Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

чукане фиат стило???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

чукане фиат стило???

колеги от седмици ми тропа от кьм страната на ремака, онзи ден в сервиза ми смениха оптегателната ролка и паразитната, другите ролки са на 5000км прегледани без установен проблем ,но чукането устана на обороти 900-3000 и в движение се чува като отвита ролка която трака несвири нито скярца, днес в сервиза отвориха и агренажа ролките и ремака са добре, те сьшто са на 5000км казаха ми има леко скьрцане в водната помпа, но дали тя е проблема??? просто неустана друго, проверени са и ролката на климатика и на алтернатора няма проблем в тях, вече незнам какво може да е някои имал ли е подобен проблем...колата е фиат стило 1.9 JTD 115.

А като отваряхте ангренажа, някой погледна ли в какво състояние е демферната шайба на коляновия вал ?
    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

tomsan написа:
      А като отваряхте ангренажа, някой погледна ли в какво състояние е демферната шайба на коляновия вал ?
      ами не аз небях в сервиза. но вчера са я гледали когато сменяваха оптегателната ролка и паразитната казаха че няма луфт и е добре. незнам вече почти чсичко е прегледано и сменено и тракането тост по скоро тропане остна утре сутринта ще сменат водната помпа но малко ме сьмнява и мен да е от нея. вьзможно ли е ако не е протекла и няма счупени лопатки да тропа водната помпа.?

Коментар

По-добре посети и друг сервиз,защото ми се струва,че ти сменят части на принципа "проба-грешка" !
        Fiat Tipo
        Corsa b комби !

Коментар

Определено смени сервиза, щото и на мен ми е интересно как хващат луфта на демпферната шайба на коляновия вал
          Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

кола

Да не е /сервиза /в Люлин 2 тогава наистина трябва да смениш сервиза.
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: кола

сервиза в надежда КОРЕКТ. но се пак,някои знае ли дали от водна помпа,може да тропа и да се получават леки вибрации? доколкото сервиза занапред ще го сменям.

Коментар

Re: кола

колеги проблема е отсранен, след смяната на семеринг разпределителен вал и водна помпа

Коментар

tomsan написа:
                  Юбре Томич, откога на Стильо демпферната шайба се върти от агренажа :D
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

За да се отвори агренажа нали трябва да се свали шайбата.Той е сменил помпата ,значи е свалял агренажа.
                    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
                    X