Здравейте колеги за много години и много безаварийни километри ви пожелавам.Сега да се прехвърля към проблема които открих случайно тази събота като ме спряха полицайте. Понеже се правя за пореден път на тарикат и карам на халогени, ме спират другарите полицайте и ми викат че не ми работят светлините и аз викам невъзможно, и полицая ми вика освен това имате дупка в рефлектора
, излизам и виждам една дупка около крушкатаи се зачудих дали си е било така като съм купил колата.Отивам си в къщи, вкарвам я в гаража, разглобявам си подкалници и там всичките салтанати на италианците. Оказва се че самата фасонка или куплунг самата пластмаса към метала е черна и разтопена а самият метал е кафяв, изолирах пластмасата , дадохх на контакт и крушката светна, но рефлектора около крушката е разрушен има дупка по перифирията по голяма от на другият фар около 4 мм в радиус. сега ме е страх да пускам халогените.Въпроса ми е мога ли да карам с тази фасонка? Някои може ли да ми продаде такава фасонка с кабелите ще си я купя??? Не мога да намеря такава по автоморгите
Другият ми въпрос е фара няма ли да се разпадне така както е тръгнало? след смяната на фасонката трябва ли да сменя и фара?? или първо да изчакам. Лошото е че фара е с електромоторче и е оригинален и си работи, а тези които продават по магазините са некви ментета без тази екстра

Коментар