Значи - първо здравейте ( очаквам добре дошъл) :D . Нов съм тук но до сега само четох. Отскоро имам фиат браво 1.6 16 клапана - 96 г.Колата е нов внос .Оборудвана е с метанова уредба (от Италия) . Има обаче нещо което ме смущава. На място като работи оборотите играят в диапазон от 900 - 1 500. Мени ги сама при изключен климатик. Говорих с един познат ( уж майстор ) и ми каза че най вероятно настройките и са направени на метан и затова е така. Нямам си и грам представа какви са настройките на метан и как се правят. Карал съм преди години на газ,но колата си вървеше и на бензин без никакви смущения. Та въпроса ми е - какво може да е според вас и на какво може да се дължи смяната на оборотите.п.п. И втори въпрос - какъв е нормалния разход ( бензин) за модела ( градско и извънградско ) при нормално каране.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Браво -непостоянни обороти
Collapse
X
-
Колега, едва ли някой би успял да ти направи настройките да са валидни само за метан. Има доста писано по този въпрос, опитай с търсачката. Може да е ламбда сонда, стъпков мотор, темп. датчик и още сто неща. Пробвай с диагностика, може и да покаже нещо. Аз имам същият модел и същата година - градско 10-12, извънградско /120-150 км/ч/ 7-9 литра.PUNTO Selecta
-
Като позагрее 10 мин пак ли играят оборотите?При мен играеха като беше постоянно отворен термостата и охлаждащата течност минаваше през двата кръга, но това само на студен двигател.Ако ти го прави на загрял двигател може да си замериш с мултицет съпротивлението на дачтика за температурата на охлаждащата течност. Датчика поне при мен се намира на термостата.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар