Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

въпроси от потенциален собственик на Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прочети и на тези две места: http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=621http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=557
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Абе купи си ауди и не се занимавай с глупости. Ще почне да ти гасне като пуснеш на свободна, няма да иска да поема бензина в резервоара, ще и се счупи скоростната кутия от вибриращ съединител. Ще земе да свири хидравличната рейка и ще сменящ накрайници и щанги. Големи магарии те очакват общо взето. Айде сега нападайте ме (поне аз имам чесноста да му кажа кои са основните недостатъци).
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
        Абе купи си ауди и не се занимавай с глупости. Ще почне да ти гасне като пуснеш на свободна, няма да иска да поема бензина в резервоара, ще и се счупи скоростната кутия от вибриращ съединител. Ще земе да свири хидравличната рейка и ще сменящ накрайници и щанги. Големи магарии те очакват общо взето. Айде сега нападайте ме (поне аз имам чесноста да му кажа кои са основните недостатъци).
        Имам Брава от 4 години и до сега не съм имал нито един от проблемите, за които пишеш. Ти някакъв собствен опит ли имаш?А за 5000 лв може да се купи Audi, но много много старо. За какво му е на човека да се набутва с отчайващо стара кола???

Коментар

niko_ymn написа:
          Общо взето зависи на какъв екземпляр автомобил попаднеш. Може да вземеш и супер здрава японка на малко години и пак да патиш сериозно. А що се отнася до повреди... мога да споделя, че за една година каране успях да сменя скоростна кутия и турбокомпресор, което, като сума възлиза на над 1000лв! Успокоявам се, че не съм имал късмет и се надявам това да е...А що се отнася до Ауди... някак си алтернативата да си вземеш за същите пари кола по-стара с 4-5 години хич не ми се нрави! Да не говорим, че едва ли ще има всички екстри, които за бравите са стандартни!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Както казва един мой приятел," когато си купим нови коли от магазина тогава ще си говорим, сега караме каквото ни падне"Това с марките е толкова субективно че, покупката на стар автомобил си е вид скъпо "тото" при което не знаеш резултата от тиража, докато не станеш пълноправен водач на избраната машина!Успех в избора!
            FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
            FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
            FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

niko_ymn написа:
              пич, са остава да кажеш, че всичките тия мъки са се изсипали на твоята колица.... ако да, знащи си спал като си я купувал. естествено купуването на стаара кола е свързано с голяма доза риск, независимо от марката и модела. единствения начин да го минимизираш е да си отваряш очите като я купуваш, защото после е нормално да си разочарован, ако вместо да си караш колата, я мъкнеш по сервизи и т.нт.аз например за 2 год. и над 36х. км, съм сменил единствено термостат, общо взето колеги с други марки коли са сменили доста повече неща при същата екплоатация, затова може да се заклучи че по важно е състоянието на колата като я купуваш, а не марката. Успех с покупката.
              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
              (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

fiat_love написа:
                Колегите го казаха. Купи гледана кола и я подържай с любов и ще разбереш защо обичаме фиатите си.
                Така е, няма лоша кола, имало лоши стопани.....Между другото ако я вземеш, първата ти работа трябва да бъде да си изкараш втори ключ, щото аз не го направих, изгубих оригинала, кихнах близо 200 кинта, оправих положението, и за капак на всичко вечерта си намерих оригинала, и ми идеше да се гръмна от яд.....
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

farnesin написа:
                  Ти някакъв собствен опит ли имаш? А за 5000 лв може да се купи Audi, но много много старо. За какво му е на човека да се набутва с отчайващо стара кола???
                  charlie написа:
                  са остава да кажеш, че всичките тия мъки са се изсипали на твоята колица... ако да, знащи си спал като си я купувал.
                  да кажем че съм обобщил повечето сериозни проблеми сращани из форума, но имам и свой опит с половината от тях. Аз лично разбрах вече защо са толкова евтини с многото екстри - модел - нов - допреди броени години. Евтиното ти излиза скъпо. Вярно няма гаранция, че като земе дърво - ще брои веднъж и няма да има грижи. Един мой приятел дето докарваше коли една по една докато все още имаше далавера обича да казва "може да е дървена, ама твойта брадва тази щеше да я счупи", както и е кака. Мерцедес 190 Д - ще ги данживее и по двигател и двете - примерната марка беше произволна, и японките са послушни.Зимай, карай и фърляй - няма да си с фиатката цял живот я - за млад човек е супер, все пак и аз я предпочетох пред голф двойка е ситроен ВХ и наколко реколти вектри и астри. Бегачка е, с готин интериор и глезотийки - ако не те бърка пластмасата и липса на махагон, части на цените на масовите автомобили от средния клас, и маалко по-капризна - въпрос на стратегия.П.С. Аз може да съм поспаланин ама и някои неща излизат след 5000 км. Все пак за пръв път купувам на старо, а и например не съм чупил скоростната все още - да чукнем на дърво.ППС. Относно следващите коментари- естествено, че имах предвид 3-ойка VW, a не двойка. Не са чак толкова евтни. Няма база за сравнение с 2-рата серия. Прави сме всички до някаква степен, но не изключвам да сме предубедени, и нашето мнение да е такова на фиатаджии.
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
                    все пак и аз я предпочетох пред голф двойка е ситроен ВХ и наколко реколти вектри и астри.
                    Без да познавам историята на покупка на твоя автомобил, като гледам, че все пак си я предпочел пред Голф 2, поне според мен, показва, че си отделил по-малка сума за автомобил от "нормалното", иначе щеше да кажеш поне, че си я предпочел пред някоя Голф 3-ка.Мисълта ми е, че за по-малко пари е нормално риска, който поемаш да е много по-голям. Ако си спестил сега 1000 или 2000 лв, то след това ще ги изгубиш отново във вид на ремонти и допълнително ще се ядосваш. Прав си - евтиното обикновено излиза скъпо.За това, към колегата, като ще купуваш автомобил (в случая коментираме ФИАТ) бъди по-стриктен към състоянието на колата за да ти е мирна след това главата.
                    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Фиат нямат голям имидж нито в Европа нито в БГ и те много добре разбират това затова вкарват много дизаин и тъй наречените от българина "екстри" но колко време ще работят не се знае. иначе е смущаващ факта че 6-7 годишни италианки се продават на много ниска цена.На запад също е така фиат за съжаление е най евтината кола.което говори само за едно малък ресурс 5-7 години и затова собствениците гледат да се отърват преди този срок.и друго много автомобили се събират в БГ на части от моргите от Италия и затова отново цената е ниска.Иначе колегата наистина е обобщил някой от срещаните дефекти и съм съгласен с него
                      HONDA I-VTEC

Коментар

Working...
                      X