Съжалявам ако има такава тема , аз не открих , но ако има насочете ме натам . Та така задна чистачка си имам перото е добро , единия ми проблем е маркуча и не пуска вода на задното стъкло , а другия ми проблем за който всъщност искам да попитам е защо като е мокро стъклото и пускам чистачка мърда около 3-4 см нагоре и спира до там , след което след известно време (5-10мин) се пуска и изчиства стъклото , въпроса ми е как да я оправя когато я пусна да си се движи по нормалния начин
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със задна чистачка на фиат браво
Collapse
X
-
За маркуча трябва да провериш дали е наред целия тръбопровод, помпичката и клапанчето. За чистачката- най-добре е да се разглоби всичко, махаш кората, махаш рамото на чистачката, сваляш отдолу ел. мотора, отваряш вътре самия мотор, вадиш оста и зъбното колело и смазваш оста, която се закача към самото рамо. Преди да я смажеш е добре да я обработиш с фина шкурка, намазваш всичко с грес, слагаш я и караш така.... до следващия път.Ако нещата са се влошили доста е възможно и моторчето да е заминало. В този случай взимаш друго. При мен за 6 г се наложи 2 пъти тази процедура, като просто моторчето като бе включено цъкаше като бомба, но чистачката не мърда, след размърдване проработва и така почти всеки път докато не го оправих.Play Golf ,but not drive golf!!!
Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium
-
slav4o_vt написа:На помпичката има два маркуча единия за отпред другия за отзад. Извади този който е за отзад и надуй с уста да видиш дали не е запушено както е при мене. После провери с игла дюзата отзад да не е запушена.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ibiza написа:Колега и моето е пукнато ама някъде под капака е пукнат маркуча понеже като пусна да пръска отзад почва да се чува под колата как тече на земята течността ( помогнете откъде минават тия маркучи за задната чистачка ) ???FIAT MAREA WEEKEND 16V 1997
Коментар
-
Маркуча се подменя с силиконов бензинопровд за мотопеди върши префектна работа просто вземете парче от стария за мостра на диаметъра, Маркучите стигат до лявото бомбе, и там се разделят на две, едното разклонение отива под кечето ис тройник се разделя на двете пръскалки на капака, а другото отива под лайснита в купето и стига до багажника като там минава през задната врата и влиза в пръскалкатаКлапана може да е или на лявото бомбе, малко скрит или / най често/ зад кечето в багажника. ако клапана е повреден се отваря и се подменя гуменото уплатнение вътре, става перфектно с парче от латексова ръкавица или презерватив/ неупротребява препоръчвам /. Нови са на цена около 2-5 лв.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар