kiriluz1 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Грешка в бобина - решено!
Collapse
X
-
Hristo Dimov написа:Могат ли да се трият грешки от ЕКУ при запален двигател? Някой колега пробвал ли е?Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
todorshalev написа:според това което си дал излиза че 1 грешка е слаб сигнал от сензора (мисля че е този на коляновия вал)а може и да се бъркам втората грешка няма общо с първата тя доколкото знам е за имобилаизерав даден момент не е бил прочетен правилно кода от ключа и е записало грешкаFiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
Намери си кабел, закачете колата отново и направете ресет на Екуто. След това загрейте колата до 90 градуса без да пипате нищо и я изнфорсирай 3 пъти до 5000 оборота за по 10 секунди. След това гасиш за поне 2 минути мотора.Не знам дали тази процедура ще помогне, но на мултипла и стило със същите проблеми помага.Не знам как си с английския , прилагам по-долу линк към темата, която четох.http://forum.multiecuscan.net/viewto...&t=767Пиши дали има резултат.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
Спази ли тази последователност?Turn ignition key to OnStart laptopStart multiecuscanEnsure Settings are ELM 327, COM4, 38400ConnectCheck Errors then ClearExecute Self-adaptation ResetDisconnect cablePlay Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
Коментар
-
При безплатната версия не може да се прави ресет. С елм327 мисля че не става(поне този който имам аз не поддържа точно този протокол) С ВагКом със сигурност става предполагам че еку то ти е IAW49F. А иначе виж за настройките на ком порта в страницата на ФЕС/МЕС. Сега видях че става въпрос за пунто Извинявай!Назад съм писал глупости.
Коментар
-
Alex_RT написа:Намери си кабел, закачете колата отново и направете ресет на Екуто. След това загрейте колата до 90 градуса без да пипате нищо и я изнфорсирай 3 пъти до 5000 оборота за по 10 секунди. След това гасиш за поне 2 минути мотора.Не знам дали тази процедура ще помогне, но на мултипла и стило със същите проблеми помага.Не знам как си с английския , прилагам по-долу линк към темата, която четох.http://forum.multiecuscan.net/viewto...&t=767Пиши дали има резултат.Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
Hristo Dimov написа:Да споделя измерванията на ЕКУ - на 10 ти и на 38 -ми пин 469 и 471 ! Компа работи и то коректно! Измерване на датчика на коляновия вал - 1247 ома. - също в нормите! Остава въпроса къде е проблема с грешката в 3-ти цилиндър?Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Ventura garage
Коментар
-
Грешка в бобина - решено!
След закупуването на нов акумулатор, чек енджина спря да свети! След диагностика снощи не показва никакви грешки - тези за които става въпрос по-горе! Искам да благодаря на всички колеги, които взеха отношение по темата и по-специално на колегата " kiriluz1 ", който единствен позна резултата! Изводите за мен са: Преди да се хвърлите в замяна на части /в повечето случаи, като при мен - работещи!/, опитайте със собствени сили да премерите прословутото ЕКУ дали работи коректно, премерете всички кабели и датчици за изправност, ако имате съмнения в акумулатора - започнете от смяната му! - /за мен той се оказа проблема/ !
Коментар
-
Re: Грешка в бобина - решено!
Hristo Dimov написа:След закупуването на нов акумулатор, чек енджина спря да свети! След диагностика снощи не показва никакви грешки - тези за които става въпрос по-горе! Искам да благодаря на всички колеги, които взеха отношение по темата и по-специално на колегата " kiriluz1 ", който единствен позна резултата! Изводите за мен са: Преди да се хвърлите в замяна на части /в повечето случаи, като при мен - работещи!/, опитайте със собствени сили да премерите прословутото ЕКУ дали работи коректно, премерете всички кабели и датчици за изправност, ако имате съмнения в акумулатора - започнете от смяната му! - /за мен той се оказа проблема/ !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар