Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

маслото на студен или топъл мотор се сменя

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    slav4o_vt написа:
    Че то тия селении дето ги продават не са оригинални на едното вкъщи пишеше Petronas другото беше FL но кутията е същата на вид. Иначе аз като точих маслото на загрят двигател го точих. Като спреше да тече два-три оборота на стартер да се доотече. Няма да се трие двигателя за толкова. Масления филтър забивам отверка с чука и така го развивам от тука го зная.
    И двете са оригинални. Надписите са заради различните години на производство.А на някои коли не може да развиваш филтъра със забита отвертка. Все пак колегата не споменава на каква кола иска да си смени маслото. А това с въртенето на стартер ептем е безсмислено. Много се втелясвате с тази смяна. Пускайте го да си изтече, чакате 1-2-3 минути колкото може и наливате новото. 50мл останали от старото масло няма да ви счупят колата. :D
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

    Коментар


      #17
      Следващия път пробвай да развиеш филтъра с колана от гащите ти , ако и така е трудно просто си купи скоба за 5 лв., която ще ползваш и при следващата смяна.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

      Коментар


        #18
        Стар ремък също върши работа.

        Коментар


          #19
          Аз имам ключ тип "паяк" и с него си развивам без проблем. Ключ тип лентова скоба също върши добра работа. Най лесно се сменят филтри който имат на дъното си шестограмна "гайка" за ключ 30-32 и си развиваш с гедорията на воля, а още по лесни са филтрите тип елемент. А ако колегата иска просто от мерак да си смени сам маслото няма смисъл, отиваш в сервиз купуваш си маслото и филтрите от там и смяната ти е безплатна , не си струва просто цапането за нещо толкова просто. Пък и ако няма къде да изхвърлиш маслото и мислиш да го излееш на воля в природата сервиза отново е по добрия вариант, поне ще се стоплят с него ако имат печка на отработено масло.

          Коментар


            #20
            Старото масло го изкупуват от сервизите, така че имат сметка да ти го вземат.

            Коментар

            Working...
            X