Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто

Дойде време да питам пак. Вече съвсем незнам какво да го правя Пунтъо, затова ако някой има каквито и да било идеи моля да сподели. Значи да започна отначало. Не вървеше като хората, един такъв прекъсва и разхода..все едно карам танк. Водя го на диагностика. Всичко било перфектно и тази кола нямала проблем. Питам го нормално ли е Пловдив-София с тази маааааалка кола да го вземеш с 22 литра бензин. Следва недоумяващ поглед. Зависело от карането. То каране каране,ама....Заключението беше може би запушен катализатор. Свалиха катализатора, смених свещите, сложих добавка за изчистване...не и не.Разхода се вдигна още Преди в София беше около 8.5-9, сега е 10 и продължава да се качва, което ме побърква,а е топло все още.Вече незнам какво да сменям Знам, че едва ли така може да се определи проблема, но ако все пак някой се сети за нещо да казва.
    Punto 1.2/75

На градско (София) и моя разход се качи с повече от 1 на сто през последния месец - просто всички се върнаха в София и задръстванията се увеличиха в пъти, така че нищо чудно. Виж вече за извънградското не е ясно. Пробвай да минеш маршрута с около 90 км/ч и виж как ще е разхода.
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

22/100 - тва не е хич нормално... както и да го караш....за мен имаш теч от резервоара до двигателя.... а бензина се изпалрява щото е летлив и не можеш да видиш петно... виж и бензиновия филтър смени, бензиновата помпа погледни .... успех!!!
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Мирише ли на бензин в купето Много често се чупят тръбичките на помпата и от там почва да губи бензин Другото е ламбда сондата, тя също може да качи много разхода и трудно може да се диагностицира от некадърните майстори по сервизите. Даже и в официални сервизи не са хващали проблем в ламбда
        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Това мнение го пиша вече за трети път и ако и сега нищо не стане ще се откажа.Това с теча от бензиновата помпа го минах преди няколко месеца.Дори доскоро си я наблюдавах изкъсо, защото все ме съмняваше.Така че 100% оттам не тече.Ламда сондата е закачана няколко пъти, все на различни места. Всички казват, че е наред.Може би трябва пак да отида някъде,макар че вече незнам къде.Не разбрах само за кой резервоар до двигателя говори donna.Сменени са всички филтри и ремъци. Но...май гори масло. Сега го забелязах.Благодаря на всички
          Punto 1.2/75

Коментар

имам пред вид да не ти е пробит резервоара за бензина или някоя от тръбичките от него до двигателя...тва 22 разход.... да е танк да го разбереш.... аз с климатика съм на 5.999 на 100 км. смесен разход. ти как го постигаш това 22, не знам... все пак това е икономична малка кола...за мен е единствено теч на бензин...би било добре, ако имаш газово да видиш там какъв е разхода и ако има фрапираща разлика - теч със сигурност!, ако не... май на много кинти отива работата...

Коментар

Пловдив-София са 140 км. не са 100 И от там разхода става 15,7л/100км.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Разхода е много голям-да не караш с 210км братле и сигурно си с 210кончета!!!Аз съм съгласен с мнението по горе-отнякъде ти тече бензин-дерзай :D
                Fiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
                Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
                Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.

Коментар

От никъде не тече Когато течеше дори не беше 15.7. Благодаря на колегата за поправката, наистина не са 100км., но като го писах бях толкова бясна че можеше и 50 да ми се сторят.Начин на каране- че аз и вчера си карах зле и днес също. Няма голяма разлика.Сега не мога да преценя колко е изгорило, понеже резервоара ми е пълен. Чакам да мина 200 км и да го допълня. Но онова с разхода Пловдив-София беше само веднъж. След смяна на свещи, катализатор и т.н. свали : Последното ми пътуване беше около 7-7.5л, което пак е много според мен, защото преди си беше 5.5-6л.Ако и сега след допълването е над 10 градско ще хуквам по сервизи да ми обясняват, че тази кола няма проблем.Ако илезе някоя глупост ще споделя Ако излезе нещо голямо- пак, ама доста по-емоциоално предполагам
                  Punto 1.2/75

Коментар

тъй като го държиш все пълен този резервоар, да не би някой да е разбрал и да ти помага на разхода???да точи по десетина литра имам пред вид!!! къде я спираш колата???помъчи се да отстраниш и тази вероятност

Коментар

какъв мотор е това пунто брее.ако е сменян скоро ремък обърни внимание на зацепването.а може и да е прехвърлил някой зъб и да е с много аванс.хем не върви хем харчи
                      punto 1.2 16v sporting

Коментар

Колежке какъв е мотора все пак? Разхода е фрапиращо голям - моето харчеше около 7.5-8/100 в София и то газ!И аз залагам на ламбда и минал компютър в сервизен режим, не е зле да се погледне и синия температурен датчик!Най добре е да отидеш в сигурен и проверен сервиз за инжекциони. Мисля че mme беше ходил в такъв и беше доволен, разрови из темите, ако не ме лъже паметта се намираше на бул Европа срещу шела преди разклона за Бриколаж.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Колега, с това 8/100 ГАЗ в София убихте всякаква надежда в мен. Честно! Пунтъо е 1.2 MPI.Нямам представа какъв е този син температурен датчик, но искрено се надявам, че в сервиза ще имат :D Ще потърся в темите за този сервиз къде е точно и ще отида там. Благодаря!
                          Punto 1.2/75

Коментар

Ами мойта брава е 1.2 16 v и в момента харчи около 8.5/9 газ, а пунтото беше 1.1 fire моноинжекция.На тоя двигател "синия" датчик мисля че не е син на цвят и е комбиниран - дава показанията и за ECU и за таблото. На бравата ми се намира на блока в дясната част, отзад, малко на шибано място.Най добре пусни номера на рамата да видиме в e-per точния моел на двг от там ще видим и къде е датчика. Лампата на инжекциона (на таблото е като една пръскалка) присветва ли от време на време?По добре да поумуваме тука с колегите за евентуален проблем че по сервизите като знам как обичат като им дойде жена с кола и почват "охо..тука всичко е за смяна давай 1000 лв" и пак не са ти отстранили проблема..
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                            Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                            Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                            http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Забелязала съм, че мъжете искрено се забавляват на жена в сервиз, жена в магазин за авточасти.. :D Нищо не присветва. Знам я лампата за инжекциона но си светва на контакт и после угасва. Никога не ми е примигвала, светела (чукам на глава ).А номера на рамата...надявам се да е това ZFA17600004159707.
                              Punto 1.2/75

Коментар

Working...
                              X