Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темприната ме ядоса, магарии с моторчето за празния ход ли?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Темприната ме ядоса, магарии с моторчето за празния ход ли?

ей сега Темприната ме ядоса........незнам как да го опиша но аз ще кажа какво се случи а който се е сблъскал...така по принцип моторчето си беше наред...ходих на диагностика и компютъра отчетесамо че си заминава ламбда сондата...дотук добре и тръгнахме на екскурзията....на втория ден на прохода на републиката преди превала позаваля и след известно време решихме на превала да спрем за почивка и се изненадах ......изключвам от скорост а колата се форсира, минавам на бенз. и едни вдига обороти до 2000 и почти загасва, веднага след товая пак 2000 и пак аха аха да загасне и пак 2000......рестартирам компа, паля и все едно нищо не е било. след това слязохме от планината и на магистралата за пловдив само газ....колата на 3000 оборота 110км/ч. всичко супер, разхода перфектен, влизаме в Банско и колата пак старата песен... само че стигнахме до хотелчето и аз се заиграх.....гледам моторчето за празния ход не реагира, рестартирам и нищо не се оправи, стоя една цяла вечер откачена и пак нищо, ходих на сервиз, ама там само безхаберници, та до Разлог на компютърна диагностика ....машината си каза моторчето е блокирало или не работи.....казвам им на онези дървеняци да го отворят и почистят ама те нали са майстори..."не то не се отваряло", "как ме е яд че не си взех точно такива инструменти..." както и да е накарах ги платих си и го отвориха гледаха умно подаваха си го един на друг и .........в близката морга за 40 лв. ново сменихме го и колата заспа.....дотук си викам суперслед това яко обикаляне из горите без колата разбира се. слизаме и тръгваме иииии на магистралата ПАК номер не искат да падат оборотите и тва е а на бенз не ще да работи слизам откачам батерията и след това супер. Прибрахме се безаварийно :D .засега е добре ама си мисля че когато поработи на 3000 оборота и някак си ги запомня и си остава там моторчето за празния ход.Незнам давайте идеи
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
    ИТАЛФЕСТ 2007

ами на мен ми правеше така тампрата /в смисъл сама се форсираше/ и се оказа температурния датчик синия смених го 15лв и заспа но мисля че на диагностиката е трябвало да покаже ако е от него, незнам
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

много се извинявам ама кой по точно датчик, къде се намира, и най добре някоя схема???много ще съм благодарен. п.п.а твоята правеше ли този номер когато е студена и топла или само в единия случай
      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
        много се извинявам ама кой по точно датчик, къде се намира, и най добре някоя схема???много ще съм благодарен. п.п.а твоята правеше ли този номер когато е студена и топла или само в единия случай
        постоянно , независимо дали е топла или студена работеше на около 2500 оборота на празен ход датчика е със син куплунг, той е един такъв, не мога да ти кажа при теб къде се намира точно, защото мойта е 1,8 ,но огледай добре мотора от вс страни и ще го видиш сигурен съм
        TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
        UNO 1.0 FIRE

Коментар

На темпрата идея нямам къде е, но ориентировъчно трябва да го търсиш на шибано място в района на термостата... представлява датчик със син корпус (в голям % вероятност но има и вариант да не е със син корпус).
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

При мен е отгоре на главата,направо се набива в очите.
            Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

a дали може да е проблем с вакуум или да трупа грешка заради газовата?????п.п.макар че досега сме минали 10000км. с газ и не е ставало никога така, нито дори бегъл опит за такъв проблем.
              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

И аз до преди да си сменя кабелите имах такъв проблем, като освободя от скорост понякога се форсираше до край. Веднъж от София се прибирах и през целия път карах със всевъзможна газ без да връщам педала и още на първото кръстовище като спрях и започна да държи над 3000 оборота. Спрях, махнах клемата за малко и всичко се оправи за момента, но след като смених всички кабели(4 кабела Tesla от Косер с отстъпката идват около 13 лева) забравих за проблема. Вече карам с тях около 28 000 и след 2000км ще ги сменя, но се родих с тях, затова те съветвам да пробваш с кабелите. Поздрави!

Коментар

Колеги,имах същия проблем на моята темпра.Смених ламбда сонда,температурен датчик и накрая си поръчах ново моторче поставих си го и проблема ми се реши.Струваше 163 лева на Бош.Преди да си купя ново с колегата Vesko.t почистихме повреденото и да си призная работеше много добре и с него,но така се бях напатил и разядосал,че реших да заложа на ново.Повредата е наличието на графитен прах от четчиците на моторчето.Графитът е проводник и това смущава нормалната му работа.След почистване на праха проблемът определено изчезва.Успех.

Коментар

Ти сам спомена за вакум. Аз на типото имах горе долу същият проблем. Накрая се оакза, че на едно от вакумните маркучета имаше една малка дупка и от там идваше проблема.
                    Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                    Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                    Fiat Bravo 1.4 120k.с.

Коментар

мерси колеги, според мен проблема е в температурния датчик, моторчето е сменено.....по принцип колата се държи нормално и проблема го прави само при дълго шофиране.......това за протокола...иначе на компютърната диагностика си каза, блокирало моторче, повреда в температурния датчик, и ламбда сонда работеща от време на време.....и понеже сондата си е така от край време, а моторчето е сменено, предполагам остава датчика за температурата, дано да е той, понеже резултата ще стане ясен чак в петък вечер когато пак заминаваме на пътешествие...
                      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Working...
                      X