Здравейте, предстои ми смяна на гарнитура на главата и ми казаха хора които са го правили че са шлайфали главата в дома си по следният начин: на стъкло се слага парче шкурка водна, капра се нафта и се шлайфа бавно и постепенно с кръгови движения.Решил съм и аз да пробвам да видя ако не е много изкривена да мина така защото парите които ще дам за шлайфане сериозно ще дебалансират бюджета ми след закупуването на гарнитури и гумички на клапаните.Ще се радвам да споделите някой правил ли го е , знае ли друг начин и би ли имало вероятност да мина само с това.Благодаря ви предварително колеги.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шлайфане на глава в къщи
Collapse
X
-
За затягането на болтовете и проверка преди затваряне ще извикам един майстор да погледне има ли друго което може да изскочи като евентуален проблем.----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
.
emzo написа:Клапаните кой ще ги провери дали имат нужда от напасване ?Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
Re: .
viktorsterev написа:emzo написа:Клапаните кой ще ги провери дали имат нужда от напасване ?----------------------------------------------------------------------------
Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ
Коментар
-
ivel написа:ебаси глупостите.има си машини за всичко.като не ти се дават пари недей осира всичко.а и какви са тези спартански изпълнения от времето на хитлер от по-миналия векNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Както каза Виктор по-нагоре... един шлайф е 20-30 лв и не си заслужава. Клапаните може да си ги направиш и сам, но пак не е препоръчително.Преди време така се правеха ладите, ама в наши дни е смешно да се занимаваш с това.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
При кривина от 12 микрона издухва гарнитурата за има няма 500 км. Как ще стане с дъска. Май някой хора още живеят в ерата на москвичите П.П. Говоря за двигател като моя от собствен опит....Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Дори и стъклото не е толкова право колкото изглежда. А и как ще провериш дали главата е крива, ако мислиш да е със стъклото, може да те излъже. Глава се проверява със специален линеал който си е направен за глави и е с перфектно права линия. Другото което е как ще определиш колко да "вземеш" от главата. Най добре не се занимавай с глупости, ами прежали от 30-40лв за шлайф и си пасни клапаните сам. Като пестиш пари от ремонта, да не се окаже че после трябва да дадеш повече за ново отваряне и шлайфане че е духнала гарнитура след 2000км. По добрия вариант е да зачистиш главата перфектно с обезмаслител и да я сложиш без да я буташ със шкурката.П.П. Ако колата е с хидравлични повдигачи задължително ги изпразни преди да ги монтираш, че да не стане беля.
Коментар
-
veselin10 написа:При кривина от 12 микрона издухва гарнитурата за има няма 500 км. Как ще стане с дъска. Май някой хора още живеят в ерата на москвичите П.П. Говоря за двигател като моя от собствен опит....A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: Шлайфане на глава в къщи
IvanIanushev написа:Здравейте, предстои ми смяна на гарнитура на главата и ми казаха хора които са го правили че са шлайфали главата в дома си по следният начин: на стъкло се слага парче шкурка водна, капра се нафта и се шлайфа бавно и постепенно с кръгови движения.Решил съм и аз да пробвам да видя ако не е много изкривена да мина така защото парите които ще дам за шлайфане сериозно ще дебалансират бюджета ми след закупуването на гарнитури и гумички на клапаните.Ще се радвам да споделите някой правил ли го е , знае ли друг начин и би ли имало вероятност да мина само с това.Благодаря ви предварително колеги.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар