Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно продажба на фиат брава

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос относно продажба на фиат брава

    Привет колеги!Искам да попитам за вашите мнения, относно това на каква цена бих могъл да продам следния автомобил: брава 1.4 12в 1996г 230 000 кмПреди 5000 км е отваряна главата - сменени са разпр. вал, гумички на клапани, кобилица , сегменти понеже гореше масло.Естествено главата беше пришлайфана съвсем леко, нова гарнитура, маслената магистрала е почистена.Маслото също е сменено тогава. Нов изпарител на газовата уредба, рециклиран стартер. Разход 10/100 газ смесено (30/70 в полза на градското). Съвсем леки следи от външни удари( пукнато стъкло на ляв заден габарит, липсва част от стъклото на средния стоп и е леко вдлъбнато там). Няма следи от ръжда. Запазен интериор. Има радио с флашка и говорители на задната кора- няма да споменавам марки. Централното заключване не заключва предна дясна врата.Моля за сериозни мнения, ако има нещо което не съм казал питайте... Из ума ми се върти цена от 1500 - малко ли е много ли е как мислите?

    #2
    Ако колата е документално изрядна парите не са и много- винетка, преглед и застраховка. Ако няма нищо за правене , който я купи само ще спечели.Мен ако питаш на тоя етап такава кола трудно се продава, най-вече ще се заядат хората заради забележките, а подаръци да правиш....не върви. Моя съвет е ако нямаш пари да вземеш значително по-добра кола, по-добре карай тая докато отиде за скрап. 1500 лева са никакви пари, а реално с тях най-много да обслужиш новата кола и да сложиш газова. За мен лично що годе уж свястна кола е диапазона над 6000 лева. Дори да вземеш някоя 2002-2003 г тя пак е стара и не си мисли , че ще предложи нещо повече от тази (имам предвид като здравина и финансови разходи).Обяви я за 1500 изчакай и ако няма интерес ясно , че трябва да намалиш цената , за да се появи такъв.
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

    Коментар


      #3
      Подкрепям казаното от колегата - ако колата ти е изрядна и не планираш нещо значително по-добро или нова, то по-добре си я карай. Това е автомобил на 17г при това с доста капризен двигател, при който редовното обслужване и качествено масло са критични.
      The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
      Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
      Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

      Коментар


        #4
        Точно капризния двг. Днес пак чистихме маслената магистрала че взе да потраква двг-то. Пък нова е 180 лева :хНе искам кола, която на всеки 4-5000 км да иска отваряне на капака на главата, пък било и то за почистване

        Коментар


          #5
          Ако имам такава - бих я карал до откат. Трябва всичко останало, ама абсолютно всичко - да е изрядно, здраво, да работи добре, за да и търсиш нещо повече от 1400-1500. А подаръци - защо да правиш? Аз си задавах подобни въпроси за моята и като знам, че навсякъде, където съм пипнал по нея, съм го направил перфектно и ще работи още много време и въпреки това - кой би дал повече от 2000 лв за Brava 1.9 JTD ’99, ELX? А по нея: фаровете са перфектни - рециклирани лупи с ксенон, третият стоп е със светодиоди, задната чистачка е рециклирана и работи перфектно, смених ангренажен ремък, алтернаторът и стартерът работят перфектно, цялата спирачна система е чисто нова, течността също, окачването в момента е в много добро състояние, нищо не потропва, монтирал съм колони отзад, касетофонът е с AUX - 3.5 мм стерео-жак. Сега след малко отивам да я оставя за смяна на съединител. Колата е "чипната". ЕГР е спрян механично. Двигателят работи перфектно. Скоро смених фазов датчик. И въпреки всичко това - мога ли да и търся повече от 2100-2200 лева, прЕко сили? Не. Карам я до припадък, докато се появи дупка отдолу, тип "Флинтстоун". Не я продавай тази Брава, карай си я. Ако държиш да я продадеш - пускай я за 1500, но аз ако съм купувач и търся точно такава, предвид това, че познавам добре модела - повече от 1200 за двигател 1.4 от 96-та - ще дам само ако е в безупречно състояние. За сравнение - колега продаваше Ланча Капа 2.4 ДжТД за < 1500 лв.

          Коментар


            #6
            Колегa кaрaи си количкaтa и не се зaнимaвaи с глупостине си мисли че кaто си вземеш др.и крaи с проблемите
            Fiat Coupe 2.0 16V TURBO

            Коментар


              #7
              Ако вече си си наумил, че тази кола искаш да я смениш, прежали една по-ниска цена и се набутвай за друга. В тоя бизнес на печалба излиза само Държавата!Моята от миналата година и се заканих да я сменям, обаче след като нямаше интерес, най-вероятно заради цената, се отказах.Сега пак съм подел инициативата, защото виждам зор с детската количка и багажите и няма как...Ако бях слушал когато ми говореха да взема комби, изобщо нямаше да си помислям за смяна, дето каза Оги - докато не стане като на Флинстоун, ама на - инат...Пазара е бъкан с евтини автомобили, та макар и с проблеми, хората на зора ги предпочитат пред изрядните, но по-скъпи такива.Каквото и да решиш, късмет ти желая!
              "Без сърца, сме просто машини"
              Toyota Prius 1.5 Hybrid
              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

              Коментар


                #8
                Re: Въпрос относно продажба на фиат брава

                savata_15 написа:
                ...Моля за сериозни мнения, ако има нещо което не съм казал питайте... Из ума ми се върти цена от 1500 - малко ли е много ли е как мислите?
                Направи и едни хубави снимки в мобилето, пиши и едни 1600 лв и ако някой даде 1400, я махай веднага. И сам си усетил, че и щрака часовника вече, така, че не чакай да отваряш двигател пак. Никво споменаване никъде за ремонти по мотора- плашат купувача, всеки си вика "отварял, видял че не става и айде на пазара". 1400 не са пари, но не ти трябва да се бавиш, да дадеш 300 лв за някой ремонт пак , че тогава да чакаш тия 1400... Все по-точно смятат умората на материала тия производители...
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

                Коментар


                  #9
                  Е всеки знае за легендарния "чуплив" двигател 1.4 12в. Мислех че ремонтирания двг ще е в + а няма да плаши хората :SЗамислям се за някаква евтина кола с евтина поддръжка която да ме изкара през студентските ми години, пък после да мисля за нещо което да е по-прилично... Аз да си стоя с колата ама маслената магистралка чака удобен момент да се запуши отново и пак старата процедура

                  Коментар


                    #10
                    Просто ползвай хубаво масло, например 5W-40 и го сменяй на 10 хиляди. Не би трябвало да се запушва магистралата. Може да опиташ Политрон или поне добавката им. На този двигател би трябвало да с отрази положително.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

                    Коментар


                      #11
                      Странно как никой до сега не е споменал.
                      savata_15 написа:
                      Аз да си стоя с колата ама маслената магистралка чака удобен момент да се запуши отново и пак старата процедура
                      Колега потърси във форума, писано е, за да не се запуши магистралата, хората разширяваха отворите на паяка, след което казваха че всичко е наред. С колко и как се разширяват, ще те излъжа, не съм с този двигател.
                      00' Bravo 105 JTD

                      Коментар


                        #12
                        Чел съм колега, но поддържам теорията че тези отвори са си изчислени за налягането. Като се разширят и ще почнат да не пръскат както трябва Ще пробвам идеята за 5W-40 (досега карам с 10W-40)...

                        Коментар

                        Working...
                        X