Проблема е следния преди 2 хил.км. смених маслото и повдигачите ми потракваха само когато много загрее,но от два дена тракат постоянно каква е възможността да съм попаднал на масло менте (сега съм със селения голд 10в40),на менте маслен филтър или да имам запушена магистрала Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Постоянно тракане на повдигачи
Collapse
X
-
И моите тракат и аз съм със селениа голд 10w40. Продавача ми каза да направя промивка и щяло да се оправи, защото се запушвали, имали малки дупчици - не знам механизма им Вземи си добавка и остави там на място да поработи колко минути източи смени филтър, масло та дано се оправиAlfa Romeo 147 1.9JTD 16v
Коментар
-
Nikolow написа:Защо не пробваш да промиеш двигатяля и после филтър и масло по качествени.В смисъл от официален вносител а не от кварталния магазин от варела.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
u_bo
източи 1,5 литра масли и допълни с нафта. после остави да поработи на празен ход за 10 минути.като източиш я остави да се изцеди хубаво - поне 30 минути ... или цяла нощ сипи 100 гр. от новото масло преди да сложиш пробката и гледай да вземеш хубаво масло.
Коментар
-
От 3г. си карам колата само със селения голд 10в40 (65хил.км имам от както я взех ) и от последната смяна започнаха проблемите започна да грее,мислех че ми е за смяна гарнитура на картера ,че започна да прави петна оказа се че заводски е със силикон смених го и продължи да прави петна оказа се спукан картер оправих го докато си оправя теча на масло точих 2 пати маслото и от последното наливане на маслото започнаха постоянно да чукат повдигачите,преди това чукаха само когато загрее много или след доста километри каране в 5/6хил/об. на празен ход се чуваше почукване Може ли да е имала някаква добавка преди
Коментар
-
nedialko- написа:ще му сменя повдигачите безплатно, и защо трябва да му купувам нов мотор не разбрах сложи си това което ти казах, и ще ти се оправи колата, това е от менNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар