Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Uno 1.0 Fire проблем с паленето

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Uno 1.0 Fire проблем с паленето

Здравейте приятели, днес излязох с колата и още 2ма приятели малко да покарам и си карах към час два някъде и спряхме на една отбивка да се поразходим в гората.После влезнахме в колата и дадох на единия приятел да кара.. запалих му колата нали дадох на първа направих обратен завой и му я изгасих на свободна и му казах да запали..Той завъртя ключа и колата си запали обаче след като запали той го задържа така и нещо прихърка.Угасих я аз сменихме се .. завъртях аз запали ама работи на мн ниски обороти помпя педала за газта,не може да се изфорсира въобще и впоследствие угасна .. пробвах на скорост да я запаля .. не става само влачи и това е не поеема въобще .. бензин има да те удави направо помпата си подкачва не знам от какво може да е .. Преди години правеше проблем с комутатора всмисъл след известно време каране започваше да гасне и когато се охлади комутатора си палеше и така .. Проблема е че сега е студена и пак не пали .. Чакам отзивите ви по проблема ..
    Never back down !

Re: Fiat Uno 1.0 Fire проблем с паленето

antid0te написа:
    Той завъртя ключа и колата си запали обаче след като запали той го задържа така и нещо прихърка. Угасих я аз сменихме се .. завъртях аз запали ама работи на мн ниски обороти помпя педала за газта,не може да се изфорсира въобще и впоследствие угасна .. пробвах на скорост да я запаля .. не става само влачи и това е не поеема въобще .. бензин има да те удави направо помпата си подкачва не знам от какво може да е .. Преди години правеше проблем с комутатора в смисъл след известно време каране започваше да гасне и когато се охлади комутатора си палеше и така .. Проблема е че сега е студена и пак не пали .. Чакам отзивите ви по проблема ..
    Здравей, ако не си ги проверявал виж в какво състоянието са свещите и най-вече кабелите. Не разбрах в какво състояние е в момента е комутатора работи ли, сменян ли е или не е...
    Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
    Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
    Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
    Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

Търси се..

Коментар

Е оня ден сменяхме комутатор на същото Уно.Пали,гасне когато си реши.Сравнително хубав HUCO немски бе около 45-50лв.Мже да има и по-евтини.Иначе бензина хубаво си проверил,но провери и за ток.Вариант едно е махаш кабел от свеща на някой цилиндър,слагаш някаква друга свещ в лулата и опираш на маса и следиш на стартер дали прескача искра при въртене на статер.Другото е вадиш кабела от бобината и с едно заголено в двата края кабелче опираш единия край на минуса на акумулатора,а другия докато някой върти на стартер леко доближаваш към бобината-при работеща такава трябва да прехвърчи искра.Ако няма най-вероятно си за комутатор при положение,че казваш,че проблемите от него не са от вчера.Хъркането няма нищо общо с повредата.Просто бендикса е опрял на въртящия се вече маховик
      EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
      Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Re: Fiat Uno 1.0 Fire проблем с паленето

FIRE 8V написа:
        antid0te написа:
        Той завъртя ключа и колата си запали обаче след като запали той го задържа така и нещо прихърка. Угасих я аз сменихме се .. завъртях аз запали ама работи на мн ниски обороти помпя педала за газта,не може да се изфорсира въобще и впоследствие угасна .. пробвах на скорост да я запаля .. не става само влачи и това е не поеема въобще .. бензин има да те удави направо помпата си подкачва не знам от какво може да е .. Преди години правеше проблем с комутатора в смисъл след известно време каране започваше да гасне и когато се охлади комутатора си палеше и така .. Проблема е че сега е студена и пак не пали .. Чакам отзивите ви по проблема ..
        Здравей, ако не си ги проверявал виж в какво състоянието са свещите и най-вече кабелите. Не разбрах в какво състояние е в момента е комутатора работи ли, сменян ли е или не е...
        Комутатора е сменен .. и досега нямаше проблеми ..
        Never back down !

Коментар

Ако си има ток на свещите ,погледнете ангренажа !
          FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Щом комутаторът е сменян остава датчика на хол в делкото да ти прави мизериите.
            EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
            Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Свалих делкото и като погледнах вътре всичко мармалад .. нещо е станало и вътре стружки скъсани жички на датчика пластината крива .. пластмасовото чопче което опира в ябълката се е пръснало по стените задрало .. направо е леща всичко :D и сега ново делко явно там е проблема :D номера е SE 101C за Fiat Uno някой ако има да каже
              Never back down !

Коментар

Working...
              X