Колеги помагайте , пропадна ми педала на съедиителя и се чу виене като на блокирала помпа или генератор , огасих колата и си я дръпнах до нас. Съмняваме за скъсано жило на съединителя. Но пък като гледам при натискане на жилото рейката при двигателя се мърда но много малко , като че ли не ми скъсано жилото , а нещо се разхлабило. Иначе включвам на място скоростите без проблем.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се сменя съединителя Пунто 1.1 насоки? СПЕШНО
Collapse
X
-
Re: Как се сменя съединителя Пунто 1.1 насоки?
Днес сутринта , след ръчкане тук там , останових , че жилото си ми е здраво. И видях ,че е било даже натегнато до край . При опит за палене с чува чукане при маховика. При ръчно натискане на рейката на съединителя в посока към купето ,чукането се губи. Стигам до заключението ,че ми е се прецакал притискащия механизъм , не знам пружина ли е , лагер ли е?.Някой по на ти , моля да ми обянсни. Общо взето стигам до извода ,че ми е нужен нов комплект "кит" съединител. Който вероятно е на скромната цена от 200 лева и някой "съкат" майстор ще ми поиска още 100 за смяната му. Моля просто за напътстие , стъпка по стъпка какво се прави при смяната на съединителя. Вероятно е на парчета станал ... Снощи доста по замириса феродото , докато огася и доста се беше загряло ,че чак пукаше като изстива ... С две думи до кривата круша. Та първо разкачам , жилата и лостовия механизам на скоросите , откачам датчика за задна скорост , махам масата към купето . Как се сваля скоростната кутия ? Смисъл маха ли се , гумата , амортисиора ? Ясно е ,че скоросната се държи на няколко болта. После ? След свалянето и подмяната на новия съединител ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
-
Re: Как се сменя съединителя Пунто 1.1 насоки?
Общо взето жилото ми стой хлабаво и педала пропаднал ,чета разни колеги са подлагали пластмаси зада стой жилото опънато ... Някви идей нещо ? Или Аксиалния лагери ми е заминал ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
сваляш полуоските, нещата които си изброил също, подпираш двигателя отдолу, развиваш болтовете на скорстната кутия, освободждаваш я от тампоните, монтираш новия съединител и по обратен ред сглобяваш всичко, ако имаш усовия - гараж с канал, можеш и сам, ако нямаш най-добре дай 100 лева да ти го сменят, не си струва хамалогиятаБрава 1.6
Коментар
-
nedialko- написа:сваляш полуоските, нещата които си изброил също, подпираш двигателя отдолу, развиваш болтовете на скорстната кутия, освободждаваш я от тампоните, монтираш новия съединител и по обратен ред сглобяваш всичко, ако имаш усовия - гараж с канал, можеш и сам, ако нямаш най-добре дай 100 лева да ти го сменят, не си струва хамалогията>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Дайте предложение за марка поне , какъв комплект да вземам ... АP , VALEO ,LUK ? Един идиянец от някаде си ми предлага VALEO комплект 2ра ръка за 30 ? Но като гледам няма смисал от стар. АP бил заводския си ... ?>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Първо повдигаш предницата така че кутията да може да излезе и после изброените действия.Трябва да си измислиш и дорник за центроване на диска,иначе е голяма мъка.Подпри колата стабилно,и задните гуми.Лагер сложи хубав ако е заминал, а съединителя с чиста съвест може да е от някоя лада за 28-30лв.Първо разглоби и виж какъв е проблема и тогава купувай части.На брава 1,6 диск от лада заспаFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
Fiat_Punto11 написа:Лагера бил сух и при монтажа се пълнел с масло ? Имали нещо такова ?Fiat Punto 1.1 6Speed
Коментар
-
ivel написа:вземаш люк с отстъпката -100лв от евро 07.като цяло този съединител се сменя лесно.трябва ти канал.аз сам сменям такъв за около4 часа>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Приготви си и здрави торкове, ще ти трябват, Внимавай да не обърнеш обратно феродовия диск, никакво масло и греси, приготви си смазващт спрей за да си напръскаш болтовете на тампоните че много обичат да се късат. После като регулираш педала трябва да е на нивото на спирачките и газта.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар