Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунтото си тръгва само

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунтото си тръгва само

Здравейте колеги, да ви питам, възникна следния проблем: когато паркирам Пунтото на стръмно и го оставя само на скорост то си тръгва полека надолу. Тръгва бавно и на тласъци. Чудя се нещо с двигателя ли не е наред или със съединителя?
    Пунто '96

Ми колега зависи от надолнището! И на коя скорост го оставиш! Така съм чувал ако е надолнище по-добре е на задна, за нагорнище - 1-ва!
    Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
    Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

ако наклона е малък, спираш на 1ва и въпреки това двигателя превърта е добре да му замериш компресията.
      "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
      (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

PUNTO

1. дали има компресия 11-9 атмосвери 2. по вероятно Натегнато жило на съединителя и педала е горе /не е равен с другите/моето беше така на Шипка си тръгна тори не веше високоВсеки вика като имаш проблем със съединителя натегни жилото. Не е сега е добре без да сменям жилото върнах си го в старото положение дотам беше черно някъде 10 см и скоростите по добре влизат 1-2-1 особенно.
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Re: Пунтото си тръгва само

nacio написа:
          Здравейте колеги, да ви питам, възникна следния проблем: когато паркирам Пунтото на стръмно и го оставя само на скорост то си тръгва полека надолу. Тръгва бавно и на тласъци. Чудя се нещо с двигателя ли не е наред или със съединителя?
          .Ако е голям наклона и е по-голяма предавка 3-4 е възможно и при напълно изправна кола. На първа е по-трудно да се случи.Въпреки това както каза и колегата по-горе аз винаги когато спирам на наклон и колата е обърната с предницата надолу я оставям на задна и когато е предницата нагоре на 1-ва.P.s Ей това пунто ще е мечта за някой любител на чашката. Отива с него до бара пие и после пунтото само си тръгва към вкъщи. - последното беше за разведряване на обстановката.
          Punto SX 1.1 55

Коментар

Re: Пунтото си тръгва само

nacio написа:
            Няма автомобили, оставени на скорост по наклон да не потеглят!Но зависи много от стръмноста на наклона, от кубатурата на мотора, от масата на автомобила и от износването му, респективно от компресията в цилиндрите.Така, че при сериозен наклон - винаги на скорост и на ръчна!!!

Коментар

Мерси за отговорите, пробвах го и на задна и пак си тръгва полека напред животното ! Ще проверя съединителя.
              Пунто '96

Коментар

nacio написа:
                Мерси за отговорите, пробвах го и на задна и пак си тръгва полека напред животното ! Ще проверя съединителя.
                Това вече е кофти .
                Punto SX 1.1 55

Коментар

VTR

Punto SX написа:
                  nacio написа:
                  Това вече е кофти .
                  Нищо и няма на колата.При по-голям наклон всяка кола си тръгва с подрипване на скорост.Двигателя не е ръчна спирачка.Може да се използва като такава само на равно и на много малък наклон.А ако двигателя няма компресия ще гори масло и ще пуши.

Коментар

черната истина е че бавно но славно си отува

Коментар

Re: VTR

valeri rozev написа:
                      Punto SX написа:
                      nacio написа:
                      Това вече е кофти .
                      Нищо и няма на колата.При по-голям наклон всяка кола си тръгва с подрипване на скорост.Двигателя не е ръчна спирачка.Може да се използва като такава само на равно и на много малък наклон.А ако двигателя няма компресия ще гори масло и ще пуши.
                      Колега не мисля че е нормално кола оставена с предницата надолу на наклон и с включена задна скорост да тръгва сама.
                      Punto SX 1.1 55

Коментар

Аз също мисля, че е нормално на голям наклон колата да тръгва сама без значение на коя скорост е оставена. Затова хората са измислили ръчната спирачка. Където си паркирам колата също наклонът е голям и колата си тръгва сама.
                        "Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/

Fiat Tempra 1.9 TDs
                        Subaru Legacy 2.0i

Коментар

Blade SG написа:
                          Аз също мисля, че е нормално на голям наклон колата да тръгва сама без значение на коя скорост е оставена. Затова хората са измислили ръчната спирачка. Където си паркирам колата също наклонът е голям и колата си тръгва сама.
                          Не знам... аз съм спирал Типото на безумни наклони на 1-ва скорост и съм си го намирал точно там дето съм го оставял... "вий мъ стреснАхте" бе, хора...
                          Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                          --- в сърцето завинаги... ---
                          Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Sandeto написа:
                            Не знам... аз съм спирал Типото на безумни наклони на 1-ва скорост и съм си го намирал точно там дето съм го оставял... "вий мъ стреснАхте" бе, хора...
                            Не че нещо ама ми изглежда малко странно да ползваш двигателя за ръчна спирачка, просто няма от къде да го извади тоя потенциал Иначе ако искаш да оставяш колата само на скорост по баирите, завърташ волана, така че гумите ти да опрат в бордюра и готово. Но е малко неприятно за гумите П.С.: Никога ли не ти се е случвало да буташ кола, която е на скорост?
                            "Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/

Fiat Tempra 1.9 TDs
                            Subaru Legacy 2.0i

Коментар

ПРОВЕРИ СИ НАЛЯГАНЕТО НА КОМПРЕСИТЕ НА ДВИГАТЕЛЯ

Коментар

Working...
                              X