Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво не пали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво не пали

Здравейте!Днес след като шофирах около 10 минути, изгасих колата и я оставих паркирана за 5 минути. След като се качи и пробвах да я запаля - греда. Помислих си, че не съм включил имобилайзера (но си беше изключен), изкарах ключа и пак го вкарах, изключих имобилайзера, пробвах пак да запаля и отново нищо. Обърнах на бензин пробрвах отново и нищо. Пробвах още около десетина пъти на газ и на бензин, но нямах успех. Като се даде на контакт се чува бензиновата помпа как придърпва гориво (предполагам, знаете какъв е шумът), така че я задрасквам от листа. Бях на един баир, затова я засилих надолу, вкарах няколко пъти 1-2-3, но не запали. Какво са вашите предположения? Закарах я в сервиза, имам нов комплект свещи, които купих преди няколко месеца. Казах на майстора да ги смени. Според вас дали ще се размина само със смяна на свещи или проблемът е по-сериозен?
    Fiat Bravo HGT 1997, 147 h.p. - LPG BRC - My first love <3

кола

ТОВА където го изключваш е нещо допълнително от алармата не е иммо но колата може то да не сработва както трябва или просто да си е задавил Извади една свещ и пробвай пак без една виж дали има изкра Нещо слагано допълнително около газвата да се е разкачило
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Залагам че няма ток до свещите ... бобина може да е проблема
      FIAT TEMPRA 1.6 75HP

Коментар

Също така забравих да спомена, че от време на време ми присветваше май "Чека за Дюзите" (Едно като маркуче и с капки в края), но не му обърнах внимание, защото колата я карам на газ 99% от времето.

Коментар

Диагностика. Може да са доста неща. Датчик колянов вал, датчик разпределителен вал.... Сега свети ли чека?
          Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
          Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
          Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

А изобщо стартера върти ли? или само се чуват релетата. аз пък предполагам че е АБ или маса на ДВГ. При него с развален датчик на Разпределителния вал ще запали, само при нас с Хитачи не пали, Може да е Дат. на Кв,
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

аз пък залагам на имобилайзера че се е прецакал,ако може някак си да го махнеш и пак да пробваш

Коментар

Пробва ли да натиснеш краш бутона под седалката, да не си хлопнал в някоя яма и да е изключил.

Коментар

Допоследно колата си вървеше, спрях я, и повече не запали. Колата в момента е в сервиза и чакам да ми се обадят да ми кажат кво й има и кви пари ще ми излезе, казах им да ми сменят свещите с новите, които имам (мисля, че са хубави, в магазина казаха, че са доста добри Японски 10 или 11 лв парчето, не мога да се сетя за марка).

Коментар

S_BANKOV написа:
                    А изобщо стартера върти ли? или само се чуват релетата.
                    Анкор

Коментар

S_BANKOV написа:
                      S_BANKOV написа:
                      А изобщо стартера върти ли? или само се чуват релетата.
                      Анкор
                      Върти го. В момента съм много ядосан, защото вече 2-ри ден не са ми започнали колата, днес имах изпит и трябваше да пътувам с автобус, а утре имам още по-важна работа и нямам време за губене по автобуси...

Коментар

кола

Няма да е кода и бутона под седалката нали помпата върти и мирише на бензин нещо друго е я долния датчик Може вярно да няма ток до на свещите но може да проверят ама момчето е аджамия и се е паникиосала тия от сервиза сигурно не си виждали такава кола
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Моята, имаше едно реленце, дето разкачаше ламда сондата. Един ден го махнах и забравих.Пътувам си аз София- СТЗ и гася в стз и хоп изненада, колата не пали. След мнооого суетня, рестартирах компютъра на колата, като я оставих без ток, и запали веднага после.И така 5-6 пъти ми го прави този номер, докато се сетя какво напварих последно.Та микроконтролера трупа грешки, когато колата е на газ с пусната ламда и в един момент иска чистене на грешките.Ти вади ли клемата на акумулатора за проба ?

Коментар

Карам си колата точно в този сервиз, защото майстора до преди 2 месеца караше Фиат Браво 1.6 газ/бензин и знае какво прави. Не съм разкачал клемите.

Коментар

Колегата е прав.Пробвай със рестарт /поне е лесно/.

Коментар

Working...
                              X