Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Що е то,залепване на съединителя?!?!?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Що е то,залепване на съединителя?!?!?!

Колеги,проблема ми е свързан със съединителя:При преминаване от 1ва на 2ра притраква нещо по съединителя ( все едно че има нещо хлабаво ).Това е сано от 1ва към 2ра-при 3та и 4та звукът го няма.Чува се предимно сутрин.Мисля че не е лагер,тъй като вече съм сменял ( не лично ) и знам как звучи когато е за смяна.Комплекта съединител е сменян преди около 10к километра!!! Ходих в сервиз да питам и от там майстора вика : карай не бой се,съединителя понякога така залепва няма страшно!!!Няма страшно ама самото му обяснение(залепва) ми изглежда малко .......... ?!?!??!Та въпроса ми е има ли такова нещо като залепване на съединителя и как да се оправи
    Bravok 1.6 16vGT ГИ FOBOS

според мен ти хърка скоростната кутия
    Брава 1.6

Коментар

Не знам ,но звукът се чува при натискане на съединителя, не при превключване

Коментар

Залепване на съединителя е друго. Най-вероятно имаш проблеми с изключващия лагер. Той е и основната причина за преждевременната смяна на съединителя. Това, че е сменян преди 10к понякога не е критерий..

Коментар

Ако е изключващ лагер няма ли да има промяна в поведението на колата ,в смисаал да присецва при отделяне на съединителя или нещо такова или каквато и да е промяна в движението на колата ??

Коментар

моита направо напрай мелница съединителя , заради тъпия лагер , без никви признаци ... виене и тн. просто си карах спрях да сменя CD и опитах да потегля и почна адско виене при настикане на педала и пропадна, и докато огася ... феродото се разкадя едно хубаво ...И мелница. Сега дори немога да запаля.Та като се отели го прави без предопреждение...
            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Скоростите-хърка ти 2 скорост.
              LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
              ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Според мен е синхронизатор !
                FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Анджак!
                  LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                  ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Re: Що е то,залепване на съединителя?!?!?!

ibgv написа:
                    Колеги,проблема ми е свързан със съединителя:При преминаване от 1ва на 2ра притраква нещо по съединителя ( все едно че има нещо хлабаво ).Това е сано от 1ва към 2ра-при 3та и 4та звукът го няма.Чува се предимно сутрин.Мисля че не е лагер,тъй като вече съм сменял ( не лично ) и знам как звучи когато е за смяна.Комплекта съединител е сменян преди около 10к километра!!! Ходих в сервиз да питам и от там майстора вика : карай не бой се,съединителя понякога така залепва няма страшно!!!Няма страшно ама самото му обяснение(залепва) ми изглежда малко .......... ?!?!??!Та въпроса ми е има ли такова нещо като залепване на съединителя и как да се оправи
                    първо: веднага сменяваш майсторавторо: от трета на втора(без междинна газ) има ли го същия звук
                    Bravo 1.9d 97г

Коментар

От 3ра на 2та няма такъв звук.Ако е от скоростите не трябва ли да осещам нещо по лоста ??А и пак да уточня - звукът е като да опънеш въже и да го пуснеш,само че метален звук.Съжалявам че така странно обяснявам !!!

Коментар

Working...
                      X