Здравейте, преди 2-3 дена си купих Fiat Brava 1.6 , 103 Коня, 2000 г. с газов инжекцион. Още по време на покупката колата доста гаснеше и не работеше добре, момчето казваше, че някав дето му е регулирал газовото го е преебал, както и да е ...взех я въпреки това.Днес я закачахме на компютър и в крайна сметна се смени ламбда сондата, колата е доста по-добре вече. Не ми гасне, но остана неравномерната работа в ниските обороти. На компютъра не се показват някакви грешки. Майстора каза, че не се сеща нищо друго освен като са сменяни предния път ролки и ремаци да не са били нагласени като хората. Аз моите все още не съм ги сменил. Ще ги сменя идната седмица... и много се надявам работата при 800 оборота вече да е по-равномерна, защото в началото бая си е неравномерна. Свещи също купих чистак нови на NGK (мисля, че бяха ) преди да го закачи на компа ги смени човека. Веднага се опушиха, но след смяната на ламбда помпата, колата се пооправи. Вече не се задъхва като подам газ в ниските обороти, наема си нормално. Компресията също каза, че е повече от добре. 14 бара е.Първа кола ми е, малко се отчайх покрай това, но се надявам в скоро време всичко да си дойде на мястото. А и ..климатроника ту спира, ту почва..надявам се е някоя хлабава връзка...някъде си.Благодаря Иначе съм от Бургас.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неравномерна работа в ниските обороти
Collapse
X
-
Re: Неравномерна работа в ниските обороти
Elf-a написа:Здравейте, преди 2-3 дена си купих Fiat Brava 1.6 , 103 Коня, 2000 г. с газов инжекцион. Още по време на покупката колата доста гаснеше и не работеше добре, момчето казваше, че някав дето му е регулирал газовото го е преебал, както и да е ...взех я въпреки това.Днес я закачахме на компютър и в крайна сметна се смени ламбда сондата, колата е доста по-добре вече. Не ми гасне, но остана неравномерната работа в ниските обороти. На компютъра не се показват някакви грешки. Майстора каза, че не се сеща нищо друго освен като са сменяни предния път ролки и ремаци да не са били нагласени като хората. Аз моите все още не съм ги сменил. Ще ги сменя идната седмица... и много се надявам работата при 800 оборота вече да е по-равномерна, защото в началото бая си е неравномерна. Свещи също купих чистак нови на NGK (мисля, че бяха ) преди да го закачи на компа ги смени човека. Веднага се опушиха, но след смяната на ламбда помпата, колата се пооправи. Вече не се задъхва като подам газ в ниските обороти, наема си нормално. Компресията също каза, че е повече от добре. 14 бара е.Първа кола ми е, малко се отчайх покрай това, но се надявам в скоро време всичко да си дойде на мястото. А и ..климатроника ту спира, ту почва..надявам се е някоя хлабава връзка...някъде си.Благодаря Иначе съм от Бургас.
-
Elf-a написа:Здравейте, преди 2-3 дена си купих Fiat Brava 1.6 , 103 Коня, 2000 г. с газов инжекцион. Още по време на покупката колата доста гаснеше и не работеше добре, момчето казваше, че някав дето му е регулирал газовото го е преебал, както и да е ...взех я въпреки това.Днес я закачахме на компютър и в крайна сметна се смени ламбда сондата, колата е доста по-добре вече. Не ми гасне, но остана неравномерната работа в ниските обороти. На компютъра не се показват някакви грешки. Майстора каза, че не се сеща нищо друго освен като са сменяни предния път ролки и ремаци да не са били нагласени като хората. Аз моите все още не съм ги сменил. Ще ги сменя идната седмица... и много се надявам работата при 800 оборота вече да е по-равномерна, защото в началото бая си е неравномерна. Свещи също купих чистак нови на NGK (мисля, че бяха ) преди да го закачи на компа ги смени човека. Веднага се опушиха, но след смяната на ламбда помпата, колата се пооправи. Вече не се задъхва като подам газ в ниските обороти, наема си нормално. Компресията също каза, че е повече от добре. 14 бара е.Първа кола ми е, малко се отчайх покрай това, но се надявам в скоро време всичко да си дойде на мястото. А и ..климатроника ту спира, ту почва..надявам се е някоя хлабава връзка...някъде си.Благодаря Иначе съм от Бургас.
