Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подходящо масло за BRAVA 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Подходящо масло за BRAVA 1.6 16V

Трябва да сменя маслото на моята брава, но не знам точно с какво. Някои може ли да ми каже каква марка масло е подходяща за тези коли и дали полусинтетичното е наи добрия вариант.
    1.6 16V

Re: Подходящо масло за BRAVA 1.6 16V

psihopatcheto написа:
    Трябва да сменя маслото на моята брава, но не знам точно с какво. Някои може ли да ми каже каква марка масло е подходяща за тези коли и дали полусинтетичното е наи добрия вариант.
    Selenia Gold

Коментар

Приста или м10д
      HONDA I-VTEC

Коментар

препоръчаното от производителя - Selenia 20kима и много хора доволни от Motul 6100
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

20К или GOLD ти си решаваш..... П.С. Щом е препоръчано 20К....слагай него,най-добре е с препоръчаното от завода
          forza forever

Коментар

сложи си селения20к но след 7000-8000 км ще започне да ти го гори и сутрин да ти пречукват клапаните.верно е че се препоръчва от завода но става въпрос за нов автомобил аз карам с аджип ф1 и съм вече за смяна сиреч 8500 км и нито е потъмняло нито съм доливал,докато преди това в сервиза ми сложиха от селенията и на 8000 го смених защото почерня и сутрин чувах как клапаните пречукват около 10-15 сек след като я запаля.Ако гледаш Ф1 виж кои масла се рекламират там точно 3 марки са Аджип Валволаин и Елф.дълбоко се съмнявам че Селенията е най подходящото масло и че е по добро от Елф например.А се спрях на Аджип защото той е по малко вероятен да е ментак от другите 2 марки масла все пак сме в БГ
            HONDA I-VTEC

Коментар

Понеже и аз ще сменям маслото, след консултиране с различни "капацитети", четене на мнения тук, и собствено виждане съм се спрял на VALVOLINE!Рено препоръчва ЕЛФ, Ситроен-ТОТАЛ, ФИАТ-Селения! Съвсем нормално е да се рекламира производител от същата държава!Ако селенията беше толкова по-добро от всички останали (като рекламираните във Ф1 например) сигурно щяха да го знаят не само водачите на италянски автомобили!
              FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
              FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
              FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

Todor_Gagovski написа:
                Ако гледаш Ф1 виж кои масла се рекламират там точно 3 марки са Аджип Валволаин и Елф.Г
                във F1 не знам кой кара с Agip или Valvolineи все пак ако гледаме там, би трябвало да ползваме Shell, Elf или Mobil 1а в БГ Shell са толкова оплювани че няма накъде повечено пък в WTCC Alfa карат със Selenia :D

Коментар

sev написа:
                  Todor_Gagovski написа:
                  Ако гледаш Ф1 виж кои масла се рекламират там точно 3 марки са Аджип Валволаин и Елф.Г
                  във F1 не знам кой кара с Agip или Valvolineи все пак ако гледаме там, би трябвало да ползваме Shell, Elf или Mobil 1а в БГ Shell са толкова оплювани че няма накъде повечено пък в WTCC Alfa карат със Selenia :D
                  За Shell-ското масло не ми говори, много хора не са доволни от него даже се гожори че на Prista е по хубаво така че !!! Не знам Valvoline дали не е добре, но доста взех да се позамислям за него. Вазможно ли е от маслото да чувам как тракат клапаните савсем леко, но се чуват.
                  1.6 16V

Коментар

Възможно е да чуваш клапаните от маслото. То марката на масло има някакво значение, но при толкова ментета знеш ли какво сипваш. Като знам как ги бъркат маслата по гаражите. Всичко е на късмет и маслото и колата и жената. Не може да разчиташ, че ще вземеш хубаво масло и от официалния вносител на Фиат пък камо ли в кварталните магазини за рез. части или бензиностанциите.

Коментар

Имам и друг въпрос, тъй като не знам какво масло имам в момента в колата, а мисля да слагам полусинтетика има ли някаква вероятност маслото ми да се пресече, ако в момента сам с минерално или някакво друго?Спрях се на SHELL polusintetic защото един приятел кара с него и е много доволен, каза че тези дето разправят че го горяло, изпарявало се и т.н. са пълни глупости, ще пробвам пък каквото стане. Но все пак кажете си и вашето мнение за него.
                      1.6 16V

Коментар

psihopatcheto написа:
                        Имам и друг въпрос, тъй като не знам какво масло имам в момента в колата, а мисля да слагам полусинтетика има ли някаква вероятност маслото ми да се пресече, ако в момента сам с минерално или някакво друго?Спрях се на SHELL polusintetic защото един приятел кара с него и е много доволен, каза че тези дето разправят че го горяло, изпарявало се и т.н. са пълни глупости, ще пробвам пък каквото стане. Но все пак кажете си и вашето мнение за него.
                        тава за приказките за Shell в България е нещо като приказките за Фиатдвама пробвали - 1000 говорятслагай каквото масло си харесашняма да има проблемако е Shell трябва да е PLUS или ULTRAULTRA обаче е скъпичко

Коментар

негативното мнение за шела се базира основно на маслото в червените туби /не знам продават ли го още/ аз карам уното с КОМА 15W40 а темпрата с масло БМВ 10W40 защото такова продавам и съм сигурен в качеството му :D
                          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                          UNO 1.0 FIRE

Коментар

наи доброто масло за ФИАТ е СЕЛЕНИА!поне така казват от мобиле.бг,там се поразрових преди време когато когато разгледа6 някоя марка кола,наи отдолу на старницата имаше коментари,ако не се лъжа се казваха(сега вече това е платено,2лв с смс да имаш достап до тази база дани),та там бяха публикувани дани от независим немски изследователски център :D

Коментар

наи доброто масло за ФИАТ е СЕЛЕНИА!поне така казват от мобиле.бг,там се поразрових преди време когато когато разгледа6 някоя марка кола,наи отдолу на старницата имаше коментари,ако не се лъжа се казваха(сега вече това е платено,2лв с смс да имаш достап до тази база дани),та там бяха публикувани дани от независим немски изследователски център :D

Коментар

Working...
                              X