Здравейте, колеги един приятел мисли да си взема ФиАт Пунто.Струва ли си колата, кое се разваля най-много и кой новия или по стария(от 96г) модел е по добър.Моля за вашите мнения !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купуване на Фиат Пунто
Collapse
X
-
Като цяло бих казал, че колата си струва.А това кой модел е по-хубав зависи за кой точно двигател става дума за да се сравнят. От новия модел дизеловото JTD e доста добро. Бензиновия двигател който е 60к.с е горе доло като на старото. Слабо място е серво усилвателя за волата. Така, а сега да кажа за стария модел, представител на който имам от вече 4г. Като цяло съм толкова доволен от концепцията и от колата като цяло, че в къщи вече имаме 2бр пунтото (и майками си купи по мой съвет)Като цяло това е супер прост и надежден автомобил с изключително евтина поддръжка. Поради изключителната си простота малко неща се развалят, а ако се наложи да се смени нещо, то частите са евтини, а смяната им е лесна. Идеален автомобил за първа кола или за студент или млад човек който няма много средства да поддържа скъп автомобил.Екстри почти няма, да не кажа че сериините автомобила са без никакви екстри, но возията е добра за автомобил от този клас (освен ако не е с турски газови амортисьори).Слаби места са моторчетата за читачки, щуцерите на бензиновата помпа, имобилайзера, гарнитурката на капака на главата(нова струва 5лв и се сменя за 10min), но това са проблеми които са лесно отстраними и за малко пари.Като цяло това е кола която е за ежедневно каране. В къщи двете ги използваме като работни мулета и се карат здраво. Двигателите и окачването не създават почти никакви проблеми, да не кажа никакви. От чистия дизелов двигател съм чувал лоши неща за това не бих го препоръчал. При пунто 1.1 при скъсване на ангренажнияя ремък буталата не удрят клапани, така че може да си позволиш и да не го смяняш. Въпреки всичко, аз бих препоръчал по-новия модел пунто просто защото е по-нова и по-удобна кола за каране (поне според мен)._/''''''''''''''''''''''''\_
//---------------\\
[( )== //// ==( )]
|_|'------------'|_| ....Punto
Коментар
-
От първата версия ти препоръчвам 1.2 75к.с., ще останеш доволен. Ако е втората, гледай да е 1.9JTD. 1.2 60к.с. имат проблем с ECU. 1.2 16V мисля, че е хубав двигател.И все пак ако имаш възможност вземи Пунто 2. Повече прилича на кола от единичката, имали сме и двете.1990 TEMPRA SX 1.4 Carb
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар