Здравейте колеги за много години и много безаварийни километри ви пожелавам.Сега да се прехвърля към проблема които открих случайно тази събота като ме спряха полицайте. Понеже се правя за пореден път на тарикат и карам на халогени, ме спират другарите полицайте и ми викат че не ми работят светлините и аз викам невъзможно, и полицая ми вика освен това имате дупка в рефлектора , излизам и виждам една дупка около крушкатаи се зачудих дали си е било така като съм купил колата.Отивам си в къщи, вкарвам я в гаража, разглобявам си подкалници и там всичките салтанати на италианците. Оказва се че самата фасонка или куплунг самата пластмаса към метала е черна и разтопена а самият метал е кафяв, изолирах пластмасата , дадохх на контакт и крушката светна, но рефлектора около крушката е разрушен има дупка по перифирията по голяма от на другият фар около 4 мм в радиус. сега ме е страх да пускам халогените.Въпроса ми е мога ли да карам с тази фасонка? Някои може ли да ми продаде такава фасонка с кабелите ще си я купя??? Не мога да намеря такава по автоморгитеДругият ми въпрос е фара няма ли да се разпадне така както е тръгнало? след смяната на фасонката трябва ли да сменя и фара?? или първо да изчакам. Лошото е че фара е с електромоторче и е оригинален и си работи, а тези които продават по магазините са некви ментета без тази екстра
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с преден фар при Фиат Стило
Collapse
X
-
Znachi pri men problema e pri nomer 2 . Ne izglejda kakto pri teb normalno. Ami cveta i e stanal kafqv. Neznam kakvo da pravq. P.s. sori za pravopisnite greshki no pisha prez telefonaПравя ти неофициално предупреждение! През телефона го правя.Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
Citroen Berlingo(B9) - 1.6HDI
Skoda Fabia 1,9 SDI (спънат кон) 2005г. бивша служебна
Renault Clio 1,5 DCI 2004-бивша
............
Коментар
-
И при мен номер 2 беше в окаяно състояние и фасунгата с крушката играеше свободно. Като я натикам в отвора стои плътно . Взех тубичка с лепило хелмитекс и църкайки от тубата лепило я обиколих навсякъде наоколо . така престоя през ноща и на другия ден вече се беше залепила фасунгата стабилно към фара. Друг е въпроса като покарам известно време дали няма да има топлена от крушката която да стане причина отново да се отлепи. Сега е в процес на изпитание. Бих ти предложил да отидеш в някоя автоморга и там има доста фарове с различни фасунги.Все някоя може да се пригоди ако твоята хептен е повредена .
Коментар
-
Коцев благодаря ти, за съвета, търся по моргите ама не намирам нещо та незнам. Ще чакам колегите от пловдив да се включат може и някои да има някой и друг коз и да ми помогнатОтносно господата администратори, моля ви за извинение за днешното ми писане на латиница от телефона, само да кажа в мое извинение че не ви работи кирилизатора на съобщенията, написах всичко на латиница после натиснах да се конвертира и не последна нищо освен вашето предупреждение. По добре помагайте с съвети за фара отколкото да ме предупреждавате за глупостиFiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
............
Коментар
-
Имай в предвид че оригинален фар или фасунга едва ли ще намериш бързо. Аз обърнах сума ти и магазини и морги да търся само скобата дето държи фасунгата за късите светлини и всички вдигаха рамене .Стилото било рядко срещана кола и почти нищо нямат . Но като бях на вторични суровини където ги мачкат колите то там имаш възможност да вземеш и пригодиш някоя фасунга от друг модел фар.
Коментар
-
idrltd написа:Някои друг не се ли е сблъсквал с подобен проблем
Коментар
-
аз не искам първо да сменя фара и да оставя тази стара фасунга и да ми изори и новият фар, освен ако фаровете на Стилото вървят окомлектовани изцяло с кабели и фасунги????Fiat Stilo 1,9 JTD 115hp 2002г.
............
Коментар
-
idrltd написа:аз не искам първо да сменя фара и да оставя тази стара фасунга и да ми изори и новият фар, освен ако фаровете на Стилото вървят окомлектовани изцяло с кабели и фасунги????Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар