Ок! :D За височината не се бях сетил!Правилно!Колкото е по-висока гумата, толкова по висока става колата, а от там и по-трудно се "качва" върху снега!Колега имаш право!Просто аз знам, че се намалява едни размер , а за височината не се бях сетил!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да направим правилния и навременен избор на зимни гуми
Collapse
X
-
Връщайки се от Свищов за Ямбол през Прохода на републиката ми се случи ужасен инцидент при изкачването му- задницата ми поднесе на един плавен завой, колата с 60-70 км/ч се завъртя на 360 градуса /направи един пълен кръг и спря на платното без да го напуска. Чист късмет, че се разминахме 5 човека само с уплаха. Реших, че е време за смяна на гумите особено задните, които въпреки че са зимни и с голям грайфер, са много стари.В този раздел прочетох много мнения по въпроса какви зимни гуми човек може да си купи. Тъй като моите възможности се простират максимум до 100 лв/бр. имах възможност да избирам само в ниския /евтин/ клас гуми. След двудневно колебание по въпроса каква точно марка да избера от предлаганите на пазара, отидох на една пиаца за таксита, на която стои мой приятел - таксиметров шофьор и попитах колегите му. Отговорът им беше единодушен и категоричен - за тези пари само LASSA SNOWAYS II +. Купих ги по 90 лв/бр. с монтаж и баланс. Отзиви - на пролет.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
в днешния брой на "ауто билд" има сравнителен тест на ВСЕСЕЗОННИ гуми. за всички противници на всесезонните гуми - купете и четете. разбира се лятото -летни, а зимата - зимни гуми е най добре, но за нашите условия и всесезонките вършат работа. показанията им се сравняват и със чисто зимни и лятни гуми. кумхото, тойото и пирелито са си най зле. незнайно защо гудиъра е класиран на първо място при положение, че вредещайна е по добър по най - важните за целогодишна експлоатация показатели. за vredestein quatrac 2 на скоро писа колегата EVERTON.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Гледам доста хвалби на тези Ласа - не мога да кажа обективно мнение за зимните им гуми, но карах 2 лета с 4 летни Ласа Миратта... по лоши гуми НИКОГА досега не съм имал. Колкото и да ги хваляте, никога не бих повторил с такива. Да не говорим че 2 от тях ги хвърлих заради спукване от балон в рамките на 3 дни...Ама всеки си знае. Преди съм карал с Мишлен, Вредещайн, дори Тигар, но Ласата е под всякаква критика. Ако съдя по летните им гуми, не мога да се доверя и на зимните.
Коментар
-
Колеги и аз мисля ,че Lassa не си заслужават!Един приятел сложи миналата зима такива и ходи да му ги сменят няколко пъти, защото се прецаквали нещо - балони ли незнам!Според мен евтиното винати излиза скъпо!Ако искате хубава зимна гума, която да ползвате няколко зими поред си вземете нещо марково - горещо препоръчвам Goodyear Ultragrip 7!!!Страшни гуми, но и цената им е страшна !!!Затова според мен ако нямате средства за маркови гуми си вземете запазени втора ръка - но да са карани малко и да са реномирана марка!Това разбира се е мое мнение!Fiat Grande Punto
Коментар
-
... а и Lassa са много по-твърди като зимна гума и това води до по-лошо сцепление и кофти возия!Това са мойте наблюдения!Някой може да оспори ,но ако съдя по гумите на моят приятел - кофти гуми са си!вярно по-евтини са ,но хората са казали едно много вярно нещо - "ЕВТИНАТА РИБА МИРИШЕ"!Fiat Grande Punto
Коментар
-
venco67 написа:Връщайки се от Свищов за Ямбол през Прохода на републиката ми се случи ужасен инцидент при изкачването му- задницата ми поднесе на един плавен завой, колата с 60-70 км/ч се завъртя на 360 градуса /направи един пълен кръг и спря на платното без да го напуска. Чист късмет, че се разминахме 5 човека само с уплаха. Реших, че е време за смяна на гумите особено задните, които въпреки че са зимни и с голям грайфер, са много стари.В този раздел прочетох много мнения по въпроса какви зимни гуми човек може да си купи. Тъй като моите възможности се простират максимум до 100 лв/бр. имах възможност да избирам само в ниския /евтин/ клас гуми. След двудневно колебание по въпроса каква точно марка да избера от предлаганите на пазара, отидох на една пиаца за таксита, на която стои мой приятел - таксиметров шофьор и попитах колегите му. Отговорът им беше единодушен и категоричен - за тези пари само LASSA SNOWAYS II +. Купих ги по 90 лв/бр. с монтаж и баланс. Отзиви - на пролет.
Коментар
-
Аз тази зима бях с Барум Поларис 2. Много съм доволен, още повече, че имам един комшия дето всяка сутрин го дърпах да запали. Улицата ни е сенчеста и леда по нея се стопява Март месец. Та с тези барумки го тегля като бръмбар сламка и нямам грижи. Тази зима пак с тях!Поздрави и сухи пътища!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Не си купих гуми Ласа за това, че са евтини, а за това, че ми ги препоръчаха професионалисти. Не знам защо сте останали с впечатление, че таксиметровите шофьори наблягат на евтинията. Поне моят приятел се грижи за колата си като за член от семейството си. А и не съм съгласен, че Ласа са от най-евтините гуми. Обявената им продажна цена навсякъде където проверих беше над 93 лв./бр. За сведение на същата цена се предлагаха Вредещайн, а 10-15 лв. по-евтино Тигър и Корморан. Както вече писах - лични отзиви - на пролет.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Вярно, че колкото хора толкова и мнения за зимните гуми. Аз обаче искам да обърна внимание, че тестовете на АутоБилд, ADAC и т.н. са за европейските условия през зимата - почистени и обработени пътища. Зачетох се в руските сайтове , където пътищата са като нашите - непочистени и т.н. и гумите които се препоръчват са най-често Gislaved и Nokian.Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар