Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нова музика за колицата ми ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нова музика за колицата ми ?

Такааа вече и аз почнах да се замислям за нова музика в колата. Та имам няколко бъпроса. Можете ли да ми препоръчате някое СД-ресивърче ,което да чете мп3, да е около 4х50В и да не е скъпо. Второто ми въпросче е относно колоните. Имам 2 отпред и 2 във вратите, и искам да си сложа отзад.-гледах в Метро и харесах едни- Елит/ ESP-6945R/- 4 лентови, 6х9", пикова изходна мощност 350вата, 4 ома, чувствителност: 92dB при 1W/1m, честотен диапазон: 30-22000Hz. Това са им характеристиките.-какво ще кажете? Знам,че са Елит , но все пак цената им е 32лв без ДДС . А за касетофончето, наистина ми трябва някое по-евтинко, та ако се сещате нещо ще се радвам да го чуя. Освен тея работи трябва да копувам и адаптор- който ако не се лъжа струва 35лв, като добавиш и за монтажа още приблизително 15лв става доста солено. Мерси предварително
    FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx

Re: Нова музика за колицата ми ?

имах една лада с колкони Елит модел : ESP-6635R мога само да ти кажа, че бяха много евтини, но качеството на звука беше ужасно в сравнение с другите марки колони от същия клас. Препоръчвам ти да събереш още малко парички и да вземеш нещо по-добро, иначе ти си решаваш
    Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
    Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Хм, и аз доста обикалях навремето за музика на Типо-тоНай-добрите говорители, които купих /говорим за най-нисък клас, разбира се/, бяха едни от магазина на Конрад - 18 лв. комплекта, доста ги издувах с 400Вт усилвател, не мръднаха въобще повече от година - трилентови са.Не забравяй, че за да имаш поне малко по-приличен бас, ти трябва усилвател, тези 4х50 са реална мощност 4х22.Аз имам един Панасоник, но сега пуснаха сравнително добра Айва - МП3 плеър, струва 189 лв., ако не се лъжа.Ако имаш още въпроси - питайP. S. Не си купувай Елит при никакви условия... И забрави тези стотици ватове, които пише на говорителите...
      Alles in Ordnung

Коментар

Re: Нова музика за колицата ми ?

flx написа:
        Второто ми въпросче е относно колоните. Имам 2 отпред и 2 във вратите, и искам да си сложа отзад. Мерси предварително
        Задните ги крадат, колкото и да са евтини ! На един приятел му крадат за 3-ти път едни много стари Чупят стъклото и си вземат каквото им трябва. 1-2 Пък и после пари за ново стъкло Въобще не е хубаво, поради кражбите И аз съм навит за заадни колони, ама не ми се ще да гледам как на всеки два месеца сменяме стъклото и купуваме нови колони
        Zaphod написа:
        Хм, и аз доста обикалях навремето за музика на Типо-то Аз имам един Панасоник, но сега пуснаха сравнително добра Айва - МП3 плеър, струва 189 лв., ако не се лъжа. Ако имаш още въпроси - питай
        Ние имаме една Айва, на година - две, после като видя на Темпра-та модела ще ти го напиша на ЛС Преди време нещо панелът и не свтеше, но го оправихме.Разправят, че това било дефект на някой, но не знам до колко е вярно това. Други проблеми не сме имали
        Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 Fiat Тempra 09.1990г. 159А2.000 Yellow_Flash_Colorz_PDT_45

КУПУВАМ: Теглич за Темпра
        КУПУВАМ: Халогени за Фиат Темпра...
        КУПУВАМ: Спортен волан

http://www.tempra-clube.hit.bg
        http://www.tempras.myfreebb.com

Коментар

Аз съм с панасоник дек/чанчер и съм много доволен...Иначе съм с 8!!! колони пайнер-4 в стандартните дупки+2 на задната кора+2под лоста за местене на седалките напред назад отптреде..

Коментар

Колега днес видях новите каталози на Метро и там има едно JVC KD-G311 4х50 и т.н. и е за 189лв. без ДДС. а пък дизайна му е много добър.За колони незнам какво да ти препоръчам само мога да ти кажа да забравиш за Елит.Успех в търсенето
            Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
            Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
            VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
            VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.

Коментар

FiFo написа:
              Колега днес видях новите каталози на Метро и там има едно JVC KD-G311 4х50 и т.н. и е за 189лв. без ДДС. а пък дизайна му е много добър.За колони незнам какво да ти препоръчам само мога да ти кажа да забравиш за Елит.Успех в търсенето
              Точно и аз там гледах- елитките.../тея последните/ Също така ми хареса LG-то, което е малко по-евтино(159лв). Защо мислиш, че JVC-то е по-добро.? Колебая се и м/у АЕГ на който му дават 4х100В ?/+ дистанционно/ Как мислите, дали за около 40лв. мога да си взема елипси с приличен бас и високи честоти. Казаха ми, че мога да си взема и някви колони които са за вграждане, и не са толкова изпъкнали. Тва с разбиването на стъклото доста ме притеснява, но все пак е застрахована.

Коментар

Аз съм с АЙВА mp3 и съм много доволен-януари месец си го купих от Техномаркет за 208 лв(4х55 вата и дистанционно-същия го имах и преди това,ама ми го откраднаха и веднага ново само че без RDS-това дето ми гепиха беше със RDS,ама не си струва 50 лв.разлика).Новите АЙВА са вече СОНИ с надпис AIWA,затова смениха и логото откакто СОНИ ги купиха.А задните ми колонки са ЕЛИТ-3 лентови елипси-с тях и едно касетофонче ми продадоха колата.Не свиреха добре и мислех да ги сменям,обаче когато в ТОЯГА ми сложиха новото CD ме попитаха дали имам туба отзад-нямате си представа за какъв бас и звук ставаше въпрос.Проблема,че не свирели е бил в старото касетофонче.Абе като дойда на някоя среща ще ви покажа ако искате.
                SKODA 105L '78
                PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                FIAT 126p '89
                TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Колеги втора година съм с най-големия модел на Елит - четирилентовите - отзад и съм супер доволен. Имат звук като на Пайнер само им трябва мощност. Вие да не си мислите че и най скъпите колони да си вземете без подходящ усилвател ще направите нещо. А по повод свирката - в метро има едно AEG (и аз се сещам за хладилник), на което му давад 4Х100вата!!! Аз съм склонен да вярвам - германците не си правят шеги - и май даже беше с МР3 а цената - съвсем прилична. В такъв случай няма нужда от никакъв усилвател допълнително, естествено ако не си от хората дето обичат да гиболи глава като слезнат от колата :D :D :D !
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз нямам усилвател,ама не ми и трябва :D Приятелката ми и мрази ниските честоти ама какво да се прави .Било селска изгъзица да ти думка колата като в дискотека Аз съм на друго мнение де... :D
                    SKODA 105L '78
                    PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                    FIAT 126p '89
                    TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                    GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Интересно, в последната промоция видях и едно Елит, което поддържаше и ДВД?!? Че какво по-добро от това - повече от 4Г МП3? ))
                      Alles in Ordnung

Коментар

Чух доста противоречиви мнения за Елит. Yavor: Кой са най-големите?-тези ли ESP-6945R.?И аз го харесах този АЕГ. Как мислите дали ако си го взема него и колоните на Елит ще е добре??? Хора помагайте, още не съм си решил проблема. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05

Коментар

flxЕто с какво мога да ти помогна. Искаш качество а не сила нали? Аз съм същия тертип и наскоро си направих узвочението на колата. Ето какво мога да ти препоръчам. Lanzar е страхотна американска фирма за тонколони но производството им е в Китай (както всички други останали марки ). Понеже исках да си взема нещо евтино и качествено един мой приятел който се занимава от 5 години с правене на узвочение за автомобили ми каза така " Lanzer правят колони с такова качество и на такива пари, че има доста по-скъпи марки които са много по-назад с материала" Наскоро се качих на една Лада която е със колони Elit и CD Panasonic. Ами какво да ти кажа...пълна скръб. Аз си взех за отзад модела Lanzar VB46.2 ( http://911.bg/a2/offers.asp?p=993643&parent=3896&tm=472 ) а отпред сложих някакви боклуци за по 7лв. бройката и качеството на звука ми от CD е много по-добър. Но за жалост баса ми е много слаб, а високите честоти са доста силни понеже Lanzar VB46.2 е с вградени пищялки. Сега мисля да преместя Lanzar VB46.2 и да сложа отзад Lanzar VB84 ( http://911.bg/a2/offers.asp?p=993644&parent=3896&tm=472 )...тогава ще стане жестока комбинация!!! Цената на тези колони е просто супер..а също и качеството. Забрави за разни пръдливи колони като Sony, Еlit и Aiwa. Аз си направих аудио системата по много хитър начин. Много исках MP3 player и за това си направих. Имам един приятел на който му крадът за 3ти път MP3-то от колата и то без панел и само ядове си има човека. Последното му МP3 е един от последните модели на Blaupunkt и е супер кофти...развали се още на 1вия месец. Ето какво напраих аз за моята така, че никой да не може да пипне нищо. Взех си касетофон 2ра ръка Goodmans за 40лв. (ЖЕСТОК КАСЕТОФОН СЪС ПЕРФЕКТЕН ТУНЕР) който има CD in. Касетофона е убиец и като го сравнявах с вградения тунер на колата на баща ми ( Alfa 166 ) направо го бих по всички параграфи и то с една керлива антена. Взех си MP3 Walkman Sony A-Track G-Protection (Tова е най-добрата система за анти-прескачане правена някога за walkmans която е патент на Sony) за 130лв промоция от Техномаркет. Направих му една поставка на таблото и си го закачих за касетофона. Това нещо е просто супер. Карам всеки ден по дупки и павета и досега НИКОГА не ми е прескочило. Кастетофона ми е на шейна и когато слизам до крия под седалката а MP3-то го взимам или с мен или го слагам в жабката. Един мой приятел също направи като мен само че с адапторна касета понеже касетофона му няма CD in. Има CD Walkmans и с дистанционно управление което ще те улесни доста...но да не говорим за Elit...жесток MP3 Walkman за 99лв със всякакви екстри но като го друснеш леко и започваш да му гледаш сеира. Ако нямаш пълно каско те съветвам да направиш както мен...ако имаш каско...те ще ти изплатят касетофона после PS: За тонколоните съм категоричен!!! LanzarАко нямаш пари си вземи някакви предни колони Елит...а отзад сложи Lanzar VB84
                          Италянските коли са като жените - само фасони и курвенски номера ти пратвят

Коментар

flx написа:
                            Чух доста противоречиви мнения за Елит. Yavor: Кой са най-големите?-тези ли ESP-6945R.?И аз го харесах този АЕГ. Как мислите дали ако си го взема него и колоните на Елит ще е добре??? Хора помагайте, още не съм си решил проблема. Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                            Точно с тези съм, а ESP-6940F са почти същите само дето мембраната е черна и магнита е по-малък - 570гр а другите са с 850гр но мисля че няма да има особена разлика.Виж ги на www.elite.bg (ако вече не си го направил) - аз ги купих 55лв мисля че сега малко ги вдигнаха - около 70лв.грешка моя - в МЕТРО са 31,99без ДДС в момента!! КВО ИМ ПЛАЩАШ!!Да и кажа с моите жалки 4Х22в доста добре думкат а ако има повечко мощност ще е супер. Не съм им включвал доп.усилвател и нямам представа как ще се държат но предполагам че ще е ОК.А за AEG: Артикулен № 99520 Описание CD АВТОРAД. C MP3 AEG CS MP3 IR Количество 1/КТ (1 МЕТРО единица) Цена169лева без ДДС202.8лева с ДДС Смятам че е изгодно но не знам дали е добро(сигурно) има си и МР3 а това IR накрая защо ме кара да мисля че има и дистанционно??? ИМА!!! Сега видях!!
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

АБЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ??? 70лв за ELIT...20лв повече не давам. Това са супер смотани колони. Нищо не можеш да им разбереш от звука...страхотно изкривяване и след 1 час работа после нищо не можеш да разбереш на този дето ти пее на оркестъра в колата
                              Италянските коли са като жените - само фасони и курвенски номера ти пратвят

Коментар

Working...
                              X