Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с предните чистачки на Brava

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с предните чистачки на Brava

Имам Fiat Brava със следния проблем с предните чистачки - не работят на най-бавната и средната степени, работят единствено на най-бързата степен и отчасти на по-долната. По принцип този проблем си е още от зимата, но до сега не му обръщах особено внимание. Бяха замръзнали и без да съм изчистил добре леда се опитах да ги пусна, не можаха да се задвижат /заради леда/ и оттогава така и не проработиха нормално повече. Къде точно е проблема и какво евентуално трябва да се смени /може би нещо тогава се е пренатоварило или е изгоряло?/

Причините могат да са на две места-не повече! Най-вероятно е в нагорели контакти на лоста с, който ги пускаш. По-малка вероятност има да е в самият мотор проблемът. Там има едни пластини, които дават контакт...
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Знам че променям малко темата, но някой може ли да обясни степените на чистачките-в смисъл лостчето по вертикала се мести на долу ипо този начин се променя скоростта на движение на чистачките-това добре ами другите степени на врътката на лостчето-те какво променят-Извинявам се може би за тъпото въпросче но...все пак..-колата е Марея 1,8 16V
      Марея 1,8 16V

Коментар

Приател при бравото врътката е за задната чистачка да неби и при теб да е така

Коментар

Може и моторчето да се товари, от някоя клеясала ост. Естествено виж първо контактите на ръчката.

Коментар

аз има същия проблем - даже още по-зле ама със задната - каквото и да връткам не тръгва, ама сезона идва - ще го отстраним - това е дреболия ако не е изгорял мотор
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

А когато тръгнат сами и после си спрат и не искат да работят изобщо и се оправят пак какво може да е
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                А когато тръгнат сами и после си спрат и не искат да работят изобщо и се оправят пак какво може да е
                искра ... контакт ... окисление - вибрации ... загуба на контакт ?

Коментар

niko_ymn написа:
                  аз има същия проблем - даже още по-зле ама със задната - каквото и да връткам не тръгва, ама сезона идва - ще го отстраним - това е дреболия ако не е изгорял мотор
                  Провери/почисти контактите на задният капак. Често се окисляват, или зацапват и не дават добър контакт. А, ако колата е имала удар отзад със сигурност ще падне голяма играчка докато ги регулираш.
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

eman написа:
                    Знам че променям малко темата, но някой може ли да обясни степените на чистачките-в смисъл лостчето по вертикала се мести на долу ипо този начин се променя скоростта на движение на чистачките-това добре ами другите степени на врътката на лостчето-те какво променят-Извинявам се може би за тъпото въпросче но...все пак..-колата е Марея 1,8 16V
                    Степените по тази врътка ти променят и те честотата на интервалите между всеки ход!Пробвай като пуснеш на първа степен без да завърташ врътката ти е примерно на 2 секунди интервала по едно движение, на втората врътка интервала ти става 1.5сек с едно движение,на 3 ти става на по 1 секунда с по две движения и тогава пауза - абе просто ги разучи и ще видиш колко е полезна тая врътка!Успех!

Коментар

Vladim написа:
                      niko_ymn написа:
                      Провери/почисти контактите на задният капак. Често се окисляват, или зацапват и не дават добър контакт. А, ако колата е имала удар отзад със сигурност ще падне голяма играчка докато ги регулираш.
                      Имала е лек - лепена е бронята, личи си - единия контактор е натиснат навътре в пластмасите и крачето не достига до него, ама може и от багаж да е хлътнал `щото отвътре има драскотини по пластмасовата кората като от винкели или не знам кво тежко и остро ... но задния капак пък е перфектен - ама както и да е - ще му измисля от къде да прокарам ток някоя пластина или пружина над контактора запоена... ще видим - аз не съм сигурен, че е той - най-крайния, щото колеги ми казваха че трябва да е втория а сичко друго си свети. Трябва да пробвам с някой кабел допрян дали ще тръгне първо.

Коментар

Working...
                      X