Бихте ли споделили мнение за Фиат 500 1.2 и 1.4 мотора? Отцепена тема.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Mнение за Фиат 500 1.2 или 1.4 мотора?
Collapse
X
-
Трябва ти Turbodieselcombi.Моите впечатления от тест драйв са, че и 1.2 си е съвсем ок в 500. Аз лично бих го предпочел пред 1.4, дори и аз да го карам. 1.4 не върви кой знае колко повече. 1.2 за мен е "най-безсмъртния" двигател на Фиат като цяло. При всичките ни служебни коли и рент-а-кар с 1.2 не съм имал никакъв проблем никога.
Коментар
-
Е, той и 1.4 не е много нов Пък дори да изтропа двигателя, едва ли ремонта му струва хиляди левове За сметка, на осезаемо по-добрата динамика, 20лв. повече данък и 3лв. по-висок разход!Все пак не говорим за разлики между 1.2 8в и 3.5 в6 И особено за автомобиУи втора употреба.Благунчо, мамин, ти нов или употребяван ше купуваш?
Коментар
-
Повечко е разликата в данъка 35 лв. за 1.2 69 коня, а другия е 100 коня (не 99).Абе като отидеш в магазина и продавача ти каже ... и ти ще се замислиш. Освен всичко разликата в цената беше 4000 лв. някъде!хем повече пари, хем да ти се чупи - е няма нужда.Той ако взема нов - вече има като избор и този новия матор с 2-та цилиндъра.F31 BMW 320d
Коментар
-
Е, аз нали съм бил в магазина - изобщо не се замислих Не се изразих правилно - смятам 20лв. разлика в данъка, защото мисля, че Благун ще купи употребявана кола над 5 години, където данъка има сериозно намаление, особено за коли до 100к.с. На 1.4 данъка е малко по-висок, и харчи малко повече, НО гражданската си му е същата и прегледа си е същия.А и според мен е по-вероятно да се намери екземпляр 1.4 с повече екстри, пък и има 6 скорости, по-динамичен е....Ако автомобилчето ще бъде втора употреба, сякаш е най-важно да се намери запазен екземпляр!
Коментар
-
За кой 1.4 двигател става въпрос? Този, който е 120 к.с ли?Иначе от опит мога да кажа, че това, което пише като разход за даден двигател е постижимо, но с много спокойно каране. То зависи и колко е разработен двигателя и дали е минал обслужванията. За Бравото ми съм гледала, че разхода е над 10/100 градско за 1.6 двигателя, а аз успявах да постигна под 9/100. Сега за 1.4 мултиеър го дават 7,8/100 градско, а при мен е около 8.3/100 (с пуснат климатик), но все още колата не е минала първо обслужване. Казаха ми, че щяла да свали разхода след това, пък да видим При извънградско съм постигала за сега около 6/100.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар