Здравейте на всички реших да направя някой подобрения по колата.Искам да сложа кулер и други турбо пътища на браво 1.9ТД. Ако някой е слагал и има идея какъв размер трябва да е кулера нека сподели,защото с голям кулер няма да има ефект и колата няма да върви.Намислил съм да слагам кулер,турбо пътища,филтър K&N и може би чип.За сега съм само с генерация с която колата се отпуши доста.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кулер и турбо пътища
Collapse
X
-
ivel написа:първото от което ще започна е че на този мотор,както и на тд 100 чип не може да се слага.второ какво ще постигнеш с монтирането на кулер-почти нищо.ако искаш по- мощна кола по-добре си вземи някое jtd и там вече ще можеш да твориш.Fiat Bravo 1.9TD
Коментар
-
Значи все повече запоявам да се разубеждавам да слагам кулер и турбо пътища,за чип вече ми стана ясно,че няма да стане...обаче някой викат че нищо не е гаранция че ще тръгне повече с кулера,можело и да умре...май ще остане само филтър и генерацията....аа и така като гледам никой не споделя мнения...Fiat Bravo 1.9TD
Коментар
-
bob1ty написа:Значи все повече запоявам да се разубеждавам да слагам кулер и турбо пътища,за чип вече ми стана ясно,че няма да стане...обаче някой викат че нищо не е гаранция че ще тръгне повече с кулера,можело и да умре...май ще остане само филтър и генерацията....аа и така като гледам никой не споделя мнения...
Коментар
-
имя няколко мнения по горе които ти казват че TD 100 не подлежи на силов тунинг, ти си настояваш на твоето. има ли смисъл да дадеш една шапка с пари и накрая ефекта да е никакъв, или пък такъв че да отелиш мотора. на всеки му се кара бегачка ма не от всяка "каруца" става. не искам да обиждам нито теб нито колата ти, но си има някои закономерности в живота към които трябва да се придържаме. пълно е тука из форума с теми от сорта: " пунто 1.1 - как да му сложа чип и 17 ки джанти" темата ти доста се доближава към тях.
Коментар
-
Единствено ще подобриш лятно време работата, демек няма да губиш тяга така както без Кулер.Иначе мощноста ще същата, докато не пуснеш повече гориво, но не знам как ще го понесе мотора, смисъл дали ще издържи ако двете работят....Но, ако само сложиш Кулер, както казах,само ще подробиш лятно време пълненето с охладен въздух, щото дизела го мъчи горещия въздух, а той обича охладен и богат на кислород...... :DFiat palio 1.7td
Коментар
-
betuk написа:Единствено ще подобриш лятно време работата, демек няма да губиш тяга така както без Кулер.Иначе мощноста ще същата, докато не пуснеш повече гориво, но не знам как ще го понесе мотора, смисъл дали ще издържи ако двете работят....Но, ако само сложиш Кулер, както казах,само ще подробиш лятно време пълненето с охладен въздух, щото дизела го мъчи горещия въздух, а той обича охладен и богат на кислород...... :DFiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
sa6obravoto написа:betuk написа:Единствено ще подобриш лятно време работата, демек няма да губиш тяга така както без Кулер.Иначе мощноста ще същата, докато не пуснеш повече гориво, но не знам как ще го понесе мотора, смисъл дали ще издържи ако двете работят....Но, ако само сложиш Кулер, както казах,само ще подробиш лятно време пълненето с охладен въздух, щото дизела го мъчи горещия въздух, а той обича охладен и богат на кислород...... :DFiat palio 1.7td
Коментар
-
Да, това е полезно за тези които не знаят за какво е кулера, но с какво помага на bob1ty и на мен? Знам че всички ТД 100 имат, нямам представа дали и при ТД 75 е така. Следователно онова което си казал по- горе и това което си написал накрая се препокриват и отново потвърждават, че ще има ефект, макари слаб и осезаем най-вече лятото, от този "тунинг".Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
За да дигнеш мошноста на който и да е мотор трябва да подобриш пълненето на цилиндрите,а пълненето зависи от профила на колектора и от фазите на газоразпределение.Съотношението въздух-гориво също трябва да се увеличи и нали се сещаш какво трябва да промениш за да достигнеш желан ефект,друг е въпроса двигателя дали позволява такава намеса.Какъвто и друг кулер да сложиш различен от размерите на твоя ще влошиш работата на мотора и ще създадеш предпоставка за бързото унищожаване на турбината.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар