Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФИАТ Пунто..Потене на стъклата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФИАТ Пунто..Потене на стъклата

Колеги Помощ ми е нужнаКогато е валял дъжд или сутрин рано(по-малко) ми се запотяват много всички стъкла..Колата е ФИАТ ПУНТО 1,2 с климатикПроверих ...нямам поленов филтър..махнат е..Не е проблем да сложа ОБАЧЕ!!!На дъното на отвора където се слага поленовия филтър..има някаква гумена "клапа" която реагира явно на вакум..отваря се при пускане на вентилатора..Добре..обаче..Пускам вентилатора:клапата не се оваря..няма засмукване от страна на вентилатора ..Свалих вентилатора и бръкнах с рака ..вътре в кожуха вдясно горе има няакакви отвори и вентилатора засмуква въздух от купето вместо отвън!!..Няма клапа на това место..На таблото има бутон..за външен и вътрешен въздух..Натискам го..не няма промени..Бутона работи..подава напрежение до някакъв куплунг на кожуха на вентилатора и толкова..Нещо не е наред..Според мене този бутон трябва да управлява клапа .Някои сблъсквал ли се с този проблем при Пунто??Иде зимата а запотяването на стъклата е проблем..Краси

Нямаш ли моторче, което да отваря клапата и да е закачено на тоя куплунг?На моето Пунто има една проста ръчка на таблото, чрез която се отваря ръчно.На типото ми не съм гледал, но е с копче и мисля-с моторче.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

правилно си се ориентиралтози бутон управлява клапатапри мен беше заяла в затворено положениене се занимавах и ръчно я отворих и я застопорих отвореназа да не се потят трябва да е отворенасложи си и филтър обаче
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Puntoto

КЪде е тази клапа..?Нещо със снимки от някои мануал имаш ли?Аз пипах с ръка но не можх да намера клапа..Да не би някои да я е махнал..Като включа бутона на таблото не цувам никакво моторче..Каде е то?Помогни ако можеш..или да се видиме да ми покажеш нагледно..Не мога да намера ПУНТО НАБЛИЗО ИЗ КВАРТАЛАКРАСИ

Коментар

това май е най-често срещания проблем на пунтото.брат неква магия е...нема оправияили се потат или не
          Punto HGT - total
          Punto 1.2 16v Sporting - total
          Punto 1.2 - alive
          Toyota celica t23

Коментар

Свали си сенника там пише какво се прави да не се потят стъклата :D

Коментар

клапата е затворена е затова се потят стъклата незнам как е при пунтото аз съм с брава и клапата също ми беше развалена -често срещан дефект при фиат
              HONDA I-VTEC

Коментар

моторче на парното

Ела да ти го пакажа при мен има всичко и работи макарче понякога пак ми се запотяват стъклата тогава всички ръчки на дясно и готово
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Това са двата варианта за табло. Не твърдя че са само два, но мисля че тези са основните. Това първото е като моето, което според мен си е с механично отваряне и затваряне на клапата. Втория вариант е с електрично. Би трябвало втория вариант да има бутон за отваряне и затваряне на клапата. Ако нищо не се променя при натискане на бутона-повреда в моторчето за отваряне и затваряне.
                  Прикачени файлове
                  Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                  Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Проклетата клапа за външия ваздух

Моя е втория вариант на снимкатаКраси

Коментар

Re: ФИАТ Пунто..Потене на стъклата

Krasimir Kostov написа:
                      На дъното на отвора където се слага поленовия филтър..има някаква гумена "клапа" която реагира явно на вакум..отваря се при пускане на вентилатора..Добре..обаче..Пускам вентилатора:клапата не се оваря..няма засмукване от страна на вентилатора ..
                      ето това е клапатапод нея е вентилаторазастопори я така, че да се вижда вентилатора и всичко трябва да е о.к.
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Това е много срещан проблем не само при пунто но и при брава и браво, марея виж търсачката има моторче от едната страна на вентилатора на бравата е ако си седнал на пасажерската седалка от дясната ти страна на много кофти място в повечето случаи има счупени зъбци в машинката варианта е да я оставиш на отворено положение и да не я пипаш повече ако можеш да я оправиш евала но аз съм се мъчил около 10 пъти правил съм и нови зъбчатки работи но не както трябва в смисал иска доизкосуряване но неми се занимава оставих я на отворено ако имаш нерви, Успех
                        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

стъкла

При мен е сменен филтъра и клапата работи и пак се поти колата дори и сам та съм в колата като завали или е студено .оправя се кото завъртя всичко на дясно А за колегата я прочети какво пише на сенника че аз нямам въобще .
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                          X