Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Mнение за Фиат 500 1.2 или 1.4 мотора?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Mнение за Фиат 500 1.2 или 1.4 мотора?

Бихте ли споделили мнение за Фиат 500 1.2 и 1.4 мотора? Отцепена тема.Модераторски екип на fiat-bg.org
    BMW E90 320D
    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Малкия двигател изоооообщо не го гледай - няма нито едно предимство!

Коментар

Kuku написа:
      Малкия двигател изоооообщо не го гледай - няма нито едно предимство!
      А като кола? То е ясно, че не е за мен, но все пак :D
      BMW E90 320D
      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

вземи колата която ти изглежда по-читаваако и от двата вида има хубави представители - бих взел по-малкия мотор
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Трябва ти Turbodieselcombi.Моите впечатления от тест драйв са, че и 1.2 си е съвсем ок в 500. Аз лично бих го предпочел пред 1.4, дори и аз да го карам. 1.4 не върви кой знае колко повече. 1.2 за мен е "най-безсмъртния" двигател на Фиат като цяло. При всичките ни служебни коли и рент-а-кар с 1.2 не съм имал никакъв проблем никога.

Коментар

[quote="vital"]Трябва ти Turbodieselcombi.[quote]Не ми трябва комби и то дизел Шегувам се :D Чакам го да се включи
            BMW E90 320D
            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Ей ма на тук съм!1.2 е напълно достатъчен. Като го пазарувах самия търг.директор на АИ ми го препоръча пред 1.4Както се видя по късно, на 60к км тестовия на Автобилд с 1.4 изпуши.
              F31 BMW 320d

Коментар

Добре де, кажете защо? Защото е по-здрав?

Коментар

Точно това казаха тогава - по здрав е, знаем си го от години....Динамиката с това купенце (850 кг ако не се лъжа беше) е съвсем достатъчна за малка градска кола.Климатроника не оказва видимо влияние върху динамиката.
                  F31 BMW 320d

Коментар

Е, той и 1.4 не е много нов Пък дори да изтропа двигателя, едва ли ремонта му струва хиляди левове За сметка, на осезаемо по-добрата динамика, 20лв. повече данък и 3лв. по-висок разход!Все пак не говорим за разлики между 1.2 8в и 3.5 в6 И особено за автомобиУи втора употреба.Благунчо, мамин, ти нов или употребяван ше купуваш?

Коментар

Повечко е разликата в данъка 35 лв. за 1.2 69 коня, а другия е 100 коня (не 99).Абе като отидеш в магазина и продавача ти каже ... и ти ще се замислиш. Освен всичко разликата в цената беше 4000 лв. някъде!хем повече пари, хем да ти се чупи - е няма нужда.Той ако взема нов - вече има като избор и този новия матор с 2-та цилиндъра.
                      F31 BMW 320d

Коментар

Е, аз нали съм бил в магазина - изобщо не се замислих Не се изразих правилно - смятам 20лв. разлика в данъка, защото мисля, че Благун ще купи употребявана кола над 5 години, където данъка има сериозно намаление, особено за коли до 100к.с. На 1.4 данъка е малко по-висок, и харчи малко повече, НО гражданската си му е същата и прегледа си е същия.А и според мен е по-вероятно да се намери екземпляр 1.4 с повече екстри, пък и има 6 скорости, по-динамичен е....Ако автомобилчето ще бъде втора употреба, сякаш е най-важно да се намери запазен екземпляр!

Коментар

Абе и втора употреба да е, пак бих търсил до последно 1.2. Хептен ако няма ще взема 1.4.При Пунто вече определено се чувства слабичко 1.2.Двуцилиндровия вярно върви, обаче тоя разход дето го дават е само на хартия...

Коментар

За кой 1.4 двигател става въпрос? Този, който е 120 к.с ли?Иначе от опит мога да кажа, че това, което пише като разход за даден двигател е постижимо, но с много спокойно каране. То зависи и колко е разработен двигателя и дали е минал обслужванията. За Бравото ми съм гледала, че разхода е над 10/100 градско за 1.6 двигателя, а аз успявах да постигна под 9/100. Сега за 1.4 мултиеър го дават 7,8/100 градско, а при мен е около 8.3/100 (с пуснат климатик), но все още колата не е минала първо обслужване. Казаха ми, че щяла да свали разхода след това, пък да видим При извънградско съм постигала за сега около 6/100.
                            http://www.youtube.com/watch?v=flgNCrXaeA0

Коментар

Говорим за 1.2 69к.с. и 1.4 100к.с.... поне аз за тях говоря

Коментар

Working...
                              X