Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сутрин в колата има доста голямо количество конденз

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сутрин в колата има доста голямо количество конденз

Всяка сутрин след дъжд или сега вечер като я оставя затоплена и сутрин я намирам цялата отвътре нещо като мокра.Дори волана е целия влажен и по него има съвсем съвсем ситни капчици които дори трудно се забелязват.Разглеждах подобни теми които тук се разискват от сорта на изпотяване на стъклото и т.н. обаче при мен изощо няма нещо от сорта на клапа за външен или вътрешен въздух и винаги влиза въздух отвън.Чудя се на какво може да се дължи.Разглеждах колата и от никъде не тече вода вътре
    Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Това ме кара да си спомня стария виц как германците и руснаците проверявали уплътненията на колите.Та пускат значи една котка в колата.За да е в норма при германците на сутринта котката трябва да е умряла.При руските автомобили ако не е избягала значи уплътненията са ОК! Не вярвам да няма клапа за регулация на въздуха.Но и това да е причината също не вярвам.По скоро виж уплътненията на вратите.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Re: Сутрин в колата има доста голямо количество конденз

zfa159 написа:
      Всяка сутрин след дъжд или сега вечер като я оставя затоплена и сутрин я намирам цялата отвътре нещо като мокра.Дори волана е целия влажен и по него има съвсем съвсем ситни капчици които дори трудно се забелязват.Разглеждах подобни теми които тук се разискват от сорта на изпотяване на стъклото и т.н. обаче при мен изощо няма нещо от сорта на клапа за външен или вътрешен въздух и винаги влиза въздух отвън.Чудя се на какво може да се дължи.Разглеждах колата и от никъде не тече вода вътре
      За да имаш конденз,трябва от някъде да ти се изпарява течност,която после кондензира върху охладените части на автомобила.Щом от никъде не ти влиза вода и си сигурен в това,остават ти възмижностите радияторчето на утоплението да ти пропуска течност,или да си вкарал вода с обувките си в тези дъждове и стелките ти на пода са мокри.Това са възможни места от където да е проблема ти.

Коментар

Nino написа:
        ....По скоро виж уплътненията на вратите...
        едва ли причината е в уплътненията - дори напротив, ако колата се "проветрява" от някъде това ще намали или прмахне напълно кондеза. причината според мен не е свързана със технически проблем. просто в вечерта е била влажна и топла, а сутринта е хладно и влагата е кондензирала по по-студените повърхности - нищо необичайно....
        "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
        (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Аз говоря за системна влага а не просто някой ден.Откакто захладня всеки ден е така.Проблема не е в радиаторчето на парното защото за доста хиляди километри не съм долял и капка вода.Проблема не е и в уплътненията на вратите защото са си здрави и никъде не са захабени или да са сцепени и т.н.За стелките също не ми се вярва защото се получва и ако не е било мокро предния ден.Замислям се за ещо друго което не ми е хрумвало а може би е доста логично - отзад си возя една туба с вода ако нещо трябва да си мия или да доливам попътно или нещо от сорта и не съм много убеден че се затваря както трябва амакр че не тече независимо че се въргаля отзад в багажника.Макар че и на нея не съм доливал вода в скоро време.

Коментар

Аз съм забелязал нещо подобно, но не в такава форма с капчици и в моето Типо. Когато вали дъжд ще кажеш, че колата вътре все едно че се "овлажнява". Усеща се по тапицерията на седалките, предпазния колан се прибира по-бавно и трудно, волана като, че ли става лепкав. Щом времето се оправи и проблема изчезва. Може би колите ни са "хигроскопични"
            FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
            ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

Същото е и при мен с разликата че волана си е като мокър ами не толкова лепкав и даже се пързаля (аз както обичам да си завивам все едно си имам хадравлика....мани).И е същото щом се оправи времето няма ядове и цяло лято изобщо не е имало проблем както и зимата го няма.Само пролетно-есенно време като е влажно навън.Възможно е да си прав че колите ни са едни големи гъби

Коментар

Аз имах същия проблем. Оказа се радиатора. Беше се сцепил и ми изпускаше антифриз в купето. Обаче на такова заухаво място го изкускаше че беше невъзможно да се види. Закарах на майстор щото ми губеше яко антифриз, и той каза че е не тоя външния радиатора, ами този дето се намира под кората на таблото. Смени го и спря.

Коментар

The_Wicker_Man написа:
                  Аз имах същия проблем. Оказа се радиатора. Беше се сцепил и ми изпускаше антифриз в купето. Обаче на такова заухаво място го изкускаше че беше невъзможно да се види. Закарах на майстор щото ми губеше яко антифриз, и той каза че е не тоя външния радиатора, ами този дето се намира под кората на таблото. Смени го и спря.
                  Това хубаво - ами при мене като не губи антифриз Като ти смени радиатора на парното после показа ли ти от къде е изпускал или мина само на доверие?
                  FIAT Tipo Completo S 1.4 i.e. 160EP55A 836A4.000
                  ECU BOSCH 261 203 511; газова BRC

Коментар

ама при мен за около 15 000 км не съм долял грам течност разбираш ли.....няма логика която да ме убеди че изпуска от радиаторчето на парното и затова вътре има влага.И то тя е навсякъде говоря ти за табло,седалки,кората на багажника,скоростен лост,ако щеш и врътките за парното....навсякъде един много фин слой съвсем дребни капчици.А самия волан ако го стиснеш по-мъжката и го усещаш как е като гъба......супер странно явление е.

Коментар

А казанчето за чистачките-май само то остана?Защо не го източиш и покараш малко на сухо?
                      Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

Пробвай като се оправи времето извади всички постелки и всякякви други, остави колата с отворени врати да я подуха вятър и да я напече слънце. Вдигни и седалките само да е при сухо време. При мен така изчезна.Не забравяй кечето на багажника.
                        Lupo - The Monster
                        Е83 3D

Коментар

И моето пунто навремето ми правеше тия номера...дори зимата в яките студове се налагаше и "вътрешно" чегъртане... така и я продадох колата без да разбера от къде точно е източника на влагата.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

започвайте със вестниците под постелките за събиране на влагата.Една джета такава историйка ми врътна с този радиатор на парното дори и да пропуска като го свалиш не пуска.другото е филтър на климата ако има такъв също прави влага в купето.
                            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Да нямаш някоя дупка по пода откъдето да влиза малко влага и съответно после от температурните разлики да кондензира?

Коментар

Working...
                              X