Колеги, каква е посоката на белезите на тампоните на макферсона на Пунто със и без серво? Бях го чел тук някъде, но след едночасово търсене не можах да го намеря
Моето Пунто е без серво но тампоните са обърнати като със (белезите са отпред). Така я купих и ако не бях видял тук нямаше да знам. Досега не съм забелязал някакъв проблем завива си и си върви нормално, не дърпа наникъде и гумите се износват нормално. Може ли обаче да възникне някакъв сериозен проблем по късно?
Моето Пунто е без серво но тампоните са обърнати като със (белезите са отпред). Така я купих и ако не бях видял тук нямаше да знам. Досега не съм забелязал някакъв проблем завива си и си върви нормално, не дърпа наникъде и гумите се износват нормално. Може ли обаче да възникне някакъв сериозен проблем по късно?
Това има отношение само към надлъжния наклон на шенкела,донякъде по-тежко ще се върти волана/без серво/-няма опасносност,нещо сериозно няма да възникне...
Мерси, колега! Някой квартален майстор се е проявил на моето и са на различни посоки
Едно доуточнение по въпроса-трябва да са в една посока,ако колата не е удряна отпред...Ако е удряна,или има такива съмнения-Първо на стенд за геометрия-може да се окаже,че има деформации следствие на удара,тогава със завъртането на тампоните в различни посоки се компенсира разликата...важно е ъгъла да е максимално еднакъв отляво и отдясно-в този случай това е единствения начин за изравняване,друга възможност за регулировка няма...
Коментар