Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вибрации при ускорение на Стило 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вибрации при ускорение на Стило 1.9 JTD

Здравейте, колеги. След търсене във форума не успях да намеря тема по моя проблем. А той е следният: При движение със скорост около и над 100 км в час, при натискане на педала на газта (дизела ) , започва доста силно вибриране ( сякаш ляво - дясно) на волана. Феноменът изчезва при два случая - когато се отпусне газта и когато воланът е леко завъртян в някоя посока. Това, което се случва, не е съпроводено с каквито и да е шумове и тракания. При скорост по - ниска от споменатата, това не се усеща или ако го има като явление, то е толкова слабо за да не мога да го усетя. Автомобилът е Фиат Стило 1.9 JTD, купе, 115 к.с., 2004 г. Ще се радвам, ако някой сподели своя опит по въпроса. Благодаря.
    Fiat Stilo 1,9 JTD, ~ 150 hp, 2004 - чиста любов.

5та предавка, 1700рпм, газ до долу, какво се случва ?А на 4та от 1700 ?
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Вибрации при ускорение

nikolamilchev написа:
      Здравейте, колеги. След търсене във форума не успях да намеря тема по моя проблем. А той е следният: При движение със скорост около и над 100 км в час, при натискане на педала на газта (дизела ) , започва доста силно вибриране ( сякаш ляво - дясно) на волана. Феноменът изчезва при два случая - когато се отпусне газта и когато воланът е леко завъртян в някоя посока. Това, което се случва, не е съпроводено с каквито и да е шумове и тракания. При скорост по - ниска от споменатата, това не се усеща или ако го има като явление, то е толкова слабо за да не мога да го усетя. Автомобилът е Фиат Стило 1.9 JTD, купе, 115 к.с., 2004 г. Ще се радвам, ако някой сподели своя опит по въпроса. Благодаря.
      При мен е същото... За 2 години не е станало по-зле нито по-добре...нито чука хлопа или каквото и да е...няма значение 4 или 5-та от ниски обороти като настъпиш предницата тресе...като отпуснеш газта е ОК...не съм пробвал да въртя волана с тази скорост, но щом казва колегата вероятно го няма тресенето...Интересното е, че не е винаги това нещо а от 10 ускорявания подобни се усеща 2-3 пъти...ПС. По тази тема преди време като правих носачи и т.н. накарах майсторите да направят много обстоен преглед на всичко по окачването...всичко привидно беше ОК...не успяха да открият нищо...А сервиза в който я гледаха е доста добър...ако някой открие проблема ще е добре...
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Колега как са ти тампоните на двигателя, когато подаваш и отпускаш газта играе ли ти скоростния лост напред назад ако е така моето предположение за проблема ти е тампони на двигател + крива полуоска Аз имах подобен проблем с пунтото тресене при ускорение и при смяна на тампони,полуоска и диференциал проблема изчезна

Коментар

Благодаря за отговорите колеги. emzo - днес ще направя този тест и ще пиша какъв е резултатът. kiselo - при мен за съжаление е всеки път. dogydog - тампонът до агренажа и този под акумулатора са нови, сменени преди 2 месеца. Другите "уж" са добре.

Коментар

emzo - и при двата варианта всичко е нормално.

Коментар

пробвай с други болтове на предните джанти и това е съвсем сериозно
              Bravo 1.9d 97г

Коментар

ако при изключване от скорост изчезва 90 % вътрешни карета

Коментар

Съветвам колегата щателно да провери каретата/особено вътрешните/ и курбелите за обратния момент на мотора, тъй като те се товарят най много при ускорение.Може да провери и накрайниците + окачването на макферсона към купето.
                  Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

И аз съм в отбора с вибрациите. Отначало бяха много много слаби, с течение на времето се усилиха. Вчера обаче имах чувството, че направо ми подскача предницата. Свалих предните гуми и на пръв поглед нищо ненормално. Това става при обороти около 1800-2000. От известно време обаче при по-остър десен завой с по-висока скорост се чува силно бучене все едно нещо стърже. Иначе с изключение на шума при десен завой нямам странични шумове, тропания, хлопания и т.н.Утре ще я вкарвам в бокса, та да видим.
                    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                    Chevrolet Aveo

Коментар

Роска, ако излезе полуоска - мисля, че имам някъде в мазето. Звънни ми.Аз я купих преди времето щото ме подведоха разни ямболски майстори, но се оказа съединителя. Дано да не е той де.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                        Роска, ако излезе полуоска - мисля, че имам някъде в мазето. Звънни ми.Аз я купих преди времето щото ме подведоха разни ямболски майстори, но се оказа съединителя. Дано да не е той де.
                        Емо, утре вечер ще я карам при Ферарист-а. Там да я гледат. И без това ще сменям масла, филтри и ремъци и т.н. Имаше и леко сълзене на някакво масло между двигателя и ск. кутия и ще решаваме на място какво ще се прави.
                        Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
                        Chevrolet Aveo

Коментар

Макферсоните изглеждат добре, но със сигурност имам накрайник или биалета разбита.

Коментар

При разбити накрайници се променя сходимоста на колелата особено при ускорение или по агресивно спиране и могат да възникнат вибраций.Ако е това причината поне ще минеш по тънко.
                            Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Вътрешни карета + полуоска...99% съм сигурен...
                              BMW 318is COUPE 140hp
                              FIAT BRAVA 1.6 16V 66kW

Коментар

Working...
                              X