Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да направим правилния и навременен избор на зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

charlie написа:
    ето ви не скъпа алтернатива, на незаслужено прехвалените в бг дебици, ласси и тем подобни: http://autodostavka.ru/catalog/bigph...tercarving.jpg - Пирели с цена 105 лв за 185х60/14. които са много добри, особено на заснежени и кишави пътища.
    И къде се продават в БГ въпросните гуми http://www.avtogumi.com/bg/php/tires...Carving&id=302 за 105 лв ? А те не са ли специално за сняг т.е. добре е някой от Смолян да си ги купи и сложи на колата, но за София ... ?
    BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
    Среден разход на газ

Коментар

Аз си взех Yokohama AVS Winter V901, ама нещо не ме кефят и май ще станат задни.Така като гледам, най-голямо доверие ми вдъхват Kumho KW17, и май предните ще са тези.
      Настоящата - Ford Focus ST
      Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
      Франкенщайн - R.I.P.
      Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

хораааа, аз си взех 4 корморанки за по 60 лв. бройката 175/70 R13. сложил съм ги на 02.11. значи вече 40 дена ги търкалям. много са добри. колата не е мръднала в завой, на дъжд, на сняг! стига сте си купували гуми за по 100-200 лв. бройката!някой тук беше казал 1 голяма истина, че големите фирми правят едни и същи гуми, ама им слагат различни марки / корморана е поделение на мишелин / и цени за да могат да покриват всички сегменти на пазара. гумите с утвърдени марки - мишелинки, гудиар и т.н. им плащаш само името, иначе са същите...
        Fiat Punto 1.1-Синята птица
        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
          хораааа, аз си взех 4 корморанки за по 60 лв. бройката 175/70 R13. сложил съм ги на 02.11. значи вече 40 дена ги търкалям. много са добри. колата не е мръднала в завой, на дъжд, на сняг! стига сте си купували гуми за по 100-200 лв. бройката!някой тук беше казал 1 голяма истина, че големите фирми правят едни и същи гуми, ама им слагат различни марки / корморана е поделение на мишелин / и цени за да могат да покриват всички сегменти на пазара. гумите с утвърдени марки - мишелинки, гудиар и т.н. им плащаш само името, иначе са същите...
          има доза истина в товачаст от цената е заради маркатамежду Мишилин и Корморан има разликаи сигурно е голямано любител шофьор не може да я усети
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

masterkar написа:
            charlie написа:
            ето ви не скъпа алтернатива, на незаслужено прехвалените в бг дебици, ласси и тем подобни: http://autodostavka.ru/catalog/bigph...tercarving.jpg - Пирели с цена 105 лв за 185х60/14. които са много добри, особено на заснежени и кишави пътища.
            И къде се продават в БГ въпросните гуми http://www.avtogumi.com/bg/php/tires...Carving&id=302 за 105 лв ? А те не са ли специално за сняг т.е. добре е някой от Смолян да си ги купи и сложи на колата, но за София ... ?
            и аз мисля че са предимно за сняг - материала е много мек. иначе ги взех от диана на ботевградско. цената им е 110, но правят в момента намаление от 5% и излизат 104.50.
            "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
            (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

donnna написа:
              и аз съм супер доволен от корморана, но мишлена си е TOP.
              UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

Да ви кажа честно едни от наи-хубавите зимни гуми са Continental-180lv;Pirelli-135lv(изгодно) и Vredestein.Не включвам Michelin,Goodyear,Dunlop и Bridgestone,защото тяхното качество е по-ниско от първте три вида,а и цената им е малко по-висока.Те са добри производители на всякакъв вид гуми,но не и ЗИМНИ!!!Пирели са наи-евтини от "отличниците",но са наи-сигурни(чао на веригите).стабилността им е изключителна.За зимни гуми на втора ръка не съм на ясно,но ако не си на вътре в тея неща със сигурност ще те излъжат.Аз имам Tipo и нямам възможност да си купя нови гуми а за стари ме е страх.Но купуването на зимни гуми си е ваш избор.
                Типо 1.6Тi

Коментар

Korun написа:
                  Аз си взех Yokohama AVS Winter V901, ама нещо не ме кефят и май ще станат задни.Така като гледам, най-голямо доверие ми вдъхват Kumho KW17, и май предните ще са тези.
                  На кумото каналите за вода/киша са затворени. Това не е добре за шофиране в киша. Докато на йокохама са отворени канали. Идеална гума за сняг и киша. Средна ръка за лед. Аз исках такива, но моя размер 205/65/15 го нямат. Затова взех снежните пирели winter carving.
                  Citroen C8 2.2 HDI-FAP 16V 130HP;
                  Toyota Yaris 1.0 VVT-i 16V 68HP;
                  Toyota Carina II 2.0D 75HP

Коментар

Аз съм с Максис 175/70/13. Колата е Рено 19 Шамад. Засега съм доволен- на мокро се държи перфектно. Ще ги видим и като паднат снеговете. Някой друг да е бил с такива?
                    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                    Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

Карах една Ладуна с такива.Не съм очарован,ама ко да се прави.
                      Типо 1.6Тi

Коментар

Tipo_89 написа:
                        Карах една Ладуна с такива.Не съм очарован,ама ко да се прави.
                        Що така? Какво не ти хареса? Стават ли за сняг?
                        Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
                        Volvo S60 Sport 2.4D

Коментар

moni74 написа:
                          Korun написа:
                          На кумото каналите за вода/киша са затворени. Това не е добре за шофиране в киша. Докато на йокохама са отворени канали. Идеална гума за сняг и киша. Средна ръка за лед. Аз исках такива, но моя размер 205/65/15 го нямат. Затова взех снежните пирели winter carving.
                          Не съм имал проблеми с моите зимни Kumho. Нито в киша нито по лед. Щом гумата е зимна, а скоростта - съобразнеа с настилката... Летните ми също са Kumho.

Коментар

Проблемата с Yokohama-та е, че ако пътя е леко мокър, просто няма потегляне. Буксува като за световно.За това се надявам тоя проблем да се реши с Kumho-то.
                            Настоящата - Ford Focus ST
                            Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                            Франкенщайн - R.I.P.
                            Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Вчера се обзаведох с две чисто нови (DOT 4606) Debica Frigo Directional за по 65 лева. От Фриго 2 не се произвежда моя размер 165/70/13. Като придобия впечатления - ще докладвам. Засега ми прави впечатление много лекото въртене на волана, дори и на място (едва ли си внушавам). Трима гумаджии ми препоръчваха тази гума пред Lassa Snoways ІІ plus, която беше с 5 лева на бройка по-скъпа.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

moni74 написа:
                                Korun написа:
                                Първи впечатления от Kumho KW17 след 1200км - супер са, няма проблеми с тях на мокро и лек сняг! :D moni74 - каква е разликата в каналите "затворени" - "отворени" между тези двете http://www.avtogumi.com/bg/php/tires...ing&id=302Не съм специалист и моля някой да обясни? И дали да съжалявам, че си взех Kumho, а не Pirelli???
                                BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                                Среден разход на газ

Коментар

Working...
                                X