Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задръстени пръскалки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задръстени пръскалки

Беше ми скъсан маркуча, през който минава течността за чистачките и си купих преходник. Като го тествах нищо не стана. Частта от маркуча, която е свързана с резервоара, си работи и си пръска. Проблема е в другата част, която вече води към самите пръскачки. Проблема е в самия маркуч а не в преходника.

Съвсем ли не пърскат? Що си мислиш че е от маркучите? Според мен пръскалките са запушени. Купуваш си от аптеката една игла 27G, и пробвай да отпушиш. Ако и това не става, сваляш кората на капака, и маркуч по маркуч търсиш проблема. Също може и клапанчето да се е развалило, и да не пропуска и то.
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Разкачи изолацията на капака и ще видиш пръскалките. Откачи маркуча от тях и виж дали не са запушени самите те. Ако е така ги свали и надуй през изходите им та ако има боклук да се върне на обратно. Ако пак не стане, накисни ги в оцет за няколко часа и след това отново продухай. Ако и това не стане отиди и си купи нови пръскалки, свали резервоара им, измий го хубаво, промий маркучите отново, и като наливаш течност, използвай някакъв филтър (в случай че този които е оригиналния на резервоар го няма).ПС колегата ме изпревари.
      Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
      X