Колеги, предстои ми смяна на консумативи и съм решил всичко да сменя наведнъж, но се чудя какво количество да купя от всичко. Става въпрос за масло на двигателя, масло на скоростната кутия, антифриз и спирачна течност. Някой може ли да ми каже по колко от всичко това събира Пунто 75 ’94 г, 1242 cc, MPI.За антифриза си спомням, че беше малко над 5 л, но за другите неща ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко събира пунтото - масло, антифриз, сп. течност ...
Collapse
X
-
Ами нали има ръководство тук, на сайта? (освен ако не си напълно скаран с руския...) :D http://www.fiat-bg.org/Downloads/Books/Punto_Rus/Виж стр. 181ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
-
Виждам, че Веско вече ти е писал, но понеже вече съм ги извадил, ето малко по-подробно според Аутодата - за Пунто 1.2 (1993-1999 г.) :DДвигател (с филтъра) - 3,75 л (Semi-Synth. 15W/40 или Synth. 10W/60)Скоростна кутия - 1,7 л (Semi-Synth. 75W/90)Охладителна система - 4,6 лСпирачна уредба - 0,4 л, с ABS - 0,5 л (DOT4)Кормилна уредба - 0,65 л (Dextron II)Климатик (фреон) - 650-700 гр (R134a)Климатик(масло) - 150 cm3 (Dens Oil 9)ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Галин написа:Благодаря за отговорите.Аз едва сега видях, че имало секция "Downloads". Засрамвам се Майстора каза, че спирачна течност не било хубаво да се сменя - можела да отиде помпата. Така че това ще го поотложа, не искам да го карам насила.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Галин написа:Стеф, не си прав. Майстора наистина е добър и каквото пипне го прави както трябва. Друг е въпроса, че не се захваща с всичко. Веднага го усетих, че ми казва така, защото не му се занимава. Което не е много коректно от негова страна, но ... какво да правиш.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
са консумативи
И аз в началото на лятото си ги смених всичките работи на Стамболийски срещу магазина на FIAT -Ланчия и не беше скъпо за всичко 23 лв доста време отне .и не развиваше нищо, а го изсмука с машината, само на скоростите разви тапата.Но никъде не искат да ми сменят Бензиновия филтър щото е на гадно място.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар