Здравейте, моля за съвет по една дилема - имам Fiat Marea Weekend 1.6 16V 2002г. с газов инжекцион, която претърпя челен удар (срещна бетон) преди 2 месеца и се чудя дали си струва да я ремонтирам или да я пусна за продан на части, като щетите са: спукана предна броня, преден капак смазан, греди под и над радиатора за смяна, пластмасовия въздуховод над радиатора и - основното което ме притеснява предна греда на бронята изкривена много като при удара е увлякла и предна лява греда (отпред погледната колата), спукан воден радиатор и изкривен радиатор на климатроника, който предполагам, че може да е изпуснал газта от него. Мисля, че се справих и със снимките на щетите за нагледно:Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За ремонт или на части!?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Airfan написа:Нищо й няма, но ще иска едни 4-500 лв да я оправят. Може би и по-малко.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Съгласен съм, аз прегледах какво предлагат колегите, и без радиатора намирам нужните части за между 210 и 300лв, проблема който срещнах е че моята машина е с код на двигателя-182В6000, който ме затруднява с намирането на воден радиатор , а новичките от 150 до 200лв. - което доста ще ми оскъпи ремонта - евентуално. Тъй като не съм специалист и не мога да огледам добре отпред колата в смисъл имате ли информация за предната греда дали е заварена за напречните или е захваната болтове? Аз доколкото видях вчера ми се стори заварена и евентуалното рязане на тази и заваряне на нова, което не ме ощастливява от страна на здравина на шасито, а също при увлечената друга изкривена греда няма ли вероятност и предния мост да е кривнал?Fiat Marea 1.6i 16V 103hp Engine: 182B6000
Коментар
-
Там доколкото си спомням има 3 напречни греди, двете са заварени а най горната е на болтове, много е вероятно някой от роговете да е мръднал, това се опрява на дозер, не е страшно. мисля че Недялко имаше такъв радиатор, работещ до съвсем скоро. Разликата мисля че е само в позицията на температурния датчик, което не е чак такъв проблем, по важна е да е от кола с климатик ако твоята е с клима.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар