една допълнителна гайка успях да го разклатя и развия и после добре почистих от старата гарнитура и се стъмни. Утре ще довърша. Предполагам че няма да има изненади и новия ще си работи нормално.
            Показателно е че е отворил чак когато се загрее маруча на изхода от радиатора, този долу. Горния се загрява доста преди да отвори големия кръг.При мен отваряше рано, на около 50-55 градуса. Явно е омекнала пружината.Сменяй и не му мисли.БТВ за колко пари купи твоя?За темпрата бях доста изненадан от цената, май около 70лв беше. Не че Христо ми го е продал скъпо, просто не са евтини. За сравнение в магазин един тип си купи термостат за голфетката с/у 15?!? лв. Е, вярно е че спомена за 3 бр. за наколко месеца, ама... Корекция: 53лв е бил от hit-ko, предполагам че по "Симеон" е бил по-скъп.

Коментар

mmony написа:
              ....Неприятната изненада (на мен все такива ми се случват че на единия болт (по достъпния за щастие) се скъса главата и след няколко минути псуване и шашкане и с една допълнителна гайка успях да го разклатя и развия и после добре почистих от старата гарнитура и се стъмни. Утре ще довърша. Предполагам че няма да има изненади и новия ще си работи нормално.
              Извадил си страшем късмет... на моето уно така един некадърен майстор скъса болта на термостата и то вътре... на всичкото отгоре ми каза "карай то може и така с един болт"... и аз наивника му повярвах ( това в далечната 1999, м. Ноември). После като протече с друг майстор се наложи едва ли не да извадим двигателя, да разпробием счупения вътре болт и после навихме шпилки с гайки... и до ден днеше бащата си го кара така.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
              Fiat Linea 1.3 Multijet'08
              Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
              http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Купих BEHR за 22 лв. комплект с гарнитурата в маг.Косер (гр.Стара Загора). В другите магазини имаше от ония френските Vernet по 17 лв и без гарнитура в кутията. Ама понеже тук никой не ги препоръчва си купих BEHR.
                Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

mmony написа:
                  Купих BEHR за 22 лв. комплект с гарнитурата в маг.Косер (гр.Стара Загора). В другите магазини имаше от ония френските Vernet по 17 лв и без гарнитура в кутията. Ама понеже тук никой не ги препоръчва си купих BEHR.
                  То аз с моя късмет... Все едно поливам ролс-ройс а не 12 годишна темприера Ето го моя, също като другите Както и да е, успех утре.

Коментар

Благодаря за пожеланието, ама ти не си видял: колата е Пунто 1.1 94 г. термостата е съвсем прост и малък. Не е като твоя и е само с един маркуч и е само един кръг май. Затова е евтин а твоя е по сериозен и цената му сериозна. Така че споко. Щом си го взел от Хитко дотук което съм прочел за него може да си сигурен че ти го е дал на съвсем реалната му цена че може и под тая която нормално се купува и не е менте.
                    Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

Знам че е така, шегувам се...

Коментар

Аз моя го взех 9лв-защото пазих стария корпус и пухнах само това с пружинката вътре
                        Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
                        Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
                        Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

термостат

аз също си го смених сам сложих само гарнитурата от комплекта но нещо не стига сълзи като се натовари може би да трябва да се повтори операцията но с нова гарнитура .
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                          X