Колко трябва да е налягането в гумите на моето пунто 1???никъде не намерих отговор на този въпрос...има ли значение налягането дали е лятото или зима???p.s. между другото - намерих 1 сайт за гуми / с цени / и ще го постна тука....www.vktyres.com
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Налягане в гумите....
Collapse
X
-
Извинявай, но не погледнах, че в горния сайт стойностите са дадени в мерната единица psi, която мисля не е много популярна в България, затова ето един калкулатор за конвертиране от psi в по-познатата ни mpa:http://www.tiniusolsen.com/resource-...ai.htmlFORMULA : ...psi / 145.0377 = ...mpaFIAT Marea ELX 1.6/16 V '98
Коментар
-
Не знам какво трябва да е, но ако на моето напомпам гумите до 2.0..2.1, със сигурност ще ми изпадат пломбите една по една.За това го карам с 1.6 - 1.7 и не ми пука.Предполагам, че за европейските пътища и хубави гуми трябва да е 2.0 - 2.2, но за нашенските кълдаръми 1.6 -1.7 ми стига!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
сметнах го - предни ооооооооооооколо 2.06 / ако трябва да сме педанти - може и повече цифри след запетайката / и задни ооооооооооооооооколо 1.93 - 1.94...голямо благодарско!!!Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Чудесно И все пак мисля, че и субективния фактор не е за пренебрегване...Както е написал колегата Nino, за хора с повече пломби, може и по-ниско да е налягането на гумите, особено по нашите "перфектни" пътища...зависи от самите гуми, от сезона също, но най-вече от личното "усещане"...и да се предържме все пак към препоръчителните стойности от Фиат ...FIAT Marea ELX 1.6/16 V '98
Коментар
-
nParMaTuK написа:Аз си карам на 2.8 понеже нямам пломби , да ви кажа разликата не е фрапираща...VW Bora Variant 1.6 16V '01
Коментар
-
Аз го давам за пример че ако са ти читави гумите (не някой лепени по три пъти и т.н.) не е проблем да се кара на такова налягане , а относно моя случай - аз съм с малко ниски гуми и ако са меки много лесно се кривят джантите...Иначе зимните гуми си ги държа на 2.1-2.2 по простата причина че въздуха се свива , иначе за мене 2.0 си е екстра за лятото с нормално високи гуми. Но при налягане примерно под 1.8 за мека возия както се изрази някой риска да изкривиш джанта не е за пренебрегване :D
Коментар
-
kc_3011 написа:nParMaTuK написа:Аз си карам на 2.8 понеже нямам пломби , да ви кажа разликата не е фрапираща...Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
https://www.fiat-uno.org/
Коментар
-
stef написа:nParMaTuK написа:Аз си карам на 2.8 понеже нямам пломби , да ви кажа разликата не е фрапираща...
Коментар
-
nParMaTuK написа:stef написа:nParMaTuK написа:Аз си карам на 2.8 понеже нямам пломби , да ви кажа разликата не е фрапираща...TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар