Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мигачи на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мигачи на Браво

Колеги от няколко дни мигачите ми започнаха да се държат странно - когато включа десните релето понякога си сменя скоростта. Започва да цъка доста по бързо, след време се оправя и после пак. Някой има ли идея какво може да става?

Re: Мигачи на Браво

morg написа:
    Колеги от няколко дни мигачите ми започнаха да се държат странно - когато включа десните релето понякога си сменя скоростта. Започва да цъка доста по бързо, след време се оправя и после пак. Някой има ли идея какво може да става?
    Някъде имаш лоша връзка (контакт). Когато някоя крушка не работи - това е ефекта - почват по-бързо да мигат останалите! Но при теб явно не е изгоряла, защото се оправя от време на време! Провери и зачисти от ръжда и др. всички десни крушки на мигачите, включително и гнездата им и куплунзите. Цъцкава работа! Успех.
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Благодаря - отверката явно ще играе тия дни

Коментар

На чинкуечентото пък десните мигат двойно по бързо от левите, а всички си светят

Коментар

Re: Мигачи на Браво

morg написа:
          Какво става ... да не би да имаме синдром на бързата светкавица през септември!!! При мен се получи същото започна да мига бързо левия ми мигач, за малко се оправи и сега постоянно си мига бързо. Много тъпо е това и даже бях убеден, че е от релето за мигачите, но е абсолютно логично да не са добре някои контакти и да се променя времеконстантата. Срам ме е даже така да карам .. но нямам почти никакво време да се занимая с този проблем сега.
          "What shall it profit a man, if he should gain the whole world and lose his own soul"
          Кара любимата червена Brava 1,4 12V

Коментар

В крайна сметка бързото мигане се оправи като почистих буксата на стоповете, там не е правило контакт и задния ми мигач не е светил. .. Колко елементарно бих казал. Така че проверете всякакви видове връзки по ел. системата и всички би трябвало да си доиде на мястото
            "What shall it profit a man, if he should gain the whole world and lose his own soul"
            Кара любимата червена Brava 1,4 12V

Коментар

При мен се оказа, че проблема е в задния десен стоп. Мигачите си работят, докато не натисна спирачката, тогава задния десен мигач спира да работи, релето си удвоява скоростта а в светлината на стопа се забелязва да примигва. Събота ще го разглобявам да погледна какво става. Надявам се да е в самия стоп а не някъде по трасето. Ако някой може да ми обясни принципа на тази времеконстанта - ще ми помогне много да локализирам точно проблема. Благодаря предварително.

Коментар

Ами много просто е - имаш загуба на маса в стопа. Малко шкурка и контактен спрей и си готов.
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Working...
                X