Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения и коментари за Фиат Стило 1,6 16в или 1,2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мнения и коментари за Фиат Стило 1,6 16в или 1,2

Така колеги дойде време вече да оставям Бравата.Ориентирал съм се към Фиат стило.Даже вече имам набелязани 2 бр.Единия е 1,6 2004г.Другия 1,2 2002г.Искам да разбера какви са им болежките и дали са що годе читави автомобили.Чета тук за гаснене в движение,проблеми с лампата на еърбека...Това масов проблем ли е или са единични случаи?Някои беше ми казал че имали нещо взимане даване с фолксваген.Верно ли е това и до колко?Ето на тези два автомобила съм се спрялhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...slink=2nnegqи тозиhttp://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=2nnjko
    FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Линковете са еднакви
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
      Линковете са еднакви
      верно...оправих ги

Коментар

1.2 e слаб за купето.1.6 е с кофти ЕКУ, ако ще го газифицираш, само чрез системата с ОБД контрол = повечко пари.Ако ще е гарга да е рошава - 1.8 мотора да е, разхода над 1.6 е малко отгоре, вървежа - доволен.Болежката била вариатор, колко често се чупят обаче никой няма да ти каже, само се философтва. Вариаторите се правят, цените за ремонта са нормални.Ако няма да се газифицира и се гледа малък данък и разход - 1.4 мотора, тъкмо ще е по-нова година и повечето детски болежки са в историята.п.с. икономична италиянска, бензинова кола - няма (л.м.)
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За първата спрях да я гледам веднага щом видях автокъщата от където е - лично мое мнение е по въпроса.Втората изглежда доста карана и с доста протрита тапицерия, но според мен повече си заслужава гледането.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
            За първата спрях да я гледам веднага щом видях автокъщата от където е - лично мое мнение е по въпроса.Втората изглежда доста карана и с доста протрита тапицерия, но според мен повече си заслужава гледането.
            Сподели малко повече за тази автокъща, защото и аз исках да гледам един меган в нея....Колкото до стилото - и аз бях решил стило да карам, но съм се возил в две досега и в двете имаше проблеми с електрониката - светеха лампи, не се сваляха стъклата и тн. Това не са големи ядове и незнам колко често се получават, но все пак са си проблеми и 2те ги имаха, а не бяха на много километри....Защо не разгледаш и форд фокус - досега който съм питал никой не е имал проблеми, а като размери цена и двигатели не са много по-различни!
            Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

В тя авто къща две либри съм гледал и двете бяха страшно напудрени, само дето едната се оказа сглобка, а другата изобщо не запали на топъл двигател, преди да отида предопредих изрично че искам двигателя да е студен.

Коментар

Аз лично ще ти препоръчам точно средата на избора ти до този момент - а именно 1.4.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Абсолютно същото мнение за този сервиз и автокъща като на Слави.Като търсихме либра за вуйчо ми по Горубляне срещнахме човека,който ни закара до там да гледаме либрата с неговата кола.Като отидохме кво да ви кажа не палеше и беше с доста изхабен салон както и топката на ск.лост беше износена много.А преди това човека ни каза запазена е много.Само ни загуби времето,а и като поогледах колите наоколо си бяха доста изхабени и с прикрити дефекти.По темата на колегата,да гледа 1.2.Ама пак зависи какъв му е крака.Ако е тежък,може да му гори и колкото 1.8.Всичко е до стил на каране от там и избора на ДВГ.Успех с покупката.
                  FIAT BRAVO 1.6
                  FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                  LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

BO написа:
                    Аз лично ще ти препоръчам точно средата на избора ти до този момент - а именно 1.4.
                    И на мен ми е на сърце 1,4 обаче няма.Всичко е 1,6 или дизел.А дизел не искам.Тук там се среща 1,2.1,8 още не съм видял на 3 врати.А и държа да е 3 врати.Може би в момента да е по беден избора от към двигатели.Това 2рото 1,2 наистина е поизносено.Личи си още от снимките.Имаше едно черно 1,2 но пак в тоя сервиз автокъща.Много лошо мнение имате за тая автокъща,но все пак ще отида да го видя.На снимките е добре колицата.Газовото със сигурност ще е от тея новите които се вързват през обд буксата.Някакви други болежки???Окачването как е???

Коментар

Нещо за тази...133 коня е.Това какъв двигател е 1,8 или 2,0.???http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=2ns515

Коментар

Колега galinchooo, определено това последното е най-доброто предложение от трите. Поне по снимките, де.Много е трудно така, по снимки и думи да се ориентира човек. На търговеца му е за продажба, а ти си човека с парите... Разбираш ме какво имам впредвид, предполагам. Виждам, че я продава частно лице от София, пък регистрацията е Кюстендил?Вземи му звънни на човека и ако прецениш, че си заслужава, кажи да иде някой колега да я види. Няма проблем. Все някой ще се отзове.Поне на тая чека не и свети и изглежда лачена, гледана, имам предвид.А за двигателя, аз не знам. Трябва да сляза да взема книжката за да видя вариантите. Ако някой колега ги знае наизуст, нека каже.
                        Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
                        Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
                        Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

аз подкрепям Емо,че италиански бензинов двигател икономичен няма.впрочем може и аз да греша-след 2008-9 нямам наблюдения.ориентирай се към jtd-то,та поне ще усетиш вървеж,особенно ако е мултиджет150.повярвай ми че дизела е по-добре.карам рунто 1,1 на газ и брава jtd и ти казвам че пунтото среден разход-10 на сто газ,бравата-6,2 на сто нафта.извода -малко повече и повече удоволствие от вървенето.

Коментар

galinchooo написа:
                            Нещо за тази...133 коня е.Това какъв двигател е 1,8 или 2,0.???http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=2ns515
                            Това е 1.8, 2.0 няма има 2,4
                            Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.

Коментар

Да 1.8 е мотора, и вярно изглежда лачена, ако решиш да е тя вярно някой може да отиде да я огледа. А за дизела и бензина аз съм на обратното мнение, тоя двигател е с добър разход за вървежа и удоволствието което дава при каране, освен това е доста по евтин за подръжка от 1.9 мултиджета.

Коментар

Working...
                              X