Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със съединител на Пунто мк2 1.9жтд

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със съединител на Пунто мк2 1.9жтд

Здравейте искам да попитам дали съединителя ми е за смяна или и маховика е отишъл.Симптомите са следните, при потегляне без газ колата тръгва напълно нормално, като подам малко газ почва да тресе леко. Педала на съединителя си е нормален не е нито твърд нито мек.При другите предавки няма проблем като подам рязко газ си лепи не е като да буксува съединителя. Може ли този демпферен маховик да се смени с обикновен, бях чул че от HGT става но нека по знаещите да кажат.Благодаря предварително на отзовалите се.

А сигурен ли си че е съединител или Маховик?
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
      А сигурен ли си че е съединител или Маховик?
      Не съм сигурен, забелязах и друго нещо като е загряла колата този проблем при потегляне почти изчезва. Вчера пробвах да тръгвам на 1500 оборота колата тръгва без тресене напълно нормално.Трябва да намеря канал и да проверя тампоните на двигателя ск. кутия, ако някой от тях си е заминал възможно ли е да прави така?

Коментар

Както си описал симптомите - маховик.Не виждам да има замяна...

Коментар

BLECRAM написа:
          Както си описал симптомите - маховик.Не виждам да има замяна...
          Успокои ме колега събота и неделя ще видим какво ще стане. Добре че са ефтини тия маховици :D :D :D

Коментар

До колкото съм запознат,не могат да се заменят.

Коментар

Прав си не са скъпи - около 744 бири

Коментар

BLECRAM написа:
                Прав си не са скъпи - около 744 бири
                За бири няма да ме е яд да ги дам, ама за колата.....Дали да не търся 2-ра ръка?

Коментар

С оглед на цената - да .С оглед на риска - незнам.АКО е маховика трябва да намериш по-нова кола и някой , който разбира да го погледне.Става от всички фиати с този мотор до 2008г.

Коментар

Моята е бензинка, но тресене при потегляне докато е студена се реши с нов съединител. На вид старият беше добре, пружините изглеждаха добре, лагерът също. Само видимо проблем имаше с нитовете по феродовият диск, които поради износване на диска оставаха по-високо и са драли по притискателният диск. Никакво буксуване, педалът си беше мек докрай. Това беше оригиналният съединител. Започна да притриса при тръгване докато е судена някъде на около 120 хиляди км и го смених на 160 хиляди без да има някаква промяна. С новият няма проблеми засега малко над 20 хиляди.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Без да свалим скоростната кутия си остава само гадаене. Дано да е само съединителя.
                      wwalker написа:
                      Моята е бензинка, но тресене при потегляне докато е студена се реши с нов съединител. На вид старият беше добре, пружините изглеждаха добре, лагерът също. Само видимо проблем имаше с нитовете по феродовият диск, които поради износване на диска оставаха по-високо и са драли по притискателният диск. Никакво буксуване, педалът си беше мек докрай. Това беше оригиналният съединител. Започна да притриса при тръгване докато е судена някъде на около 120 хиляди км и го смених на 160 хиляди без да има някаква промяна. С новият няма проблеми засега малко над 20 хиляди.
                      Днес случайно видях един познат със почти същото пунто 1.9jtd 80, сподели му че и неговата е имала същия проблем, и след смяна на съединител се е оправило всичко. Купил е и нов маховик но не го е сменил така, че при мен ако излезне маховика ще го пазаря тънка лайсна (каза че под 450 мога само да го съновам :D ) Тази седмица с бащата ще я отворим да видим какво ще излезе.

Коментар

няма вариант за едномасов маховик и съединител.търси си втора употреба здрав маховик

Коментар

Working...
                        X