Изборът съм го направил - Michelin Pilot ALPIN 185/55R15, въпросът е дали ще намеря отново такива. Като гледам на сайта на Michelin - няма такъв размер, а на джантите имам
LASSA SNOWAYS II големи дървета едвам държат пътя. Пълен турски боклук. Миналата година си купих 4бр. нови това са най-скапаните зимни гуми които съм карал. Продадох ги :P :P :P
вчера постнах 1 сайт, който намерих случайно, с цени на гуми, ама май не беше в правилната тема...с риск да се повторя - www.vktyres.comцените са качени на екселски файлове и се свалят бързо. има барум, матадор, сава, симперит, бриджстоун, континентал и т.н. - демек гуми за всеки джоб...аз май ще взема 4 барума, щото сега съм с барум брилянтис /летни/ и не съм имал проблеми, пък са и тънки като цифра...а, добро утро на всички
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
LASSA SNOWAYS II големи дървета едвам държат пътя. Пълен турски боклук. Миналата година си купих 4бр. нови това са най-скапаните зимни гуми които съм карал. Продадох ги :P :P :P
аз пък имам голега, който е много доволен от този модели почти всяка седмица зимата ходи с тях в Рила
Бих ти отговорил, но не си дал конкретен размер. .............
размерите са следните : 185х60 (65)х14; 175х65х14интересувам се за цените на Кумхото и Йокохамата. За Кумхо отзсивите са много добри. В сравнителните тестове бие Пирели и Йокохама с няколко пункта.
lancia Zeta 2.0 turbo HL /чип-тунинг от TECNOTEMARACING, 16'джанти MELBER, EIBACH окачване , REMUS ауспух
ех' FIAT Bertone X 1/9 - 1500 - 5 speed '82 June
Lanchia Dedra 1600 i.e -пенсионирана
Сгрешил си, че си ги продал. Нито са боклук, нито пък са турски - само производството е в Турция, а технологията е на Бриджстоун Това не ги прави турски. Вече много писах за LASSA, ако потърсиш ще видиш, че аз от личен опит и много изминати километри си правя извода за качеството им - определено са добри. Ти не знам какво разбираш под зимна гума, ама ако си очаквал да е вседеход, ще те разочаровам - няма все още такава гума.Успех, колега, все пак не може да има само една марка гуми! Дано намериш подходящата за теб! :D
Сгрешил си, че си ги продал. Нито са боклук, нито пък са турски - само производството е в Турция, а технологията е на Бриджстоун Това не ги прави турски. Вече много писах за LASSA, ако потърсиш ще видиш, че аз от личен опит и много изминати километри си правя извода за качеството им - определено са добри. Ти не знам какво разбираш под зимна гума, ама ако си очаквал да е вседеход, ще те разочаровам - няма все още такава гума.Успех, колега, все пак не може да има само една марка гуми! Дано намериш подходящата за теб! :D
Младежо първо натрупай малко опит зад волана пък тогава ме учи кои гуми стават и кои не. Просто ти казвам личните си впечетления от тях ,а пък ти си ги харесвай колкото си искаш. С тях за една зима минах към 10000 км и направо ми идеше да ги нарежа на парчета.
пичове, мноо ми е интересно, как исказвате категорични мнения за качествата на гумитер, като едва ли сте имали възможност да карате различни марки и модели гуми достатъчно дълго, за да прецените разликите....според мен е не е коректно да се обобщава, че едни гуми са "супер", а други не стават, при условие, че едва ли има човек във форума който да е тествал повече от 2-3 вида гуми в сравнително еднакви условия и на еднакви автомобили, за да усети разликите...според мен единствено ни остава да се доверим на публикувани тестове и на собствените си предпочитания и инстинкти.
"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Младежо първо натрупай малко опит зад волана пък тогава ме учи кои гуми стават и кои не. Просто ти казвам личните си впечетления от тях ,а пък ти си ги харесвай колкото си искаш. С тях за една зима минах към 10000 км и направо ми идеше да ги нарежа на парчета.
Пич, ти ако на 33 години се смяташ за стар, проблема си е твой!Иначе аз с тия гуми съм изминал над 22 000 км на две различни коли (виж подписа) и не съм се съобразявал с времето по никакъв начин и с тях не съм закъсвал никъде. Ще те помоля да не си толкова категоричен в преценката на гумите. Това само и единствено твое мнение. Моето е друго и е базирано изцяло на опита. На най-различни терени съм ги тествал.Що се отнася до опита, твоите 10000 км ги изминах от декември (тогава взех Бравата) само до февруари - зимата не свършва през февруари. Освен това на Сузуки-то е със зимната LASSA от две зими.Вече са ми около 30000 км от декември досега, без карането ми да е свързано с работата. Очаквам докрая на годината да станат 40 000 км. Прави си сам изводите и карай по-кротко!
И аз с едно въпросче????Карам с лети джанти летни гуми 185/55/14е за зимата какво да правя??? същият размер гуми зимни или метални джанти с по - тесни гуми???
Punto HGT - total
Punto 1.2 16v Sporting - total
Punto 1.2 - alive
Toyota celica t23
Бих ти отговорил, но не си дал конкретен размер. .............
размерите са следните : 185х60 (65)х14; 175х65х14интересувам се за цените на Кумхото и Йокохамата. За Кумхо отзсивите са много добри. В сравнителните тестове бие Пирели и Йокохама с няколко пункта.
Не може да си карал нови гуми Ласа (зимни) и да твърдиш това.Това са пълни глупости.Аз карам в момента на 3 коли с такива и съм много доволенВсичките ни служебни автомобили са с такива и никой не е казал лоша дума за тях.Освен това LASSA SNOWAYS II е най-продаваната зимна гума през последните 3 години в БългарияНаправи си сам сметката.Не казвам, че това е най-добрата зимна гума, но определено в съотношение цена-качество е много добър продукт, освен това е и много здрава като структура.
И аз с едно въпросче????Карам с лети джанти летни гуми 185/55/14е за зимата какво да правя??? същият размер гуми зимни или метални джанти с по - тесни гуми???
Слагаш задължително железни джанти и гуми 165/65R14 и ти си човекът.Колата ще се вдигне с 5 мм, което е напълно в рамките на допустимото
Коментар