Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загуба на антифриз?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да споделя и аз нещо от моя опит. Когато си купих КИА Спортич ми направи и на мен впечатление, че казанчето за антифриза е до половината пълно и веднага му долях до чертата за максимум. Като покарах десетина километра спрях да видя как е. Учудих се, че казанчето беше обляно с антифриз и даже всичко под него . Отидох при майстора ми и той ме светна по въпроса . При тия коли когато антифриза е студен в казанчето трябва антифриза да е на минимум . Като загрее колата то антифриза стига до максимум.Тъй като аз съм налял до горе когато е била студена колата то при загряването е изхвърлила това което съм налял .Даже ми направи впечатление, че казанчето е по ниско от радиатора и се свързва плътно с маркуче към радиатора . Та по това маркуче при изстиване на двигателя обратно към радиатора се изсмуква антифриз и при затопляне пак по маркучето се връща в казанчето . Та поогледай да не е и при теб подобен проблема .
    Фиат Панда 1.2 2006година
    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

така се движи и при мен нивото на антифриза

Коментар

тапа,тапа.провери си всичките тапи на блока.НЕ МОЖЕ ДА НЯМАШ ТЕЧ И ДА ГУБИШ АНТИФРИЗ,РАЗБИРА СЕ АКО НЕ СИ ДУХНАЛ ГАРНИТУРА,МАКАР ЧЕ НЕ ВЯРВАМ ЩОМ ТОЛКОВА БЪРЗО ЗАМИНАВА

Коментар

сега на студен мотор пак беше на средата, като загря си се върна на макс-а

Коментар

misho_ написа:
            Значи има въздух в системата, при загряване на мотора нивото спада от налягането в системата.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

misho_ написа:
              като загря мотора маркучите как са,да не ги надува?
              Bravo 1.9d 97г

Коментар

при мен също има такъв проблем на бравото , ходих до сервиза оказа се че всичко е здраво т.е. няма течове , спукани маркучи , тръби и така нататък , проблема не е чак като при вас но аз на около 300-400км доливам защото ми пада от макса до минимума .. това е хубаво на бравото че разтоянието ммежду макс и мин е малко и не остава без антифриз но проблема е че се губи за толкова малко километри
                FIAT BRAVO 1.2 16V

Коментар

Същата работа и при мен.Течове видими не видях,маркучите при загрял мотор се стискат малко по трудно отколкото при неработещ двигател,но мисля че е нормално.Съмнява ме водната помпа,но не знам какви трябва да са признаците,за да я обвиня окончателно.Очаквам препоръки и ще споделя проблема ако го реша.

Коментар

Не забелязвате ли,че колегата пуснал темата казва,че му пуши бяло от ауспуха.Не знам какво има предвид,но това не е нормално.
                    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Ми ако кара на газ е нормално да има бяло от конденза поне в началото де.

Коментар

Да така е ама е пара а не бял дим.Същия номер правеше една Ланчия и се оказа,че от 1ви цилиндър засмуква по малко вода.Буталото беше станало като ново.Нямаше грам нагар по него.Колегата може и да няма никакъв проблем но е добре да следи нещата,не винаги 2 и 2 прави 4.
                        Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Добре де,но как се диагностицира подобен проблем без да се отваря главата?

Коментар

willow75bg написа:
                            Добре де,но как се диагностицира подобен проблем без да се отваря главата?
                            В общи линии той сам се диагностицира, Провери при изводите на термостата за мазни петна или котлен камък от антифриза.

Коментар

направих си труда да изчета темата и стигнах до извода, че на колата и НЯМА НИЩО, най-вероятно сълзи от някъде водния или е имало въздух, това е от мен
                              Брава 1.6

Коментар

Ако е тръгнала гарнитурата за една седмица ще си проличи,повече няма да устиска.
                                ex. punto elx 1.2i
                                Lancia Libra 1.6

Коментар

Working...
                                X