Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Ulysse - угасна в движение.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат Ulysse - угасна в движение.

    Здравейте колеги! Днес както си карах по "качествените" софийски улици минах през една неравност и колата угасна. Следваха многобройни опити да запали, но не би. Имобилайзера си познава ключа, стартера върти, но не ще и да припука даже. От както съм взел колата чека за въздушните възглавници не ми е светил, а и при диагностика не можеха да ги видят, а странното е, че днес преди да умре колата някъде около 20-на минути свети чека за тях. Моля, дайте ми съвет какъв майстор да търся, колата сега се намира в Люлин, а с нея се обслужва и инвалид, така че без нея не седят добре нещата. Автомобила е Фиат Ulysse, 2.0 JTD, 2001г. Благодаря предварително на всички.
    Fiat Ulysse 2.0 JTD S (16V) 01.2001г.
    Opel Vectra A 01.1992г. - ЕХ

    #2
    кола

    Виж някой кабели около двигателя Може бушон нещо да се е разместил или датчик .
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

    Коментар


      #3
      Не знам при теб дали има краш бутон. Това е бутон, който изключва горивната помпа при удар. Обикновенно се намира под шофьорската седалка. Поне при мареа е така. Ако имаш и проблема е от него просто го натисни.
      Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
      Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
      Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

      Коментар


        #4
        Гледах бушоните, гледах и кабеляците по двигателя, гледах и кабела за " - "към двигателя, гледах и за тоя прословут краш бутон, ама под седалката ми няма такъв, евентуално дали няма такъв в двигателния отсек?
        Fiat Ulysse 2.0 JTD S (16V) 01.2001г.
        Opel Vectra A 01.1992г. - ЕХ

        Коментар


          #5
          При Стилото въпросният бутон е отдясно. На пасажерското място, напред и под жабката вдясно.Дано съм помогнал.
          Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
          Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
          Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

          Коментар


            #6
            Утре ще го гледам, че сега тръгвам на работа, а колата е в Люлин в депото на метрото, а аз съм до надлеза Надежда. Утре след работа ще се боря пак, пък каквото сабя покаже. Дайте все пак идея какъв доктор да и търся, или пък ако има някой свободен от Люлин и района, и може да удари едно рамо - ще съм благодарен. За черпенето - насреща съм.
            Fiat Ulysse 2.0 JTD S (16V) 01.2001г.
            Opel Vectra A 01.1992г. - ЕХ

            Коментар


              #7
              Малко информация по случая - При диагностиката се установи категоричен проблем с информацията от датчика на разпределителния вал или по-точно липса на сигнал и липса на синхронизация.Последва проверка на синхронизацията на валовете(зацепването). След демонтажа на колелото и подкалника се видя дупка на пластмасовия капак на ангренажния ремък и следи от ремъка във вид на конци. Същия(или поне остатъците от него) се беше събрал в долната част на кожуха. Това е за сега, а и само да допълня, че това се случва само след 1месец и 683км. изминати от пълното обслужване след закупуването на колата. Горното е правено в сервиз, чието име за сега ще запазя в тайна, а и като ми остане време ще кача и снимки.
              Fiat Ulysse 2.0 JTD S (16V) 01.2001г.
              Opel Vectra A 01.1992г. - ЕХ

              Коментар


                #8
                Здравейте пак! Учудващо фирмата правила профилактиката на автомобила прие автомобила за ремонт за собствена сметка, транспортира го до собствения си сервиз отново за собствена сметка. Като цяло по колата като щети имаше два пр..бани клапана и две кобилици. Цялото обслужване(ремонт) се извършва от сервиза за което мога само да ги похваля, като отстраняват и някои дребни забележки, нямащи отношение към горния проблем, но влияещи като цяло на вървенето и разхода на колата. Прилагам и снимки от преди разглобяването на колата, тъй като не е удачно да се завирам на хората в ръцете докато работят.
                Fiat Ulysse 2.0 JTD S (16V) 01.2001г.
                Opel Vectra A 01.1992г. - ЕХ

                Коментар

                Working...
                X