Abarth. написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цена на Фиат Типо 1.6 + Метан
Collapse
X
-
Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
-
Колеги!
Темата която пуснах, беше за това дали да копувам Типо на метан, а не какви скорости може да се достигнат.Типото го видях, доста е изстрадало. Сега ще ходя да оглеждам един дизел.Просто търся нещо (Четири колела и един будала ) което да е оптимално, като цена, разходи и подръжка.За Лада - наистина съм си мислил, но ми са пресни още спомените от една гробница Лада5-ца.По мое мнение:Основното перо в закупуването на кола, не е цената, а разхода на гориво, консумативи и подръжката.Метан 5-6 лева на 100 километраДизел 9-10 лева на 100 километраГаз 10-12 лева на 100 километраБензин 18-20 лева на 100 километраТова са мои усреднени стойности, които са направени възоснова на видяно, чуто и прочетено.Трябва да се има в предвид също, че дизеловият автомобил има по-скъпа подръжка от бензиновият.И моля това да не стане дискусия, на кой колко му гори колата.Чувал съм за бисери като, Фиат Уно 4 на сто бензин, или Опел Кадет 6,3!!? газ на стоТова ми се струва чесно казано смешно.FIAT PANDA 1.1 8V Bz ACTIVE
Коментар
-
Не държа на годината на производство, просто смятам да взема нещо за поносима сума пари, което да изкара относително дълго време. На Пловдивският панаир се заглеждах по новите коли, имат и изгодни лизингови планове, но ме спират няколко причини да си взема нова кола на изплащане.1. Нямам гараж, колкото и да е застрахована колата, все пак да оставиш пред блока една чисто нова неизплатена кола ми се струва рисковано начинание.2. Една нова кола след период от време 5-10-15 години става стара кола :D Новата кола струва 25-30 хиляди която ще я караш 15 години докато стане стараСтара 10 годишна кола струва 6-7 хиляди, тоест за парите на една нова кола можеш да вземеш 4 стари да ги караш по 5 години и пак да са на 15 години!Надявам се на някого да не му станат смешни мойте расъждения.Относно колата на метан, просто ме убеждаваха че при моя малък километраж на ден 2 до 4 пъти по 15 километра, през работен ден, и x+y през почивните, не си заслужава да карам на метан или на газ. 80-100 студени старта на месец, и де факто колата ще работи през повечето време на бензин. За това се оглеждам и нещо на дизел.FIAT PANDA 1.1 8V Bz ACTIVE
Коментар
-
абе колкото и малко да минаваш на ден метана си е далаверка,виж си равносметкитеако минаваш 30-60 км на ден то на 20 дни 600-1200км,сметни колко пари ще дадеш за метан и колко за бензин или нафтаако взимаш кола на метан гледай да е по голяма от типо,нещо като темпра,алфа155,крома,дедра-нещо с по голям багажниказ още не съм намерил някоя добра оферта за кола с метан,ама аз искам да е с клима,пълен ел.пакет,поне 1.8 и да е след 95г
Коментар
-
За метана нещо повече знаеш ли?Един приятел, таксиджия си взе лада 1100, сложи и метан и сега е много доволен.Аз не държа да е голямо. На Панаира показваха Фиат Панда с метанова, и казваха че горяла 3,5 лева на сто километра!Не била подсилвана и задницата даже. С една бутилка 56 литра имаше място за кофа с латекс!А и за 1 душа място, нямам нужда от нещо голямо.FIAT PANDA 1.1 8V Bz ACTIVE
Коментар
-
голямото само заради багажника ми е на менми тука имам един френд с такси,той е на метан,колата е чисто нова и е много доволен,той мината 100км с 5 кинта някъде извънградско с 5 човека и багажколата е 1.6 16в и е тежичказа метан незнам друго освен,че е яко тънко(като цена) и си заслужава ако караж по 40-50 км на ден
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар