Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто - тампони

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто - тампони

Колеги, каква е посоката на белезите на тампоните на макферсона на Пунто със и без серво? Бях го чел тук някъде, но след едночасово търсене не можах да го намеря

Виж тук http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=3095
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Моето Пунто е без серво но тампоните са обърнати като със (белезите са отпред). Така я купих и ако не бях видял тук нямаше да знам. Досега не съм забелязал някакъв проблем завива си и си върви нормално, не дърпа наникъде и гумите се износват нормално. Може ли обаче да възникне някакъв сериозен проблем по късно?
      Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

mmony написа:
        Моето Пунто е без серво но тампоните са обърнати като със (белезите са отпред). Така я купих и ако не бях видял тук нямаше да знам. Досега не съм забелязал някакъв проблем завива си и си върви нормално, не дърпа наникъде и гумите се износват нормално. Може ли обаче да възникне някакъв сериозен проблем по късно?
        Това има отношение само към надлъжния наклон на шенкела,донякъде по-тежко ще се върти волана/без серво/-няма опасносност,нещо сериозно няма да възникне...
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Както винаги бърз и точен отговор за който много благодаря....
          Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

Мерси, колега! Някой квартален майстор се е проявил на моето и са на различни посоки

Коментар

peshko написа:
              Мерси, колега! Някой квартален майстор се е проявил на моето и са на различни посоки
              Едно доуточнение по въпроса-трябва да са в една посока,ако колата не е удряна отпред...Ако е удряна,или има такива съмнения-Първо на стенд за геометрия-може да се окаже,че има деформации следствие на удара,тогава със завъртането на тампоните в различни посоки се компенсира разликата...важно е ъгъла да е максимално еднакъв отляво и отдясно-в този случай това е единствения начин за изравняване,друга възможност за регулировка няма...
              Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Working...
              X