Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да направим правилния и навременен избор на зимни гуми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

малко офф....колега, тази случка в прохода на републиката се случи миналата година и с моя кум. леко било роснало по пътя. карал с не повече от 50 км/ч, но нямаше твоя късмет и се заби в скалите край пътя. отишъл в близкото село - имало сервиз - да му помогнат да се прибере до бургас - да опънат тук таме ламарините... там му казали - не си първия нито ще си последния - този завой явно са го объркали при ремонта на прохода и ЕЖЕДНЕВНО има пострадали от това.та не само гумите са от значение... може и сервиза нарочно да е там...знае ли човек
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Хайде да ви се похваля.Днес обух две зимни гуми Dayton. Сложих ги предни на Марийка и ако знаете само колко меко влизам в дупките. Нямам търпение да стъпя на сняг.По натам ако намеря още две ламаринени джанти ще се обувам и отзад. Ще трябва да внимавам със задницата на завой( е по-скоро това се отнася за жена ми ).
      Fiat Marea 1.8i

Коментар

Някой знае ли какви са цените на гумите 165/70 R13?

Коментар

Mindzu написа:
          Някой знае ли какви са цените на гумите 165/70 R13?
          Tigar 64,50лвBF Goodrich 80.00 лв. Lassa 71,00 лв. Matador 78 лв.
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

bright написа:
            Вярно, че колкото хора толкова и мнения за зимните гуми. Аз обаче искам да обърна внимание, че тестовете на АутоБилд, ADAC и т.н. са за европейските условия през зимата - почистени и обработени пътища. Зачетох се в руските сайтове , където пътищата са като нашите - непочистени и т.н. и гумите които се препоръчват са най-често Gislaved и Nokian.
            Малко странно изказване при положение, че се тестват гумите на сняг, лед, мокра и суха настилка. Те гумите не ги тестват на улицата както рунаците, така и немците. Както и да е аз май събота ще обувам колицата в Bidgestone BLIZZAK LM 20. Почвам да си мисля дали не сбъках с чак толко скъпи гуми, но се надявам като покарам с тях да се убедя в обратното
            FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Искам да се похваля, вчера монтирах новите гуми BF Goodrich Winter G, и когато ми правеха баланса на едната, човека вика ела да видиш, отивам да видя и се оказа че на джантата не и е нужен баланс, няма нужда от тежести За първи път виждам такова нещо!
              FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
              FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
              FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

Вече обух мойта корсичка със зимни чипички! Гиславед 145/80/R13 - 4 новички, да се надяваме скоро да няма принудителна смяна!

Коментар

и аз си взех още две за отпред - Кумхо - каквито си търсех - по 99лв с монтажа, за сега съм доволен, много меко ми вози, но това е продиктувано от смяната на 15" към 14" де :D иначе и майстола ми каза, че тези са най-добри от по-евтините - влизали във всеки тест на Ауто билд
                  A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                  e30 forever!

Коментар

BEX---GT---TDi написа:
                    и аз си взех още две за отпред - Кумхо - каквито си търсех - по 99лв с монтажа, за сега съм доволен, много меко ми вози, но това е продиктувано от смяната на 15" към 14" де :D иначе и майстола ми каза, че тези са най-добри от по-евтините - влизали във всеки тест на Ауто билд
                    Колега, сподели моля те къде? За 185/60 ли става дума? Може и на ЛС
                    ::::: Fiat Punto 1.2 ELX 188A4.000 :::::
                    ::::: Subaru Impreza III Hatchback 2.0R-MT EJ204 :::::
                    ::::: (ex) Lancia Dedra 1.8 16V LS SW 182A2.000 :::::

Коментар

Аз си сложих 195/60/R15:предни TOYO Snowprox s940, задни SEMPERITO SportgripНякакви отзиви?
                      Coupe 1.8 16V

Коментар

BEX---GT---TDi написа:
                        За тази шарка ли говориш?
                        Прикачени файлове

Коментар

BEX---GT---TDi написа:
                          И аз днес най- после "обух" Фиатката с 4 нови KUMHO KW17 175/65 R14 http://www.avtogumi.com/bg/php/tires...ame=KW17&id=40 - по 99лв бройката с безплатен монтаж сервиз "Дървеница" - гаранционната карта /12 месеца/, която ми издадоха е на "Боряна"-Дряново - сигурно сервиза е дистрибутор. За сега съм много доволен, веднага се усети разлика, много меко вози! :D
                          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                          Среден разход на газ

Коментар

ето ви не скъпа алтернатива, на незаслужено прехвалените в бг дебици, ласси и тем подобни: http://autodostavka.ru/catalog/bigph...tercarving.jpg. - Пирели с цена 105 лв за 185х60/14. които са много добри, особено на заснежени и кишави пътища.
                            "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                            (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

http://autodostavka.ru/catalog/bigph....jpgимаше една точка в повече
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

charlie написа:
                                ето ви не скъпа алтернатива, на незаслужено прехвалените в бг дебици, ласси и тем подобни: http://autodostavka.ru/catalog/bigph...tercarving.jpg - Пирели с цена 105 лв за 185х60/14. които са много добри, особено на заснежени и кишави пътища.
                                И моя цитрон е с такива пирели, само че 205/65/15, на цена 170лв. За съжаление още не съм ги пробвал на сняг.
                                Citroen C8 2.2 HDI-FAP 16V 130HP;
                                Toyota Yaris 1.0 VVT-i 16V 68HP;
                                Toyota Carina II 2.0D 75HP

Коментар

Working...
                                X