Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация преди закупуване на Мареа комби 1,9 тд

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Консултация преди закупуване на Мареа комби 1,9 тд

Здравейте колеги.Наскоро си продадох Вентото и съм си наумил да купувам дизелова Мареа комби 1,9тд.Карал съм до сега всички немски марки с изключение на Мерцедес и БМВ и сега си рекох да поразнобразя малко.Колата на която съм се спрял е 1997 година,много читава на външен вид, с доста екстрички,но не знам какво да гледам при огледа по мотора и ходовата част.Моля колеги каращи такава кола да ме светнат за най срещаните проблеми,които би ми създал този мотор.Доста прочетох и за разхода на гориво и мненията са доста крайни.От много малък разход,до такъв стряскащ.Не съм екстремен шофьор и не обичам рисковите скорости.Карам предимно градско в малък град като Лом,където движението не е натоварено ,да не кажа доста спокойно.Последните ми коли бяха на Пасати и едно Венто,които са известни със здравата си ходова част и евтини части.Какви са примерните цени на Фиата на частите(предимно по ходовата част)в сравнение с тези на един Пасат 3. Мареата доста ми харесва като визия,а и чета доста добри неща за возията и здравината им,но все пак е друго да си го каже каращ такъв автомобил.Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете с мненияПостовете трябва да са в съответните теми и раздели. Потребителите трябва да прочетат описанието на темата или раздела, преди да постват.Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно. Примери за лоши заглавия са: Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, Въпрос за Браво, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н. Модераторски екип на fiat-bg.org

Като гледам си се насочил към TD,а не към JTD,което може би е грешка до известна степен.JTD е с по скъпо обслужване,но пък е малко по-икономична и по-пъргава.Най-важното е да попаднеш на читава бройка,с какъвто и да е мотор.Ходовата част не е много скъпа,един носач примерно е 70лв.Тампоните му са сменяеми,но пък шарнира е едно с носача и при евентуалното му разбиване се купува или нов носач или настоячият се рециклира (по добрия вариант според мен).В сравнение с пасата е малко по тясна,ако това е фактор за теб.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

Коментар

да,хубаво е да се ориентираш към jtd-то

Коментар

"SW" - "TD"??? Ще бъде по - уморена , от най - старият кон който си виждал :D Това е в сферата на шегата . Огледай се за нещо друго...

Коментар

Working...
        X