Здрасти на всички.Допреди малко се рових в търсачката, но или няма (което ми се струва малко вероятно) тема с мнения за пунто мк2 бензин, или аз не ползвам точните ключови думи.Интересува се от пунто мк2, бензин - какви болки има и има ли значение към кой от всичките бензинови двигатели да се ориентирам?Предварително благодаря на всички отзовали се.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПУНТО МК2 - БОЛЕСТИ И ИЗБОР НА ДВИГАТЕЛ
Collapse
X
-
Правилния избор е 1.3 мултиджет.Иначе от бензина нямаш голям избор- 1.2 60 коня или 1.2 16v 85 коня.Карал съм ги и двата мотора и градско си похарчват доста. 60 коньовия на пунто в София даваше към 9, a 16v мотора на браво даваше към 8 и малко, лятото до 7 е свалял.Има и 1.8 HGT обаче те са доста редки.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
Мога да изкажа мнение за 1.2 60 коня. Като цяло - препоръчвам. Карам такава вече 45000км. Моторът е много лесен за поддръжка, безпроблемно може да му се сложи газ - вече над 30000км карам на газ. Обслужването може да се каже, че е евтино. Филтрите са под 10лв, събира 2.8л масло. За основно градска кола е много добър избор. Колкото до разхода - на бензин в града(София) около 8 до 8.5. Зимата 9 до 9.5. Извънградско - около 5, имал съм единични случаи, в които съм свалял разхода до 4. На газ - около 8.5-9 в града, до 10 зимата. Извънградското е около 6, зависи как се кара.
Коментар
-
За малка кола с такъв смешен двигател (извинете, 60кс), разход от средно 8-9.5 бензин в града ми се струва МНОГО !!! Реното на жена ми харчи почти толкова в София (2.0 114кс): 9-10."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
1.2 8v 60 коняразход градско 8 разход извънградско 5-6на газ е с литър отгоре хубав автомобил доволен бях с моето енергичен и пъргав мотор има си свои кусури (еку)Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
the red guy написа:Кво му се случва на екуто - грешки дава твърде често или спича отведнъж?Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
-
Painfall написа:ЧЕ се случва, случва се, но не бих казал "чести случаи"Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Коментар
-
))))))
Колега, само 1.2 16V - 80 коня или по големия, 95 коня, но се намира трудно. Проблеми няма, освен кофти фарове, не светят много добре но се преодолява с ксенон.Внимавай да са ти добре затворени капачките, за да не влиза вода в тях, слагат се доста трудно, но пък крушки горят много рядко. Друг проблем са чистачките и по точно рамената към тях,блокират след време.Още един основен проблем е ел.усилвател на волана,изгаря, но се ремонтира лесно и не е скъпо дори при майстор. Карал съм Пунто 80 2002 г. около 3-4 години и никакви сериозни проблеми, освен споменатите. Разхода му е 7.5 градско,ако караш спокойно и сменяш предавките до 2500 оболота, зимата стига до 10 при -16. Това е при къси разтояния до работата ми на 7 км. На дълъг път с климатик 5.4 с около 90 и по магистралата с 140. Това е, ако искаш нещо повече като информация пиши ми на лична
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар