Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да направим правилния и навременен избор на зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изборът съм го направил - Michelin Pilot ALPIN 185/55R15, въпросът е дали ще намеря отново такива. Като гледам на сайта на Michelin - няма такъв размер, а на джантите имам
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

от този размер има Aplin A2но за Бургас може да се прежалиш за нещо по-евтино :D освен ако не пътуваш много из страната
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

LASSA SNOWAYS II големи дървета едвам държат пътя. Пълен турски боклук. Миналата година си купих 4бр. нови това са най-скапаните зимни гуми които съм карал. Продадох ги :P :P :P

Коментар

Писах и в други теми за зимните гуми и сигурно ще се повторя, но съм много доволен от BF Goodrich Winter 2Тази зима мисля да се доверя отново на тях!
          FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
          FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
          FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

вчера постнах 1 сайт, който намерих случайно, с цени на гуми, ама май не беше в правилната тема...с риск да се повторя - www.vktyres.comцените са качени на екселски файлове и се свалят бързо. има барум, матадор, сава, симперит, бриджстоун, континентал и т.н. - демек гуми за всеки джоб...аз май ще взема 4 барума, щото сега съм с барум брилянтис /летни/ и не съм имал проблеми, пък са и тънки като цифра...а, добро утро на всички
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

sstanchev написа:
              LASSA SNOWAYS II големи дървета едвам държат пътя. Пълен турски боклук. Миналата година си купих 4бр. нови това са най-скапаните зимни гуми които съм карал. Продадох ги :P :P :P
              аз пък имам голега, който е много доволен от този модели почти всяка седмица зимата ходи с тях в Рила
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

chukov написа:
                Бих ти отговорил, но не си дал конкретен размер. .............
                размерите са следните : 185х60 (65)х14; 175х65х14интересувам се за цените на Кумхото и Йокохамата. За Кумхо отзсивите са много добри. В сравнителните тестове бие Пирели и Йокохама с няколко пункта.
                lancia Zeta 2.0 turbo HL /чип-тунинг от TECNOTEMARACING, 16'джанти MELBER, EIBACH окачване , REMUS ауспух
                ех' FIAT Bertone X 1/9 - 1500 - 5 speed '82 June
                Lanchia Dedra 1600 i.e -пенсионирана

Коментар

sstanchev написа:
                  Сгрешил си, че си ги продал. Нито са боклук, нито пък са турски - само производството е в Турция, а технологията е на Бриджстоун Това не ги прави турски. Вече много писах за LASSA, ако потърсиш ще видиш, че аз от личен опит и много изминати километри си правя извода за качеството им - определено са добри. Ти не знам какво разбираш под зимна гума, ама ако си очаквал да е вседеход, ще те разочаровам - няма все още такава гума.Успех, колега, все пак не може да има само една марка гуми! Дано намериш подходящата за теб! :D

Коментар

doofiat написа:
                    sstanchev написа:
                    Сгрешил си, че си ги продал. Нито са боклук, нито пък са турски - само производството е в Турция, а технологията е на Бриджстоун Това не ги прави турски. Вече много писах за LASSA, ако потърсиш ще видиш, че аз от личен опит и много изминати километри си правя извода за качеството им - определено са добри. Ти не знам какво разбираш под зимна гума, ама ако си очаквал да е вседеход, ще те разочаровам - няма все още такава гума.Успех, колега, все пак не може да има само една марка гуми! Дано намериш подходящата за теб! :D
                    Младежо първо натрупай малко опит зад волана пък тогава ме учи кои гуми стават и кои не. Просто ти казвам личните си впечетления от тях ,а пък ти си ги харесвай колкото си искаш. С тях за една зима минах към 10000 км и направо ми идеше да ги нарежа на парчета.

Коментар

пичове, мноо ми е интересно, как исказвате категорични мнения за качествата на гумитер, като едва ли сте имали възможност да карате различни марки и модели гуми достатъчно дълго, за да прецените разликите....според мен е не е коректно да се обобщава, че едни гуми са "супер", а други не стават, при условие, че едва ли има човек във форума който да е тествал повече от 2-3 вида гуми в сравнително еднакви условия и на еднакви автомобили, за да усети разликите...според мен единствено ни остава да се доверим на публикувани тестове и на собствените си предпочитания и инстинкти.
                      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

sstanchev написа:
                        doofiat написа:
                        sstanchev написа:
                        Младежо първо натрупай малко опит зад волана пък тогава ме учи кои гуми стават и кои не. Просто ти казвам личните си впечетления от тях ,а пък ти си ги харесвай колкото си искаш. С тях за една зима минах към 10000 км и направо ми идеше да ги нарежа на парчета.
                        Пич, ти ако на 33 години се смяташ за стар, проблема си е твой!Иначе аз с тия гуми съм изминал над 22 000 км на две различни коли (виж подписа) и не съм се съобразявал с времето по никакъв начин и с тях не съм закъсвал никъде. Ще те помоля да не си толкова категоричен в преценката на гумите. Това само и единствено твое мнение. Моето е друго и е базирано изцяло на опита. На най-различни терени съм ги тествал.Що се отнася до опита, твоите 10000 км ги изминах от декември (тогава взех Бравата) само до февруари - зимата не свършва през февруари. Освен това на Сузуки-то е със зимната LASSA от две зими.Вече са ми около 30000 км от декември досега, без карането ми да е свързано с работата. Очаквам докрая на годината да станат 40 000 км. Прави си сам изводите и карай по-кротко!

Коментар

И аз с едно въпросче????Карам с лети джанти летни гуми 185/55/14е за зимата какво да правя??? същият размер гуми зимни или метални джанти с по - тесни гуми???
                          Punto HGT - total
                          Punto 1.2 16v Sporting - total
                          Punto 1.2 - alive
                          Toyota celica t23

Коментар

x 1/9 написа:
                            chukov написа:
                            Бих ти отговорил, но не си дал конкретен размер. .............
                            размерите са следните : 185х60 (65)х14; 175х65х14интересувам се за цените на Кумхото и Йокохамата. За Кумхо отзсивите са много добри. В сравнителните тестове бие Пирели и Йокохама с няколко пункта.
                            185/65 R14 86T KUMHO KW17 100 лв175/65 R14 82T KUMHO KW17 95 лв185/60 R14 82T KUMHO KW17 102 лв175/65 R14 82T YOKOHAMA F601 Winter*T 110 лв185/65 R14 86T YOKOHAMA AVS Winter V901 117 лвГумите можеш да видиш тук http://www.avtogumi.com
                            http://www.avtogumi.com

Коментар

sstanchev написа:
                              Не може да си карал нови гуми Ласа (зимни) и да твърдиш това.Това са пълни глупости.Аз карам в момента на 3 коли с такива и съм много доволенВсичките ни служебни автомобили са с такива и никой не е казал лоша дума за тях.Освен това LASSA SNOWAYS II е най-продаваната зимна гума през последните 3 години в БългарияНаправи си сам сметката.Не казвам, че това е най-добрата зимна гума, но определено в съотношение цена-качество е много добър продукт, освен това е и много здрава като структура.

Коментар

SIII написа:
                                И аз с едно въпросче????Карам с лети джанти летни гуми 185/55/14е за зимата какво да правя??? същият размер гуми зимни или метални джанти с по - тесни гуми???
                                Слагаш задължително железни джанти и гуми 165/65R14 и ти си човекът.Колата ще се вдигне с 5 мм, което е напълно в рамките на допустимото

Коментар

Working...
                                X