Коментар
-
Hristian_Aleksiev написа:Elf-a написа:Здравейте, преди 2-3 дена си купих Fiat Brava 1.6 , 103 Коня, 2000 г. с газов инжекцион. Още по време на покупката колата доста гаснеше и не работеше добре, момчето казваше, че някав дето му е регулирал газовото го е преебал, както и да е ...взех я въпреки това.Днес я закачахме на компютър и в крайна сметна се смени ламбда сондата, колата е доста по-добре вече. Не ми гасне, но остана неравномерната работа в ниските обороти. На компютъра не се показват някакви грешки. Майстора каза, че не се сеща нищо друго освен като са сменяни предния път ролки и ремаци да не са били нагласени като хората. Аз моите все още не съм ги сменил. Ще ги сменя идната седмица... и много се надявам работата при 800 оборота вече да е по-равномерна, защото в началото бая си е неравномерна. Свещи също купих чистак нови на NGK (мисля, че бяха ) преди да го закачи на компа ги смени човека. Веднага се опушиха, но след смяната на ламбда помпата, колата се пооправи. Вече не се задъхва като подам газ в ниските обороти, наема си нормално. Компресията също каза, че е повече от добре. 14 бара е.Първа кола ми е, малко се отчайх покрай това, но се надявам в скоро време всичко да си дойде на мястото. А и ..климатроника ту спира, ту почва..надявам се е някоя хлабава връзка...някъде си.Благодаря Иначе съм от Бургас.Fiat Brava 1.6 16V 2000г. бяла, Бургас
Коментар
-
slonikon написа:климатроника си е така. нали затова е климатроник. а то изобщо какво има да охлажда през зимата? да нямаш предвид вентилатора?Fiat Brava 1.6 16V 2000г. бяла, Бургас
Коментар
-
Първо какъв е ГИ то ? Колата с пластмасовия колектор ли е? Най вероятно да . Ако не е настроена добре газовата се скапва работата на бензин и след това на газ. Най-добре диагностика ресетване на бенз еку и настройка на газта, като е хубаво да се направи едно след друго без много каране между ресетването и настройката на газ.За климатроника (полуавтоматичен климатик се казва)при температури по ниска от 7 градуса външна и 3 градуса на радиатора не включва компресора, ако това се опитваш да питаш, иначе има доста теми за ремонт на копчето със степените.
Коментар
-
kiriluz1 написа:Първо какъв е ГИ то ? Колата с пластмасовия колектор ли е? Най вероятно да . Ако не е настроена добре газовата се скапва работата на бензин и след това на газ. Най-добре диагностика ресетване на бенз еку и настройка на газта, като е хубаво да се направи едно след друго без много каране между ресетването и настройката на газ.За климатроника (полуавтоматичен климатик се казва)при температури по ниска от 7 градуса външна и 3 градуса на радиатора не включва компресора, ако това се опитваш да питаш, иначе има доста теми за ремонт на копчето със степените.Fiat Brava 1.6 16V 2000г. бяла, Бургас
Коментар
-
Много ясно, че това ще ти кажат. На този модел с пластмасов колектор тези проблеми накрая обикновенно се оказват от адаптацията. Нулираш адаптацията на диагностика на компютър и 2-3 седмици колата е екстра. След това пак същото, защото компютърът е много чепат и иска много прицизна настройка на газ, за да не се шашка. В общи линии легенди се носят особенно за модела с 49F
Коментар
-
wwalker написа:Много ясно, че това ще ти кажат. На този модел с пластмасов колектор тези проблеми накрая обикновенно се оказват от адаптацията. Нулираш адаптацията на диагностика на компютър и 2-3 седмици колата е екстра. След това пак същото, защото компютърът е много чепат и иска много прицизна настройка на газ, за да не се шашка. В общи линии легенди се носят особенно за модела с 49FFiat Brava 1.6 16V 2000г. бяла, Бургас
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар