Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оборотомера се побърква...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Оборотомера се побърква...

    Здравейте колеги,от вчера ми се появи проблем с оборотомера. Получава се като позагрее колата, показанията на оборотомера започват да играят, ту се вдигат ту се свалят, но двигателя не се форсира съизмерно, а съвсем малко, или пък въобще не се форсира. С дигитално табло съм. Чудя се това от моторчето за празен ход ли е(но те не ми играят само на празен ход ами дори когато колата е на скорост), дали от датчика на оборотомера или от нещо друго. Забелязал съм, че докато колата е още студена проблема го няма. Карам на газ, ако това има някакво значение.
    Фиат Типо 1.4 DGT, карбуратор

    #2
    По-скоро от самото табло нещо и като поработи колата се загрява и самото табло (вътре има един тон електроника без да преувеличавам).Иначе датчика за оборотите е едно кабелче от индукционната бобина към таблото (макар че имам и същото Типо нямам идея коя точно беше) и надали е от нея.А много ли скачат показанията?Възможно е ако ти играят леко оборотите оборотомера да отчита тези колебания с преместване на чертичка-две (100-200 оборота) които ти да не успяваш да доловиш на ухо така да го кажа.Отделно е възможно да имаш някакъв проблем с датчика на хол (т.е. онова нещо на делкото което ти подава импулсите на бобината) и оборотомера да се лъже заради некоректни импулси но това щеше да го усетиш при самата работа на двигателя като притръсване някакво по време на работа на празен ход,като някакви аномалии от сорта на припукване и т.н. с една дума в момента на колебанието на оборотомера щеше да ти направи впечатление промяна в звука на двигателя.Типо 1.4 карбуратор няма нещо като моторче за празен ход и това автоматично изключва възможността да е от това.
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

    Коментар


      #3
      Здрасти,колега! Провери дали не ти засмуква въздух отнякъде(разхлабен маркуч напр.) Ако докато ти играе оборотомера двигателя губи мощност,най-вероятно е от това.Поне при мене беше така.Карам същото TIPO като твоето.

      Коментар


        #4
        Да то всъщнот по този тип има един тон датчици с разни маркучлета и какво ли не.Провери ги - не е излишно.
        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

        Коментар


          #5
          Аз имах този проблем на бравото и се оказа че е от компиютара беше отчел грашка рестартирах го и от тогава всичко е наред

          Коментар


            #6
            Е проблема тук е че това типо няма и компютър....иначе вярвай ми повечето проблеми щяха да са от него.Но за сметка на това има хиляди маркучлета за разни вакууми и ти гарантирам че и в Торино никой не знае кое за какво е .
            Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

            Коментар

            Working...
            X